Meek om ny motstander, skader i MMA

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hør hele dette intervjuet i forrige ukes episode av MMA-Revyen, gjennom iTunesRSS, eller som streaming nederst i artikkelen.

Emil Weber Meek skulle egentlig møte Åke Bergvall i Superior Challenge 9, men Bergvall måtte dessverre trekke seg på grunn av skade. Nylig har Emil fått bekreftet ny motstander, Per Franklin fra Glaudius MMA, en fighter Meek allerede har vunnet over. Med en record på 6-2 er Franklin en svensk fighter med lignende profesjonell utvikling som Meek, som pr i dag har 4-1 i record. Svensken har majoriteten av seierene sine fra submissions, noe Emil ikke virker særlig bekymret over.

– Planen er jo at han ikke får meg i bakken, smiler Meek.

HAR ALLEREDE VUNNET FØRSTE OPPGJØR

– Jeg har møtt ham en gang før som amatør i februar 2011, der jeg vant min første kamp på dommeravgjørelse over ham.

En tidligere kamp kan ofte henge over fighterne psykisk, men oftest i favør fighteren som vant sist kamp. Meek kjenner litt på det samme presset, men mener det er et tve-egget sverd.

– Det er jo første gang dette skjer, at jeg går med noen igjen. Jeg synes jo det er litt morsomt. Han er jo en fin fyr. Jeg har jo fulgt godt med på ham og jeg vet han har fulgt med på meg.

Dette er første gangen MMA-Trondheim-fighteren møter en han allerede har gått mot, og ikke mindre slått. Rematcher er egentlig noe som tilhører toppen av fighter-verdenen, der mange må gå rematcher når konkurransen om toppen er tett. Tross forholdene er ikke 25-åringen mer spent enn vanlig.

– Jeg har jo mer å tape enn ham, det er klart. Han har alt å vinne. Det er noe jeg har tenkt litt på, men jeg har ikke latt det gå inn på meg. Det har jo vært så lang tid i mellom kampene, og dessuten var det jo på amatørnivå, så i en proffverden så har vi jo ikke møttes før.

Artikkelen fortsetter under bildet

 

HAR UTVIKLET SEG MYE SIDEN SISTE KAMP MED FRANKLIN

For utenforstående som ikke har gått en MMA-kamp så har uttrykket, “jeg har utviklet meg så mye at jeg nesten er blitt en ny fighter” blitt gjentatt så mange ganger at det er blitt klisjé. Emil er kanskje ikke en ny fighter, men han vet hvor mye utvikling som har skjedd.

– Det er jo nesten tre år siden vi gikk sist, og siden den gang har jeg trent 50% lengre enn da jeg møtte ham første gang. Jeg har utviklet meg på alle tenkelige måter siden den gang.

HØYT SKADENIVÅ I REGIONALE ORGANISASJONER

Av og til virker det som om det ikke er mulig å sette opp en kamp i skandinavia uten at motstanderen blir byttet ut to eller tre ganger, noe Meek selv i veldig stor grad har opplevd. I forkant av både kampen mot Tato Primera i Strength and Honor og Raymond Jarmand i EUMMA måtte Emil få nye motstandere flere ganger. Selv tenker Emil det kan handle om mer enn skader.

– Det første jeg tenker når folk trekker seg fra kamper, eller sier de er skadet er at de på en måte trekker seg og at man viser tegn på uprofesjonalitet. Det finnes selvfølgelig mange som er skadet på ordentlig, jeg håper jo at mesteparten er det.

HOLDER SEG SELV SKADEFRI SÅ LANGT

Selv har Meek holdt seg skadefri gjennom karrieren. Han mener mye er å hente i treningsmentaliteten.

– Jeg føler i alle fall at jeg klarer å holde meg ganske skadefri fordi jeg trener smart. Jeg trener jo ikke kun MMA, jeg trener mye styrke mellom kampene, prøver å ha en stabil kropp, trener mye rehab-øvelser med Eirik Sandvik som setter opp mye for meg, har gode oppvarmingsrutiner og nedvarmingsrutiner. Jeg går til fysioterapeutsjef Bjørnar Langeland en gang i uken. Jeg prøver rett og slett å trene smartere. Alle trener hardt, det er om å gjøre å trene hardt og smart.

En del av puslespillet er nok at mye handler om vilje.

– Det kommer helt an på nivået du er på. På mitt nivå så tror jeg det er mange som har trukket seg. Om det er på grunn av skade eller ikke, det vet jeg ikke, men jeg velger å tro at det er noen som har trukket seg fordi de ikke har lyst å gå kamp, eller at de ikke følte seg så bra.

Det snakkes jo også om at det er ingen fightere som kommer inn i en kamp som 100%.

– Det kjenner jeg meg absolutt igjen i, ler Meek.

Emil Weber Meek møter Per Franklin på Superior Challenge 9 den 23. november i Gøteborg. Superior Challenge er en av de største MMA-organisasjonene i Europa.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler