Slik blir UFC 158

This content has been archived. It may no longer be relevant

Helgens weltervekt-tyngede show kan raskt bli et av høydepunktene i UFC-året. En av de mest populære og dominante tittelholderne gjennom tidene, Georges St.Pierre (23-2) forsvarer tittelen sin mot en av MMA-verdenens absolutte bad boys. Selv om Nick Diaz ikke nødvendigvis ønsker å være skurken, klarer han ikke å komme seg unna det gjennom sin generelle fremtoning. Fans håper nå at den alltid så kalkulerende Georges St.Pierre slipper emosjonene til og tar sjanser. Videre kommer både Condit vs Hendricks og Marquardt vs Ellenberger til å svare på mange av spørsmålene som svirrer rundt en av de tøffeste vektklassene i UFC.

Marquardt vs Ellenberger

Nate Marquardt (37-11-2) har et av de bedre kallenavnene i MMA. Han deler æren «the Great» med blandt andre Siyar Bahadurzada, men kan vise til en åpenbar grunn for økenavnet. Marquardt er en av de større weltervekt-utøverne i UFC og kommer tilbake til UFC etter sammenslåingen av Strikeforce med UFC.

Jake Ellenberger (28-6) har vært på et langt strekk med seiere frem til han møtte Martin Kampmann i juni 2012, der han tapte i et klassisk Kampmann-comeback. Når han nå tar imot en Strikeforce-utøver kan han ha ryggen mot veggen i en av de mest overfylte divisjonene i UFC. Organisasjonen har som kjent alt for mange fightere, og må kutte svært mange i månedene fremover.

Ellenberger kommer sannsynligvis til å være den raskere utøveren i kampen, og kan få til mye gjennom det, men Nate «The Great» har den nest høyeste take-down-presisjonen i UFC (etter Georges St.Pierre). Selv om Ellenberger regnes som den beste grappleren vil kanskje Marquardt kunne tjene mye på å kunne diktere både kampens tempo og hvor den finner sted. Majoriteten av redaksjonen ser kampen i favør til Marquardt, gjerne gjennom TKO i en av de senere rundene.

Carlos Condit vs Johnny Hendricks

«The Natural Born Killer», Carlos Condit, kommer tilbake etter poengtap mot weltervekt-kongen Georges St.Pierre og møter «Bigg Rigg», mannen som de fleste anerkjenner som den fremste utfordreren mot GSP etter Condits tap. Hendricks  (14-1) måtte vente, og skulle egentlig ta kampen mot Ellenberger da Rory MacDonald ble skadet. Hendricks fikk så oppgraderingen til den tidligere tittelutfordreren.

Carlos Condit er en farlig utøver. Han er kjent for å ha mange veier til mål, og er både farlig med spark, slag og submissions. Condit var det syvende forsvaret av tittelen for GSP, men Condit var også svært nærme ved å rokkere tungt på tingenes tilstand i MMA-verdenen i tredje runde mot GSP med et høyt sidespark omtrent ut av intet. Samtidig er Johny Hendricks en mann det er vanskelig å se på den tapende siden i en utveksling på bena. Mannen har en venstrehånd med spesielle evner. Han kan slå ut de fleste i weltervekt-divisjonen uten at man ser det komme, med en akselerasjon så kjapp at han knapt trenger en underarmslengde. Redaksjonen har vanskelig for å se noen ta et slag fra Hendricks, og siden Condit ofte tar et slag for å gi et slag, så kan det gå «Bigg Rigg» sin vei lørdag.

Georges St.Pierre vs Nick Diaz

Nick Diaz (27-8-1) er en polariserende personlighet. Noen mener (tilsynelatende GSP) at han er en av de mest respektløse menneskene som finnes. Andre bare at han har det vanskelig for å bli forstått og at han mangler filter. Diaz har slåss hele livet, men føler at til tross for sine evner som kampsportutøver at han blir tilsidesatt innen MMA. Ved å kalle ut GSP på frekt vis har Diaz kommet under huden på en av de roligste kampsportøverne i MMA og fått sjansen, til tross for andre som formelt sett har stått foran i køen.

Vi kunne skrevet side opp og side ned om treningsstrukturene til de to utøverne, og oppsummere det brutalt med at Diaz har litt mer kondisjon og utholdenhet, men at GSP er mye sterkere. Til tross for Diaz sin filosofi om teknikkene som det viktigste innenfor kampsport; en filosofi som GSP deler, så har styrkeforskjellen potensielt mye å si når marginene ellers er så små på den tekniske siden i toppen av UFC.

Redaksjonen setter sin lit til GSP nok en gang i dette åttende strake forsvaret av weltervekt-tittelen.

GSP er ikke over det å bli truffet og slått i bakken, men med mindre det er en ren KO kommer kongen til å bli sittende på tronen. Han er mest nok for eksplosiv for Diaz, og den utrolige bryteteknikken han har blitt kjent for de senere år kommer sannsynligvis til å være nok for å nøytralisere Nick Diaz og vinne kampen. GSP på poeng.

Hør podcast av MMA-Revyen under, eller finn oss på iTunes.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler