Ukas roundup: bokseforbudet heves

This content has been archived. It may no longer be relevant

Idrettspresident Børre Rognlien vil ikke se “menn i bur med bare never”.

Forbudet mot proffboksing skal heves, men MMA henger igjen

Denne ukas utgave av MMA-Revyen begynner med en lengre diskusjon med Thomas Rye Eriksen, kommunikasjonsansvarlig i NMMAF, om de beste argumentene for legalisering av MMA.

Også gjester i denne ukens sending: Otto Knudsen, sjef for European MMA, Thomas Rye Eriksen, kommunikasjonsansvarlig i det Norske MMA-Forbundet, Ståle Nyang, manager for EUMMA-nysignerte Tor Andre Thomassen og Kristian Skogmo, flyweight i det norske landslaget fra MMA-Trondheim.

MMA-Revyen kan du høre på RSS (i Mozilla Firefox), gjennom iTunes, eller som streaming nederst i artikkelen.

Roundup

Tatt i betraktning at det ikke har vært en eneste UFC-kamp denne uken har det skjedd skrekkelig mye i MMA-verden. Det skal nevnes at denne roundupen tar for seg perioden 30.09.13-07.10.13, og derfor ikke tar opp det som skjedde ved UFC fight night 29. Dette er selvfølgelig undertegnedes feil, og jeg tar selvkritikk.  Uansett begynner vi i tungvektsdivisjonen, jobber oss videre derfra.

Mir VS Overeem flyttes

Frank Mir og Alistair Overeem skulle egentlig møtes ved UFC 167, men kampen er nå flyttet til UFC 169. Her har vi to svære menn som har 15 minutter på å skade hverandre mest mulig, og alt tyder på at kun én av dem forlater ringen med en kontrakt. Begge to har begynt å legge grunnlag for lange tapsrekker, og det skal nok ganske mye til for at begge fighterne står igjen med jobb etter kampen.

Da Overoid skulle møte «Bigfoot» Silva på sin vei mot tittelen hadde jeg ingen tro på at det var brasilianeren som skulle ende opp med en tittelkamp, men så feil kan man ta. Så kom frontkicket til Travis Browne, og the Reem ble plutselig kutteaktuell. Mir på sin side ble først knocket ut av Junior Dos Santos, deretter jukket på i tre runder av Daniel Cormier, før han i forrige kamp ble stoppet av Josh Barnett.

ibh1ddGucNiJLv

Ben Rothwell dopingtatt

Etter en kanonseier mot Brandon Vera måtte jo selvfølgelig noen pisse i frokostblandinga til Ben Rothwell. Tungvekteren hadde TRT-dispensasjon, men feilet likevel på dopingprøven etter kampen. UFC har besluttet at de vil suspendere Rothwell i ni måneder, til tross for at idrettskommisjonen i Wisconsin ville la ham slippe med advarsel.

Rothwell selv hevder at han ble testet en gang i uken de siste to månedene før kampen, og var under den lovlige grensen hele veien. En av grunnene til at han ikke blir fratatt seieren er at Wisconsin har manglende regelverk rundt doping, og det er nok derfor UFC har valgt å suspendere ham på eget initiativ.

1 (1)

Tim Kennedy med ny motstander

Etter å ha utfordret alt som kan krype og gå i mellomvektdivisjonen har endelig Tim Kennedy fått en ny motstander. Rafael Natal ble den heldige, og fighterne møtes i main-eventen på UFC fight for the troops 3.

De som har bodd under en stein hele uka burde umiddelbart komme seg inn på twitter og telle gullkornene Kennedy strødde rundt seg. Undertegnede er veldig svak for fightere som er underholdende utenfor ringen, og Tim Kennedy seiler opp som en av de nye favorittene.

Det eneste som er litt dumt er at UFC fight for the troops 3 ligger an til å bli årets mest uinteressante event. Det finnes ikke en eneste kamp der jeg gleder meg til, og jeg skjønner ikke helt hva som er planen her. Er hele kortet en sarkastisk langefinger til de amerikanske militærstyrkene? Med de kampene som er satt opp kan man nesten tro det.

Werdum får tittelkamp

Det ble denne uken offentliggjort at vinneren av Junior Dos Santos mot Cain Velasquez skal forsvare tittelen sin mot Fabricio Werdum. Werdum submittet Big Nog på imponerende vis i sin forrige kamp, og er ranket som nummer 3 i divisjonen, bak Cormier og JDS. Denne kampen er uansett langt frem i tid, og vi kan glede oss til avslutningen i tungvektstriologien først.
Jeg håper og tror at Cain gjentar bedriften fra sist, og er på JDS som Daniel Cormier er på kaker, før han tar Werdum til dessert.

