Hvor lander burkrigerne?

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hele intervjuet med Tue Trnka kan du høre i denne ukas episode av MMA-Revyen, gjennom link til iTunes, link til RSS, eller som streaming nederst i artikkelen.

Det går raskt unna i svingene når den britisk baserte MMA-organisasjonen Cage Warriors Fighting Championship nå virkelig går inn for å sette sitt stempel på det skandinaviske og nordiske markedet. En vesentlig del sådan er å få på plass en TV-avtale, og hvilken aktør Cage Warriors lander hos får vi snart vite. Like rundt hjørnet er også det endelige svaret, eller landingen på gåten: Hvordan arrangere et norsk MMA-stevne når MMA er forbudt i Norge?

DET NORSKE MMA-STEVNET

Det var sent i november i fjor at Cage Warriors’ skandinaviske overhode, Tue Trnka først fortalte oss om hans luftige løfte, å holde et norsk MMA-stevne i 2014. Den lovnaden står han fortsatt ved, og vel så det.

– Jeg fikk selv valget faktisk, av Graham Boylan (Cage Warriors CEO). Han spurte meg hva jeg hadde lyst til, og jeg sa at vi kunne gjøre det første stevnet i København – det var dèt Boylan ville, og at jeg gjerne ville få på plass det norske stevnet etter det. Jeg har lyst til å gi tilbake til de norske MMA-tilhengerne og de norske fighterne, for det har vært så mange år med så mange gode norske fightere som ikke har fått den oppmerksomheten de har fortjent eller de vilkårene de burde hatt, forteller Trnka til MMA-Revyen.

Med knockoutloven i sprudlende live sier det seg selv at det må bli snakk om et smutthull eller norsk tema heller enn proff-MMA på norsk jord, og innad i MMA-Revyen har spekulasjonene gått om alt fra oljeplattformer og danskebåten til Shetland, Strømstad og Aberdeen som potensielle vertskap. Bergen ble også foreslått innad i redaksjonen, men ting tyder på at Oslo fortsatt vedkjenner seg vestlandets hovedstad som en del av Riket, i hvert fall gjør Idrettsforbundet og Stortinget. For å arrangere et norsk MMA-stevne i 2014 må man tilsynelatende tenke utenfor boksen, altså ut av landet. Hvor og hvordan Cage Warriors har løst denne gåten får vi snart vite, i følge Trnka.

– Ja, vi jobber veldig konkret nå. Jeg skal i møter i starten av februar, og så regner vi med å kunne offentliggjøre planene for et stevne som kanskje vil finne sted i slutten av mai. Det blir det andre skandinaviske showet, og det kommer til å bli spennende for norske MMA-fans. Jeg håper vi får god støtte i mitt gamle hjemland, fordi jeg jobber for å levere noe stort, og det er spennende!

1236307_10201025389011578_272537706_n
Tryllekunstner? Tue Trnka vil gi norske fans og utøvere et eget stevne i år. Foto: Palle Schultz

Før Cage Warriors rekker arrangere et norsk show kommer altså organisasjonens første inntreden i det skandinaviske markedet, satt til 22. mars i København. Her skal som kjent Alexander Jacobsen gjøre sin proffdebut, men han blir neppe den eneste nordmannen i aksjon den kvelden.

– Kanskje også Mohsen Bahari. Det vet jeg ikke sikkert, men Håkon Foss regner jeg med kommer på det kortet. Det jobber vi ihvertfall mot. Vi jobber for å få med fire-fem nordmenn på stevnet i København.

NILSSON TIL UFC

I tillegg til å være Head of Scandinavian Operations i Cage Warriors jobber Tue Trnka også som manager og trener for en rekke europeiske utøvere. En av dem, svenske Mats Nilsson, signerte nylig for UFC etter en rekke gode prestasjoner som toppet seg i fjor høst.

– Han leverte en praktprestasjon i sin siste kamp mot Denniston Sutherland i september. Nettopp Sutherland kom inn til den kampen etter å ha møtt UFC-veteran Karlos Vemola noen måneder tidligere, og han ga Vemola store problemer. Så går Mats inn og kjører over ham! Det er klart at den slags prestasjoner åpner dørene for fighterne, og Mats gjorde det han skulle, han presterte, forteller trener-Trnka.

I manager-rollen var Tue også med på å forhandle frem Nilssons avtale med UFC. Tidligere har Trnka lagt vekt på at det er viktig å ivareta utøverens interesser i slike forhandlinger, være det seg økonomisk eller tilrettelegging og sikkerhet ellers. Selve avtalen kan han ikke si noe om, men han forteller likevel litt om prosessen.

– Det var som forventet kan man si. De spiller hard ball og er tøffe å forhandle med. Jeg kan ikke si så mye om det, men for en type som Mats, som er 30 år, har en familie og har hatt en ganske stor karriere bak seg – ikke bare i MMA men også som FILA-verdensmester i no-gi grappling. Når han nå fikk muligheten var det liksom greit. Det var ikke så mye å prate om.

