Garanterer underholdning på #SuperSaturday

This content has been archived. It may no longer be relevant

Lørdag 7. juni er det klart for en ny norsk festdag når Cage Warriors 69 (CWFC 69) – Super Saturday går av stabelen i London. Frontline Academy stiller med nesten hele sitt proff-kavaleri, en taktikk som førte til tre seire og null tap på Cage Warriors 66 (CWFC 66) i mars.

Siden den gang har Håkon Foss byttet plass med en omsider skadefri Simeon Thoresen, mens både Jack Hermansson og Mohsen Bahari også er med nå. Sistnevnte tror ikke det går noe dårligere for Frontline-gutta i Cage Warriors denne gang.

Vi går for en reprise, sier Bahari, som selv slo veteranen Bruno Carvalho på CWFC 66. Det var en seier som åpnet flere ikke-norske øyne for hvilket potensiale som bor i weltervekteren.

TOK ET VIKTIG STEG

Bahari vs. Carvalho fra CWFC 66

https://www.youtube.com/watch?v=nfPCVQ4Jdbg

Carvalho, en godt kjent BJJ-veteran med stadig bedre stående kvaliteter, og stor størrelse for vektklassen, ga Bahari kamp til døren i mars. Foruten poengseieren i seg selv forteller Bahari også om en positiv opplevelse underveis mot brasilianeren.

– Jeg er veldig godt fornøyd med min prestasjon i den kampen. Spesielt i første og andre runde. Det var første gang jeg følte at jeg klarte å komme nærmest mulig slik jeg hadde sett for meg at det skulle bli.

Grappleren Carvalho overrasket Bahari ved ikke å gå for særlig mange nedtagninger, og bød også på flere utfordringer stående. Siste runde ble hakket mer vanskelig for nordmannen.

– Først i tredje runde begynte han å skyte fra utsiden. Det var litt overraskende at det kom så sent. Han var dessuten litt bedre stående enn jeg hadde sett for meg, og han hadde en litt vanskelig stil å gå mot. Han var veldig stor, så det var vanskelig å få inn spark.

Bahari dominerte likevel de første to rundene stående, og når dommerkortene ble levert inn, stod kampen oppsummert som 29-28, 29-28 og 29-28, altså veldig 29-28, i favør Frontline-fighteren.

– Det var egentlig første kamp hvor jeg slo en veldig høyprofilert fighter. Jeg er veldig fornøyd med min prestasjon i den kampen, oppsummerer Bahari, som dermed står med syv seire og kun ett tap som profesjonell MMA-utøver.

FEM KAMPER I ÅRET

I helgen går Mohsen Bahari for proff-seier nummer åtte, denne gang mot australske Ben Alloway. Å gå en ny kamp kun to måneder etter den tre runder lange Carvalho-dysten, byr ikke Bahari imot. Tvert imot.

– For å være helt ærlig, så begynte jeg å mase på Ian Dean, matchmakeren, ikke lenge etter min forrige kamp. Så jeg har forsøkt å komme med på dette kortet en stund.

Til MMA-Revyen forteller Bahari at anledningen virkelig bød seg når han ble med Jack Hermansson til Cage Warriors’ Fight Night-kort i Jordan i april. Det var da han fikk beskjed om at en kamp på CWFC 69 kunne være på gang.

Hans tidligere uttalte mål om å gå opp til fem kamper i 2014, er dermed fortsatt innen rekkevidde.

– Dette blir bare kamp nummer to nå, men jo, fem kamper er absolutt mulig!

NY EKSAMEN FRA DOWN UNDER

Seieren over Bruno Carvalho ble en fin fjær i hatten for Mohsen, men neste målestokk fremstår som enda et hakk opp i kvalitet. Bahari er blant nordmennene som oftest nevnes som mulige fremtidige UFC-fightere, og i Ben Alloway møter han nettopp en fighter på UFC-nivå.

For ett år siden var australieren midt i sin tre kamper lange opptreden i verdens største MMA-organisasjon, der seier mot Manuel Rodriguez ble etterfulgt av tap mot Ryan LaFlare og Zak Cummings. I mars slo han Jack Mason på CWFC 65.

– Ben Alloway er dyktig stående, han er dyktig på bakken, han er en ganske komplett fighter, sier Bahari om sin motstander.

– Det kan bli min tøffeste kamp hittil, så det blir nok en ordentlig utfordring. En utfordring jeg ser frem til å ta, sier Bahari om testen fra down under.

INGEN NORSK DUELL I SIKTE

Når man ser tre norske fightere på ett og samme kort, kan tankene lett fly i retning av norske drømmekamper – nordmann mot nordmann – et scenario vi stort sett bare ser i merkekamper.

Spesielt i weltervekt-divisjonen stiller Norge sterkt, med navn som Emil Weber Meek, Simeon Thoresen, Thomas Formo og Håkon Foss, for å nevne noen.

Mohsen Bahari er også selvskreven på den listen, men han ser ikke norske dueller som veien å gå med det aller første.

– Norske weltervektere mot hverandre tror jeg er lite sannsynlig, sier Bahari. MMA holder absolutt på å vokse i Norge, men miljøet er fortsatt veldig lite i forhold til i andre land. For å fortsette bygge MMA i Norge vil det ha lite for seg å sette norske fightere opp mot hverandre i en såpass tidlig fase.

Bahari mener det heller vil lønne seg å fortsette bygge opp norske fightere hver for seg, en oppskrift organisasjoner som EUMMA og Cage Warriors ser ut til å være langt på vei enig i.

SAMLET FOKUS MOT SUPERLØRDAG

I Frontline handler det i hvert fall ikke om å gå mot hverandre. Super Saturday er kun dager unna, og igjen skal altså store deler av klubbens elite reise sammen og gå kamper på samme kort. At tre mann trener sammen mot samme mål mener Bahari at kun gjør godt.

– Jeg synes absolutt det er en fordel, fordi vi da kjører én felles oppkjøring. Alle øker formkurvene sine sammen, og vi klarer å spisse hverandres teknikk på en best mulig måte. Samtidig får man jo en god lagfølelse når man er ute og reiser sammen. Man er litt i samme båt. Absolutt en stor fordel.

Når Frontline-gutta entrer buret under Cage Warriors 69, har de alle noe å slåss for. Jack Hermansson går kamp for middelvekt-tittelen. Simeon Thoresen får endelig muligheten til å gjenreise kjerringa etter UFC-exiten. For Mohsen Bahari handler lørdagen om neste steg opp på MMA-stigen, om å hente hjem seier nummer åtte, og ja, om en liten ting til.

– Følg godt med, for det kommer til å bli fight of the night, ingen tvil!

Slutt på trening og snakk - nå gjenstår bare kampen for Mohsen Bahari (Foto: Sverre Humberset Hagen/MMA-Revyen)
Slutt på trening og snakk – nå gjenstår bare kampen for Mohsen Bahari. (Foto: Sverre Humberset Hagen/MMA-Revyen)

Cage Warriors 69 – Super Saturday – to stevner i ett, sendes direkte på Viasat Sport og Viaplay, lørdag 7/6 fra kl. 19:00.

Hør hele intervjuet med Mohsen Bahari i episode 72 av MMA-Revyens podcast, gjennom link til iTunes, link til RSS, eller som direkte mp3-nedlasting fra MMA-Revyen.no.

Du kan også følge Mohsen Bahari på Twitter.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler