Snart kvinnedivisjon i UFC

This content has been archived. It may no longer be relevant

Følg MMA-Revyen på Facebook og Twitter.

Onsdag kunne flere nettsteder melde Dana Whites uttalelse; kvinnedivisjon i UFC «is absolutely going to happen». Tidsaspektet er imidlertid usikkert, da dette i følge White kan skje i morgen eller om ett år; alt er mulig. Vi tok en prat med den norske thaibokseren og MMA-utøveren Fatima Pinto, kjent som finalist i Norges Beste Fighter, for å høre hennes syn på saken.

Overraskende

– Det overrasket meg veldig, men jeg syns det er utrolig positivt. Spesielt siden Dana White har vært så kategorisk imot dette.

Dana White har hittil vært tydelig på hva han mener om kvinner i UFC – det var noe vi aldri skulle få se. Fatima Pinto tror dette handler om markedsverdien kvinnelig MMA har fått i det siste.

– De ser vel at interessen for kvinner i fighting er der og at det er et reelt marked for det.

Økende populæritet

Strikeforce med sin kvinnedivisjon, og også det nystartede Invicta FC, har bidratt til å fronte kvinnelige fightere og bygge en interesse for dette. Spesielt må Ronda Rousey trekkes frem, da hennes dominerende inntreden i MMA-verdenen har skapt nok en superstjerne innen MMA.

– Både Ronda Rousey og Cyborg [Cristiane Santos] har gjort sitt til at [Dana White] ser at det er interesse, sier Fatima.

Ingen nordmenn med det første

Selv om divisjonen nå er en sikkerhet, kan vi ikke regne med å få se våre norske kvinnelige utøvere i UFC med det første. Men Fatima Pinto håper likevel at det ikke tar for lang tid.

– Det tar nok litt tid før de får jentedivisjonen i gang, og sikkert enda lengre tid før det kommer noen norske jenter inn der, men jeg håper det skjer relativt fort. Det tok tross alt ganske lang tid før de små guttene kom inn i UFC, sier Fatima med et smil, og sikter til UFC-utøverne i de lavere vektklassene.

Hør hele intervjuet med Fatima Pinto her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/10/MMA-Revyen-Intervju-med-Fatima-Pinto.mp3]

MMA-Revyen hører du hver onsdag mellom 21:00 og 22:00 på Studentradioen i Bergen, eller når du vil på podcast.

Anbefalte artikler