Byløp med deltakerrekord!

This content has been archived. It may no longer be relevant

Med over 4600 deltakere ser Bergencitymaraton seg kun slått av Oslo maraton og Birbebeinløpet. I tillegg til å ha profesjonelle idrettsdeltakere, er det flest treningsglade mennesker som ønsker en utfordring som melder seg på dette byløpet. Cirka halvparten av disse velger å løpe halvmaratonnet på 21 kilometer, sier arrangementansvarlig, Janne Jensen, til Studentradioen i Bergen.

– Mange velger å delta på et slikt arrangement for å utfordre seg selv. De må da trene regelmessig som en forberedelse på løpet, noe som gir motivasjon til en bedre livsstil.

Motivert ungdom

Uten å ha deltatt på noe liknende løp før, er den tidligere håndballspilleren, Miriam Krohn Hellby, en av de mange nybegynnerne som har meldt seg på i år.

– Jeg ble vel egentlig overtalt/lurt av ei venninne til å bli med, sier Miriam og ler.

Hun og venninnen, Eline Wiger, tar utfordringen sammen på lørdag, og regner med at det blir fullt trøkk og god stemning.

– Å melde seg på noe slikt har gitt meg motivasjon til å trene hardere, og jeg håper det vil gi resultater. Alt kommer an på dagsformen, men jeg kommer til å pushe meg selv så hardt jeg klarer, sier Hellby.


Populært tilbud

Idrettstilbud som dette når rekorder i deltakertall over hele verden, og Jensen mener at Bergencitymarathon er kommet for å bli.

– Folk trenger ikke nødvendigvis å være topptrente for å bli med, mange gjør det av sosiale grunner også.  Bedrifter, organisasjoner og vennegjenger danner lag og deltar på stafetten, hvor maratonnet er delt opp i 10 etapper, forteller Jensen.

Det populære gruppetilbudet er den eneste av distansene som har en begrensning på antall deltakende. Grensen er på 200 lag, og det er allerede 150 påmeldte.

– Terskelen for å delta på dette løpet er ikke så høy som på de mer krevende distansene, så vi har sterk tro på at alle plassene vil bli fylt i år.

Noe for enhver form

I tillegg til et maraton på 42 kilometer, et halvmaraton på 21 kilometer og stafettmaraton på samme distanse, finnes det et tilbud som heter Thon Run. Distansen som blir sponset av Thon Hotels er på fem kilometer og her bestemmer du selv om du vil gå eller løpe.

– Forespørselen om og holdet et større idrettsarrangement som passet for alle var stor, og løpene er derfor tilpasset alt fra barn til topptrente voksne.

 

Anbefalte artikler