Kan holde to belter samtidig

This content has been archived. It may no longer be relevant

Featherweight champion José Aldo skal forsvare tittelen sin mot Anthony Pettis i august i følge twitter-kontoen til UFC-president Dana White. Aldo selv var i utgangspunktet skeptisk til å møte Pettis.

Hør MMA-Revyen gjennom iTunes

– Ikke fortjent

Jose Aldo var absolutt ikke interessert i å møte Pettis da han ble konfrontert med det. Grunnen? Han mener Pettis ikke fortjener kampen.

-Hvem fortjener en sjanse på tittelen mer enn Ricardo Lamas, som har slått Erik Koch, som var topputfordrer. Han gjorde seg fortjent til en sjanse etter seieren, uttalte Aldo i et intervju med en brasiliansk sportskanal.

Han trakk også frem Cub Swanson, som etter en imponerende kamp mot Dustin Poirier var en mer fortjent utfordrer.

– De er utøvere i min divisjon og har slitt lenge for å få en tittelsjanse som aldri kommer på grunn av motstanderne UFC setter opp.

Ikke rettferdig

Aldo var også kritisk til rangeringene UFC lanserte like etter årsskiftet.

– De har laget et rankingsystem som ikke tjener noe formål, fordi de henter inn utøvere fra andre divisjoner. Dette skjer bare i min vektklasse, jeg ser det ikke andre steder. Det er urettferdig overfor de andre, konkluderte Aldo.

Med tanke på at to av Aldos siste tre tittelforsvar har kommet mot tidligere lightweight-utøvere, så har han et poeng.

Snudde

Ting forandret seg imidlertid fort da Dana White fastslo at kampen kom til å skje i august. Dette var forunderlig for mange, til Tatame slapp nyheten om at Aldo var sikret et umiddelbart forsøk på lightweight-beltet. Aldo vil da, om han slår Pettis, møte vinneren av kampen mellom Benson Henderson og Gilbert Melendez på UFC on FOX 21. april. Det vil si at Aldo utnytter akkurat det samme “smutthullet” han kritiserte tidligere på dagen.

Så, for å få orden på dette: Nr. 1 lightweight-utfordrer ble nettopp nr. 1 featherweight-utfordrer uten en eneste kamp i featherweight-klassen, men den nåværende featherweight tittelholdereren stjal også nr. 1 lightweight-utfordrerens plass som nr. 1 lightweight-utfordrer, med mindre han taper mot nr. 1 featherweight-utfordreren.

Det er ikke lett å bli klok på dette rangeringssystemet.

Hør ukens podcast fra MMA-Revyen her.

Siste podcaster

     

    Anbefalte artikler