– Proffboksing må legaliseres først

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det Norske MMA-forbundet inviterte i forkant av UFC Sweden 2 representanter fra samtlige partier på Stortinget på studietur til Stockholm den sjette april. Bare SVs Rannveig Kvifte Andresen og FrPs Mette Hanekamhaug svarte ja på invitasjonen. Hanekamhaug gleder seg veldig til helgas store event.

Hør hele intervjuet i podcasten på iTunes.

– Jeg gleder meg aller mest til å lære om sporten, om hva MMA faktisk er for noe. Jeg føler jeg har ok innblikk i hva sporten dreier seg om, men ikke bra nok. Jeg gleder meg veldig til oppleve sporten både foran og bak kulissene.

Stiller forberedt

– Jeg har sett noen kamper fra tidligere, fordi jeg har venner som er opptatt av det, så jeg har en viss formening.

– De har satt på kamper og jeg har sett kampene, men dere må ikke spørre meg hvem som har gått eller om det har vært tittelkamper, det har gått meg hus forbi i øyeblikket, ler stortingsrepresentanten.

Møte med MMA-forbundet

Hanekamhaug ble invitert til å lære mer om MMA gjennom å bli med på stevnet, alt i regi av det norske MMA-forbundet. Hun har også vært på møte med NMMAF i forkant av helgen for å lære om utviklingen.

– Det er en genistrek av NMMAF å invitere norske politikere til UFC Sweden 2 slik at de får førstehåndserfaring med hva sporten egentlig handler om. Det hersker mange fordommer mot kontaktkampsporter i dag.

Hanekamhaug mener det først og fremst handler om mangel på kunnskap.

– Vi i Fremskrittspartiet har gått i bresjen for å legalisere i første rekke proffboksing, og det meste av motstanden vi møter er nok grunnet i fordommer.

– Proffboksing må legaliseres først

I følge Frp-politikeren hadde et eventuelt forslag i dag om å legalisere MMA umiddelbart blitt skutt ned.

– Slik er det bare. Proffboksing er en mer internasjonalt anerkjent sport, og det er kortere vei frem til å overtale vår sosialistiske regjering om å legalisere det først i alle fall. Bakgrunnen for dette er nok at de fleste av oss opplever MMA som det samme som boksing, bare ett steg videre i voldelig retning, der litt mer er lov.

Debatten mangler

Heller ikke Fremskrittspartiet kan garantere for legalisering av MMA. Det er ikke gitt at dersom det bare hadde vært opp til FrP, så hadde MMA blitt legalisert på dagen. Hanekamhaug vil ikke være alt for kontant på vegne av eget parti.

– Jeg kan ikke garantere for FrP pr i dag, men jeg kan si på generelt grunnlag at FrP er et type parti som ikke liker statlig overformynderi. Vi er et parti som vil at alle skal kunne holde på med den idretten de vil.

Hør hele intervjuet i iTunes.

Anbefalte artikler