Overpriset og unødvendig… men kul, da!

Da Pokémon Let’s Go ble annonsert i vår, var det en nyhet rundt spillet som noen klødde seg i hodet over, mens andre jublet av barnlig glede; Nintendo skulle gi ut et Pokéball-formet kontroller. Pokeballen, oppfinnelsen som gjør det mulig for en Pokémon-trener å fange Pokémon og ta dem med på eventyr, var og er noe alle Pokémon-fans skulle ønske eksisterte en eller annen gang i livet. Nå har Pokeball Plus, kontrolleren som har kommet ut, gitt oss det nærmeste så langt. Desverre må det da sies at selv om dette er et ganske kult konsept, er det gjerne ikke like kult som å ha en “skikkelig” Pokéball…

Se John-Edvard pakke opp Pokéballen sammen med spillet og annet swag her!

Godt førsteinntrykk!

Det skal sies at det å pakke opp Pokéballen for første gang er en magisk opplevelse! Kontrolleren er godt lagd, med materiale som er behagelig å holde, gode knapper, og ikke minst lyd og vibrasjon i samspill med spillet! Kontrolleren lyser, vibrerer og lager lyd som matcher det som skjer i spillet, og man kan også legge inn en Pokémon i ballen, og ta den med deg ut på tur (kontrolleren er også en skritt-teller som gir deg ekstra-poeng jo lenger du går på tur med Pokémonen din). Høytaler og vibrering er også i bruk her, både når du leker med kontrolleren, og helt ut av det blå. Det å plutselig høre Eevee rope fra lommen min mens jeg gikk en tur i sentrum er ikke akkurat det mest normale jeg gjorde den dagen, men heldigvis kan lyden skrus av med to enkle trykk.

Knapp 2 er gjemt elegant på toppen av kontrolleren (Foto: John-Edvard)

Men så…

Desverre er den tingen kontrolleren bommer mest på, å faktisk kontrollere spillet. For det første er joy-sticken og valg-knappen samme knapp, som gjør når du skal trykke på det valget du vil ta i spillet, kan du med et uhell tilte sticken litt til en av sidene, og plutselig velge noe annet enn det du mente å gjøre. I et spill hvor du vinner med å velge rett angrep til rett tid, er dette veldig frustrerende. Det skal også nevnes at siden kontrolleren kun har to fysiske knapper, måtte Nintendo legge inn en tredje, mer avansert knapp: Risting! Noen ganger må du faktisk riste kontrolleren for å komme inn på rett meny, og dette føles egentlig bare dumt ut. Det siste problemet med kontrolleren er at den… vel… den er jo rund. Det betyr at den ikke er super-deilig å holde, og jeg fikk vondt i hånden etter å spille spillet i lengre perioder.

En ring bakpå kontrolleren gjør at man unngår at den snur seg i hånden (Foto: John-Edvard)

En siste ting…

Jeg har enda ett problem med Pokéball Plus. Det er nemlig slik at eneste måte å få tak i den legendariske Pokémonen Mew, er å kjøpe denne kontrolleren til rundt 700 kroner. Det er ikke greit. Jeg gidder ikke si mer om saken, annet enn at det er usmakelig, frekt ovenfor kundene, og totalt unødvendig. Fy på dere, Nintendo.

Konklusjon

Denne kontrolleren er ikke verdt pengene for en gamer som er over 14 år, men hvis du kjenner en Pokémon-fan under den aldersgruppen, så er det kanskje verdt å kjøpe en slik Pokéball for å se gleden i ansiktet dens når de leker med Pokéballen… Også kan du sikkert få låne den litt, hvis du spør pent!

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Sesongavslutning
    Det nærmer seg sommer, og for en gangs skyld er hele programmet tilstede! De diskuteres litt om Summer Game Fest og hva vi ser frem til utover sommeren, samt minring og kos i studio. I studio: Agnar, Benedikte, Ole, kristian, Carl-Eirik, og Johannes

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler