Ukas Roundup: Uke 50

This content has been archived. It may no longer be relevant

TUF 20

UFC avslørte denne uka at planen for The Ultimate Fighter 20 er lagt. Det blir en ren kvinne-TUF, med fightere i stråvektdivisjonen. Som forberedelse har UFC signert 11 fightere fra Invicta FC, og vil fylle de siste plassene med vanlig uttak. Hvem som skal trene lagene er ennå ikke avslørt. Vinneren vil bli den første mesteren i UFC’s stråvektdivisjon, men hvem som skal gidde se episodene er ennå ikke avslørt. Jeg har tidligere uttrykt min skepsis mot kvinne-TUF, og jeg kan allerede meddele at jeg tviler på at jeg kommer til å se alle episodene.

Ronda på P4P-lista

Ja, du leste riktig. Om du tar deg en kjapp tur innom UFC’s rankinglister får du se at GSP er fjernet, og at Ronda Rousey har havnet på 10. plass på p4p-rankingen. Hva slags galskap er det som har infisert panelet som lager de listene? Da jeg oppdaget dette mistet de all min respekt. Greit nok, Ronda Rousey er god, men hun er på ingen måte så god. Én seier i UFC skal ikke være nok til topp 10 pound-for-pound. Det at det visstnok er en uskreven regel at mesteren i hver vektklasse nærmest automatisk dukker opp på en p4p-liste er dumt nok i seg selv, men når de begynner å dra inn kvinner på den lista blir det et helt nytt lavmål. Jeg vil nødig ha kvinnegruppen ottar på nakken (de er nok tunge å ha der), så jeg gir meg nå, før det er for sent.

Roy Nelson vs Big Nog

Roy Nelson møtte tidligere i år en myk vegg, men like fullt en vegg, i Daniel Cormier. Nå skal han få muligheten mot Antônio Rodrigo Nogueira i mai. Big Nog har i snitt rett over én kamp per år, så i 2014 får vi nok ikke se ham flere ganger. Han kommer for øvrig fra et tap på submission mot Fabricio Werdum. Kampen vil finne sted i Brasil, for de som lurte.

Cain Velasquez ute med skade

Tungvektsmester Cain Velasquez opererte denne uka skuldra og er dermed ute på foreløpig ubestemt tid. Det har blitt gjettet at han er ute til sent i 2014, men jeg håper han er tilbake lenge før den tid. Uansett betyr det at kampen hans mot Fabricio Werdum blir utsatt. Werdum får dermed gleden av å møte vinneren av Travis Browne og Josh Barnett, som blir avgjort ved UFC 168.

GSP gir fra seg beltet

Jeg fikk en gang høre at man ikke liker GSP på grunn av måten han sloss på: Man liker GSP for måten han er på, både i og utenfor buret, og det er veldig sant. Georges “Rush” St-Pierre har vært en dominerende mester i UFC’s weltervektdivisjon de siste 5 årene, men nå er det altså slutt for denne gang. Tidligere denne uka sa han på pressekonferanse at han trengte å ta seg litt fri, og ga fra seg beltet ut av respekt for de andre fighterne i divisjonen. Jeg skal innrømme at jeg alltid har vært rask til å kritisere GSP. Kallenavnet «Rush» ble utdatert i 2009 da han glemte at det gikk an å avslutte kamper. Han har alltid utviklet seg fra kamp til kamp, men siden tapet mot Matt Serra har han sloss litt for trygt for min smak.
Nå har han altså gitt fra seg beltet, men sa også at han trodde han ville komme tilbake en dag, bedre enn før. Han tar seg altså en ferie, på den eneste måten man burde. Han skjønte at det ikke var rettferdig å ta seg en ferie og holde beltet fra resten av divisjonen. Nok en gang viser GSP hvorfor vi liker ham, og går foran som et forbilde for alle andre fightere.
Nå blir den nye belteholderen bestemt i en tittelkamp mellom Johny Hendricks og Robbie Lawler, som finner sted ved UFC 171. Dette betyr at Jones vs Texeira blir flyttet nok en gang, til UFC 172.

UFC on Fox 9

Årets mest amputerte kort gikk av stabelen på lørdag, men det var likevel definitivt verdt en titt. Fight of the Night gikk til prelim-kampen mellom Edson Barboza og Danny Castillo, hvor førstnevnte vant på avgjørelse. Cody McKenzie sloss også på underkortet, og stilte i en nykjøpt basketshorts hvor prislappen fortsatt hang på. Kampene på hovedkortet var uansett de som gjorde det verdt å se for meg.

Lauzon vs Danzig

Joe Lauzon er en av UFCs ukronede bonuskonger. Han og Anderson Silva har flest bonuser med tolv hver, og Danzig har fire selv, så jeg trodde den kampen hadde gode sjanser på å bli kveldens beste. Det ble noe mer ensidig enn som så. Joe Lauzon vant kampen på enstemmig avgjørelse, og alle dommerne mente han vant alle rundene. Danzig har nå syv tap på sine ti siste kamper, og må nok begynne å fylle ut skjemaer på NAV om han vil fortsette å ha en inntekt.

Mendes vs Lentz

Chad Mendes kom inn i denne kampen med fire strake knockoutseire bak seg, og Nik Lentz på sin side var ubeseiret siden han kom ned til fjærvekt. Det ble #1 mot #8, selv om det ikke så sånn ut i verken 2. eller 3. runde. Det ble senere avslørt at Mendes slet med en bihulebetennelse, og det var derfor han ikke klarte å opprettholde det tempoet han pleier. Likevel klarte han å ta ned Lentz syv ganger, selv om han ikke gjorde noe nevneverdig da han fikk ham ned. Kampen gikk til avgjørelse, og Mendes tok en noe merkelig seier. Det skal uansett mye til for at Mendes ikke blir den neste i rekka som får prøve seg mot José Aldo, og vi får håpe at han varer mer enn 5 minutter denne gangen.

Urijah Faber vs Michael McDonald

Michael “Mayday” McDonald er en av de mest spennende fighterne i bantamvektdivisjonen. På de siste ti kampene før UFC on Fox 9 hadde han kun ett tap, og det var mot mesteren selv, Renan Barão. Han er bare 22 år gammel, men har likevel vist seg som en av de dyktigste fighterne i sin divisjon, og er nå ranket som #3. Denne gangen skulle han møte tidligere WEC-mester, Urijah Faber. I 2. runde landet Faber en knallhard høyre som fikk McDonald til å vakle. Deretter jagde Faber ham rundt halve buret før han fikk ham ned, og sank en dyp giljotin McDonald aldri kom seg ut av. Det hersker liten tvil om hvem som burde møte vinneren av Renan Barão og Dominick Cruz.

Mighty Mouse vs Benavidez

Demitrious Johnson hadde ikke vunnet en kamp på knockout siden 2010 før han på lørdag møtte Joseph Benavidez. Dette skulle bli den kampen der du poppet en ny bolle popcorn før den begynte, så du ikke skulle gå tom før den var ferdig. Med andre ord, det var en kamp jeg var sikker på skulle gå til avgjørelse, men nok en gang tok jeg feil. Allerede i første runde landet DJ en knallhard høyre, right on the button, som de sier, og Benavidez gikk i bakken. DJ stupte etter og fulgte opp med fire slag, før dommeren dro ham bort. Det er vanskelig å si så mye mer om en kamp som varte rett i overkant av to minutter. Det som må nevnes er at Mighty Mouse virker stadig mer imponerende hver gang jeg ser ham, og jeg tror det blir en stund før noen klarer å ta det beltet fra ham.
Vi får nå en fightless week, før årets siste event, UFC 168 går av stabelen. Den skal jeg definitivt snakke mer om i neste roundup.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler