Fra et gammelt radiotryne til et nytt

En kald januardag satt Sara seg på en av de bakerste rekkene i U. Pihls største auditorium. Det var første forelesning i medievitenskap på Universitetet i Bergen, og hun fylte 20 år førstkommende fredag. En måned tidligere hadde hun søkt intern overgang fra HF til SV, i håp om å en dag «bli noe innen media».

Sara forteller her om sin opplevelse hos Studentradioen i Bergen:

«Hvem kan intervjue statsministeren?»

Inn auditoriumsdørene kommer to litt kleine, men entusiastiske karer. De rekrutterte til Studentradioen i Bergen. Jeg hadde aldri hørt noe særlig på radio annet enn det som tilfeldigvis ble spilt på lufta fra radioen på jobben, men tenkte at studentradio måtte vel være det nærmeste jeg kunne komme en start på en mediekarriere.

Srib-skje
Radiokjærlighet i en radioskei på Sribs tradisjonsrike hyttetur våren 2014.

En uke senere satt jeg på mitt første redaksjonsmøte. Jeg visste det ikke da, men blant meg satt kommende TV 2-reportere, NRK og VG-journalister og Statsbygg-kommunikatører.
Uten noe som helst erfaring og bare tre intervjuer bak meg, kom tipset om at Erna Solberg skulle til Bergen for å snakke om kvinner i ledelse. «Hvem kan ta det?» spurte nyhetsredaktøren, alt for nonchalant husker jeg at jeg syntes – hvor stort er det ikke å få mulighet til å intervjue henne? Ti sekunder stillhet. Jeg rekker opp hånda. «Jeg?» sa jeg, mens jeg umiddelbart angret meg. Hvem kunne vel finne på å sette en fersk hobbyjournalist til et slikt oppdrag?
Nyhetsuka kunne. Det gikk selvfølgelig virkelig ikke bra, men jeg gjorde det i hvert fall. Det ble et breaking point for meg. Jeg turte å ta plass i redaksjonen, med visshet om at her vies det tillit til alle.

Knutepunktet for ditt sosiale Bergensliv

Før jeg ante ordet av det, hadde jeg intervjuet både den ene og andre statsråden og en hel haug av interessante nøkkelpersoner fra student-Bergen som senere både har blitt nære venner og viktige kontakter i arbeidslivet.

For meg ble Studentradioen og Nyhetsuka definitivt et læringsverksted. Det var rom for prøving og feiling, noe jeg gjorde mye av. Radiolokalene ble også et helt sentralt knutepunkt for mitt sosiale liv. Jeg kjente ingen da jeg flyttet til Bergen. Nå er det ett år siden jeg flyttet fra Bergen, og jeg drar stadig tilbake for å besøke radiovenner, og venter spent på at flere skal komme flyttende til Oslo i høst.

En nyvunnen kjærlighet for traktekaffe

17.mai-feiring i Studentradioen
Vi feirer også 17. mai sammen! PS: paret som sitter ovenfor hverandre nest fremst ble forlova i sommer! Du kan med andre ord også finne den store kjærligheten i 4. etasje på Studentsenteret

Studentradioen har et fantastisk mangfold av medarbeidere, og uansett hva dine interesser eller studieløp dreier seg om kan jeg med sikkerhet si at Studentradioen på en eller annen måte dekker over dem. Før du rekker å si «Du hører på Studentradioen i Bergen, og dette er det vi skal snakke om den kommende timen», har du funnet deg til rette i den slitte sofaen med traktekaffe i hånda og nye venner.

Ikke bare er Studentradioen i Bergen et sted der du kan «bli noe innen media» – det er et sted for faglig og teknisk utvikling, relasjonsbygging og ikke minst for en nyfødt kjærlighet for svart kaffe.

Fra et gammelt radiotryne til et nytt: Lykke til <3

Er du interessert i å bli med i Studentradioen i Bergen? Send inn din søknad her: https://srib.no/soknad/

Anbefalte artikler