Et fantastisk år for Meek

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hele intervjuet kan du høre i denne ukas episode av MMA-Revyen, gjennom link til iTunes, link til RSS, eller som streaming nederst i artikkelen.

Siste kamp for året

Emil Weber Meek gikk sin siste kamp for året i Superior Challenge 9. Det var hans sjette proffkamp, og også kampen der han oppnådde sin femte proffseier. Han avsluttet 2013 med en TKO mot Per Franklin i andre runde, i et år som har vært utrolig stort for ham. Emil føler det også på kroppen, på godt og vondt.

– Tror egentlig ikke det har gått opp for meg enda hva jeg har klart å gjøre i år. Jeg skjønner nesten ikke at jeg har fått til alt og at det bare har vært innen det året. Det føles som flere år, så det er veldig bra altså. Det kan nesten ikke beskrives.

Tempoendring

Året 2013 har vært langt og givende, men også krevende for Meek. Spørsmålet er om fire kamper i året er den ønskelige kampfrekvensen neste år også.

– Nei, det er vel faktisk ikke det. Nå begynner jeg å møte virkelig tøffe motstandere og må bruke litt mer tid på å forberede meg til hver kamp. I år skulle jeg i utgangspunktet gå mot Frodi Hansen, som jeg gjorde, også fikk jeg tilbudet om en kamp veldig rett etterpå, ganske nært. Der skulle jeg også skulle møte en grappler. Da er det lettere å ta en ny match, når man ikke må endre gameplanen sin så mye. Nå derimot regner jeg med at jeg må fokusere på nytt hver gang jeg skal gå, forteller han.

Planene og kampene gikk Emils vei, men han innrømmer det var tøffere enn han trodde.

–  Som amatør gikk jeg fem matcher på et år en gang, men det er selvfølgelig noe helt annet når man går proff, med både albuer og knær til hodet, mindre hansker og mye tøffere motstand. Jeg har virkelig, virkelig stått på i år. Jeg har skjøvet fra meg andre plikter, ikke vært sammen med familie og venner så mye som jeg har hatt lyst til og har vært borte i kanskje seks av tolv måneder i år. Det har vært utrolig tøft og det blir utrolig deilig å bare slappe av litt nå når jeg faktisk har nådd målet mitt.

Et fantastisk år

I januar 2013 var Emil Weber Meek en pro-fighter med en record på én seier og ett tap. Forskjellen på en seier og ett tap og en record på nå 5-1 ett år senere er enorm. Ikke bare har antallet kamper og seiere 25-åringen har fått til imponert, men alle seierene i år har vært på TKO. Inspiserer man nordmannens record ligner den veldig på den typiske recorden til en UFC-debutant, kanskje med unntak av litt få kamper.

MMA-Trondheim-fighteren møtte Frodi Hansen i mars, Raymond Jarman rett etter, Tato Primera (Jose Martin Reis) i september, og Per Franklin nå i november. Meek hadde til og med kampen på Superior Challenge booket før han skulle gå kamp mot Tato Primera i Strength and Honor 8 i Sveits. For de som følger MMA tett kan dette kanskje virke som hovmod (som ofte – særlig i MMA – står for fall).

Internasjonal oppmerksomhet

Emil har reist fra å være et talent og et prospekt til nå være et prospekt man virkelig må ta stilling til i europeisk MMA. Etter SC9 har Meek fått omtale av MMA-giganten Sherdog.com, som beskriver kampen som “a wild bout” og videre at publikum “were on their feet”. Meek selv merker forskjellen fra Tato Primera til Per Franklin. Nivået på motstandere kommer sannsynligvis bare til å gå en vei.

– Tato Primera-kampen gikk så bra som den kunne gå. Der klaffet jo alt. Det var kanskje den første kampen i hele mitt liv der alt virkelig klaffet. I Per Franklin-kampen var jeg litt overivrig. Jeg prøvde å tenke på at jeg ikke skulle slå ham ut så fort som mulig, og at jeg ikke skulle “force” resultatet og heller la det komme naturlig slik jeg har gjort det før, men det var vanskelig. Jeg prøvde å slappe av, slappe av, slappe av, også sier dommeren “fight”. Da kjente jeg hanskene knitre av læret som strammer seg og jeg tenkte “nå skal han faen meg få”.

Opplevelsene i buret minner om den originale Hulken, men Emil forteller selv at tross Hulk-figuren gjelder det jo ikke å bli emosjonell midt i konkurransen.

– Men man blir jævla gira. Kanskje litt for gira, ler Emil.

Cage Warriors skal kjempe om de skandinaviske fansene

En kamp, hvis intensitetsgrad fortsatt er ukjent, ulmer om det skandinaviske MMA-markedet. Cage Warriors kunngjorde nettopp deres intensjon om å satse på skandinaviske fightere og fans. Det har vært en enorm vekst. I fjor, i 2012, var det mindre klart hvem som var de store og hvem som var de ledende av mange organisasjoner. Noen overlevde heller ikke året. I 2013 har utviklingen gått den totalt motsatte veien. Emil har nå erfaring fra EUMMA, Superior Challenge og Strength and Honor i Sveits, der Superior Challenge fortsatt kanskje er sett på som toppen av næringskjeden i MMA i skandinavia. Emil merker utviklingen godt.

– European MMA utviklet seg utrolig mye siden EUMMA 1 til 3. Siden det har det vært et helt nytt show. De har også tatt et langt steg videre nå når de har Viasat-avtalen. Nå har det blitt en veldig god organisasjon og den er veldig bra organisert. Jeg synes de har gjort det veldig bra.

Emil Weber Meek er fortsatt sin egen manager, og er fortsatt under kontrakt med European MMA.

– Etter kampen min i Superior Challenge går jeg tilbake til EUMMA, så fremt UFC ikke har lyst på en ny nordmann. Jeg har tre kamper igjen på kontrakten min med EUMMA.

Handler om TV

Cage Warriors er en stor og merittert organisasjon, som har avlet frem store profiler i toppen av UFC, som Conor McGregor, Gunnar Nelson, Dan Hardy og Michael Bisping. Organisasjonen har også norske Mohsen Bahari og Alexander Jacobsen signert.

– Cage Warriors er jo en veldig bra organisasjon, de har veldig mange gode fightere. De har store, hårete mål, de går jo inn i krigssoner og har MMA-stevner, så de er ikke redde, for å si det sånn. De kjører på som bare det, forklarer Emil.

Meek tror likevel det blir hard kamp om fighterne, særlig på grunn av TV-avtaler.

– For meg som norsk fighter, og ikke bare skandinavisk fighter, så har jeg valgt å gå for European MMA fordi jeg tror det er bedre for meg, for min oppmerksomhet i media. De har TV-avtale med Viasat og jeg trenger å være synlig i Norge for norske MMA-fans, særlig med tanke på sponsorer. Nå som EUMMA har blitt så store, med tidligere UFC-fightere og Bellator-fightere, så har jeg mye å gjøre der.

Stor støtte for Emil i Norge

Det er vanskelig å snakke om Emil Weber Meek i år uten å måtte snakke om UFC-mulighetene. Dette er en type diskusjon som kommer opp hver gang han har en kamp og vinner, og momentumet øker og øker, særlig fra mainstream-fans. Emil var nylig gjest hos MMA-Studio på TV2 Zebra, og de bar fanen hans med seg da de var på UFC-stevne i Manchester.

– Det er veldig kult. Jeg har jo ikke noen manager som kommer til å pushe meg, jeg har bare resultater, hardt arbeid og det jeg selv gjør. At de bringer navnet mitt opp for UFC er supert.

25-åringen har mye momentum bak seg når det gjelder UFC, men Meek selv prøver å tøyle forventningene frem mot UFCs Stockholm-stevne, som vanligvis faller på en dato i april.

– Det selvsagt en stor drøm, da. Dersom jeg ikke kommer dit skjønner jeg det godt, men spørsmålet er jo om de vil gi meg en sjanse.

Endelig ferie

Emil skal ha hele to uker med ferie i julen, men legger ikke skjul på at det sannsynligvis blir trening hver dag. Hva er det så som utgjør ferie for Meek? Svaret får du i hele intervjuet, som du finner i podcasten under.

Hele intervjuet kan du høre i denne ukas episode av MMA-Revyen, gjennom link til iTunes, link til RSS, eller som streaming nederst i artikkelen.

Siste podcaster

     

    Anbefalte artikler