 Werdum-arm-bar

UFC signerer Sergio Pettis

Lettvektsmester Anthony Pettis er ikke lenger den eneste i familien med UFC-kontrakt. Denne uken signerte nemlig UFC den 20 år gamle lillebroren hans, Sergio «the Phenom» Pettis. Med samme kallenavn som Vitor Belfort, og en storebror som topper sin divisjon, har Sergio mye å leve opp til. Så langt gjør han en ypperlig jobb, og er ubeseiret i sine 9 proffkamper. Kun 3 av disse kampene gikk til full tid, og 2 av dem ble avsluttet på headkick, så her er nok mye å se frem til. Sergio kommer til å gjøre sin UFC-debut ved UFC 167, hvor han møter Vaughan Lee. Jeg gleder meg, det burde nok du også.

tumblr_mjw5wnfIoV1ry1rm7o1_400

 

UFC on Fox 9 får enda mer påfyll

Jeg har for lengst kåret UFC on Fox 9 til årets kort, men UFC fortsetter bare å strø på. Denne uken ble det offentliggjort to kamper til. Pat Healy fikk nettopp grundig juling av MMA-Revyens programlederes mancrush, Khabib Nurmagomedov, men skal altså i ilden igjen allerede i desember. Han møter en annen fighter som kommer fra et tap, Jamie Varner. Her snakker vi om to veteraner som har over 10 år lange proffkarrierer bak seg, og de har 80 proffkamper sammenlagt.

I den andre kampen får vi tidligere TUF-deltaker Cody McKenzie mot Sam Stout. For de som ikke husker det, Cody er en sær fisker fra Alaska med en rå giljotin, men han har ikke altfor mye bra utenom den, så Stout tar nok denne.

Uansett begynner UFC on Fox 9 nå å bli så fullt at det nesten renner over, og hvis du ikke har fått med hvem som skal møtes får du det her:

 • Anthony Pettis vs Josh Thomson
 • Urijah Faber vs Michael Macdonald
 • Matt Brown vs Carlos Condit
 • Nik Lentz vs Chad Mendes
 • Mac Danzig vs Joe Lauzon
 • Scott Jorgensen vs Ian McCall
 • Edson Barboza vs Danny Castillo
 • Kelvin Gastelum vs Court Mcgee
 • Pat Healy vs Jamie Varner
 • John Moraga vs Darren Uyenoyama
 • Roger Bowling vs Abel Trujillo
 • Cody McKenzie vs Sam Stout

 

jonah-hill-excited

Finner du ikke en eneste kamp du vil se her foreslår jeg at du begynner å følge golf.

Chael svarte Wanderlei

Forrige uke var Wanderlei Silva på krigsstien i beste WWE-stil, og denne uken kom Chael Sonnen med svar. Chael begynte med å påpeke hvor planlagt og påtatt det hele var, før han selvfølgelig nevnte at Wandy hadde muligheten til å få den kampen, men sa nei. Den gøyeste pågående feiden i UFC traff nok sitt klimaks i forrige uke, men vi får håpe at vi likevel får se kampen tidlig i 2014, når Wandy er tilbake fra skadeoppholdet.

Videoen kan du se her:

http://www.youtube.com/watch?v=uBJHe-d9icw

Forbudet mot proffboksing skal fjernes

Torsdag forrige uke gikk Siv Jensen ut og sa at forbudet mot proffboksing heves så snart de kommer i regjering. Hun sa også at som en konsekvens av dette må knockout-loven enten endres eller fjernes, og nå stiller en rekke gamlinger seg på bakbena. Idrettspresident Børre Rognlien sier at idrettsstyret gikk inn for å fjerne forbudet mot proffboksing, men ikke knockoutloven. De vil beholde bestemmelsene om karantener, dopingkontroller og reglene om norsk medisinsk ekspertise. Indirekte vil det si at boksing i Norge  vil følge et særnorsk regelverk, og det gjør ting betraktelig vanskeligere for sporten.

Jeg rister på hodet i en salig blanding av oppgitthet og vantro. Vi er et av tre land i verden som fortsatt har knockoutlov. Tidligere i uken gikk faktisk idrettspresidenten ut og sa at han var redd vi skulle få bur-fighting med bare nevene om knockout-loven fjernes. For en mann! Det er jo kjempemessig at vi har en idrettspresident som har satt seg så godt inn i saken.
MMA har allerede kommet til Norge, kjære idrettspresident, og hvis du hadde satt deg mer inn i det hadde du skjønt hva det er. Det er en av verdens tøffeste idretter, og det er mye mer sofistikert enn gateslosskampen du tror det ligner på. Det er en idrett som måler viljestyrke, kondisjon, styrke og teknikk på en måte ingen andre idretter gjør.

Det er sant, to personer lukkes inne i et bur og de har veldig tynne hansker, men det er en mengde regler som beskytter dem fra veldig alvorlige skader. Det skjer jo selvfølgelig uhell av og til, men det gjør det i alle idretter! Jeg er temmelig sikker på at det bare er et spørsmål om tid før MMA lovliggjøres i Norge, men jeg ser helst at det skjer før enn senere.

Alle Gif: Tumblr

Foto: skjermdump fra FRUKT.no på youtube

________________________________________________________________________________

MMA-Revyen hører du hver onsdag kl 21. Podcasten slippes rett etter sendingen og er fortsatt enklest å høre i iTunes.
Gi oss gjerne en iTunes Review. Facebook.com/MMARevyen

Siste podcaster

   

  Anbefalte artikler