Trnka forteller videre at han i samtale med UFCs matchmaker Joe Silva i høst ble lovet at hans fightere snart ville få tilbud om å komme til UFC, et løfte som ble holdt gjennom signeringen av Nilsson, og som også kan åpne døren for andre i fremtiden. Nilssons første oppgave som UFC-middelvekter kommer i London 8.mars, der han skal i aksjon mot ubeseirede Luke Barnatt i O2 Arena. Team Nilsson er godt i gang med forberedelsene.

– Vi har laget en strategi basert på Barnatts høyde, rekkevidde, styrke og svakheter, og vi kommer til å angripe hullene vi har sett i hans game og samtidig forsøke beskytte oss mot de styrkene vi har sett, og så håper vi at det kommer til å gå bra. Fokus er ikke på å vinne kampen. Fokus er på at Mats skal prestere, og hvis han presterer får vi håpe at det er godt nok til en seier. Det bruker å være det, sier Tue Trnka.

– Jeg gleder meg. 8.mars blir en stor dag for meg, og det er enda større for Mats. Jeg er jo både treneren og manageren hans, så, ja, det blir spennende!   

1520762_10152117839629866_1877738454_n
Trnka (i rødt) og Nilsson (til venstre) har ihvertfall bitt seg merke i Luke Barnatts mest åpenbare fordeler.
(Foto: Rumble Sports)

MANGE JERN I ILDEN

– Vinner han den kan det skje store saker for ham.

Dette sier Tue Trnka om en av hans andre fightere, Ayub “Zap” Tashkilot. Zap skal i aksjon 22. februar når EUMMA 8 – hvor også vår egen Thomas Formo skal i buret – går av stabelen i Danmark. Der møter Tashkilot estiske Ott Tönissaar i Main Event for lettvekt-tittelen. Trnka omtaler Zap som en stille type som har gått litt under radaren så langt, men som til gjengjeld går mot et potensielt stort 2014.

– Jeg tror dette kommer til å bli hans år. Jeg tror han kommer til å få et internasjonalt gjennombrudd, og for å få det til skal han levere varene i tittelkampen. Han har begynt å få litt oppmerksomhet fra forskjellige store organisasjoner, så det blir spennende for Zap, sier Trnka, som har ytterligere to utøvere fra sin stall med på EUMMA 8-kortet.

Veteranen Joachim Christensen skal i aksjon mot ubeseirede Stephan Pütz for å vise seg verdig en fremtidig tittelkamp i lett tungvekt, og mange vil nok sitte klistret når stortalentet Mads Burnell trer inn i buret for andre gang. 19-åringen vant sin debut i september med en anaconda choke i første runde, og Tue Trnka sier at eleven hans er god nok til å fortjene statusen og ryktet som et virkelig unikt talent.

– Av alle jeg noen gang har trent har jeg aldri hatt lyst til å fremheve noen som spesielle, men med Burnell har jeg ingen problemer med å si at han er den absolutt beste jeg noen gang har trent. Han er kun 19 år, han er et beist, vanvittig dyktig i alle aspekter av kampsport. Det er mange som mener at han får for mye hype, men når de kommer og trener med ham, så forstår de hvorfor.

TV-AVTALE SNART I HAVN

Aller nærmest i fremtiden ligger etter alt å dømme offentliggjøringen av Cage Warriors FC sin ankomst til skandinaviske  TV-skjermer i år. I november fortalte Trnka oss at forhandlingene var i gang, og at forhandlingene nå er i havn var i hvertfall noe CEO Graham Boylan hentydet til på sin Facebook-konto fredag i forrige uke.

Bilde hentet fra Grham Bolands Facebook.com-konto.
Skjermdump hentet fra Graham Boylans Facebook-side.

Tirsdagen kom og gikk uten noen offentliggjøring, men Head of Scandinavian Operations ,Trnka, forsikrer oss om at alt er i orden

– Jeg kan dessverre ikke si så mye mer om det enn at jeg hadde Graham Boylan på besøk tidligere i januar, og da holdt vi veldig produktive møter med forskjellige TV-personligheter og vi har siden da gjort en avtale. Det handler bare om at alle mediepartnere er informert før vi kommer ut med opplysningene, men som han skrev, så har vi laget en avtale med et skandinavisk TV-selskap om at alle 18 Cage Warriors stevner i 2014 blir vist direkte på TV.

TV-avtale, et norsk MMA-arrangement, én fighter i UFC, kanskje flere på vei, mange norske inn i Cage Warriors, og et mulig skandinavisk Phenom i stallen. MMA-Revyen regner med å høre mye mer fra Tue Trnka i 2014.

Hør hele intervjuet med Tue Trnka i Episode 58 av MMA-Revyen, og følg oss gjerne på Twitter og Facebook.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler