Knockout i andre runde

This content has been archived. It may no longer be relevant

Etter EM og VM-titler i sport-jujitsu, VM-gull i brasiliansk jiu-jitsu og seier i Viasat 4-serien Norges Beste Fighter valgte Magga endelig å gå over til MMA. Fredag 16. november gikk hun sin første kamp mot tidligere bodybuilder og gladiator Lina Eklund, under stevnet Rumble of the Kings i Linköping.

Hør hele intervjuet med Margaret “Magga” Aase:
[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/11/intervju-med-magga.mp3]

– Fantastisk gøy

Selv om dette var Maggas første proffkamp, med alt presset det fører med seg, likte hun opplevelsen.

– Det var en helt ny opplevelse. Jeg har gått litt MMA i Thailand (under NBF, red. anm.) og det var på tv og sånt, men det var en ganske ny følelse. Likevel var det kjempespennende.

Hard medfart i første

Det ble imidlertid ingen enkel start for Magga. Med VM-gull i brasiliansk jiu-jitsu hersker det liten tvil om hennes spisskompetanse, men hun har den siste tiden lagt ned mye tid på stående kamp. I første runde prøvde hun å holde det stående, og havnet i clinch med Eklund.

– Jeg mistet fokus i kanskje tre sekunder, og da lirte hun av seg tidenes kne til magen, som tok pusten ut av meg.

Hun skjønte da fort at hun ikke kunne ta flere av dem til kroppen. Hun tok da ned Eklund, men slapp henne opp igjen etter litt. Magga selv var ikke videre fornøyd med første runde.

– Jeg tok noen dustete avgjørelser, men fikk hentet meg inn igjen til andre runde. Jeg er ikke fornøyd med første runde i det hele tatt.

Teknisk knockout

I andre runde gikk Magga tilbake til BJJen, og tok tidlig ned Eklund. Her ble nivåforskjellen på bakken tydelig, og det ble bare et spørsmål om tid før Magga dro i land seieren.

– Det ble en litt annen fight andre runde. Det tok litt tid før jeg kom meg helt inn i det.

Etter 1:10 av andre runde fikk Magga mount på Eklund, og startet å hamre Eklund med slag. Drøye minuttet etter var det hele over.

– Jeg var ikke helt meg selv i første runde, men samtidig er jeg glad for å få gå to runder. Da fikk jeg kjenne litt mer på hvordan det faktisk er å være i ringen.

Magga vant kampen på teknisk knockout ved slag.

Se film av Maggas TKO her.

 

Anbefalte artikler