Redde for å svime av på trening

This content has been archived. It may no longer be relevant

– Jeg har fått opplyst fra ledelsen at vi har slitt litt med den ene viften, forteller spinninginstruktør Espen, – det sammen med at det er høysesong for syklister og en del pågang på starten av året gjør at det blir veldig varmt.

Når en åpner døren inn til spinningssalen på senteret slår varmen imot deg som en vegg. Det er meningen at du skal blir varm og svett på spinning, men Espen mener at situasjonen sånn den er nå helt klart påvirker treningen til de oppmøtte.

– Man ser jo at kundene springer ut for å fylle vann jamt og trutt, og vi har opplevd at folk har måtte avbryte treningen fordi de har begynte å bli veldig svimle som følge av varmen og fuktigheten.

Hør hva studentene har å si om saken i reportasjen nederst.

Krevende og dyrt

Daglig leder på senteret Arve Åsnes skriver følgende i en mail til Nyhetsuka:

– Sykkelsalen er dimensjonert for 60 personer, og ventilasjonsanlegget skal kunne håndtere dette. Problemet med dårlig luft i sykkelsalen kommer gjerne ved semesterstart når timene er helt fulle og vi har 4-5 timer etter hverandre for å imøtekomme studentenes behov for timer. Det er krevende og dyrt å skulle dimensjonere og bygge ventilasjonsanlegg med kjølesystemer som kan ivareta at så mye luft skal byttes ut og kjøles i tilstrekkelig tempo.

Tas til etterretning

Prosjektmedarbeider i SiB legger til at SiB vil ta dette til etterretning, og om det viser seg at det er et problem hvert år, så vil de se på om det er mulig å kutte ned på antall timer som går direkte etter hverandre for å luftet enda bedre.

– Til høsten åpner vi også et nytt stort treningssenter i Aasegården ved Bystasjonen, som vil ta bort deler av trøkket på timene vi har på Studentsenteret, noe som også vil være positivt for utluftingen og varmen i salene, avslutter han.

Drives så optimalt som mulig

Studentene Nyhetsuka pratet med mener imidlertid at dette har vært et problem i flere år. Instruktør Espen peker på at det ikke er SiB som eier rommet.

– Det er ikke SiB sånn sett som har rommet. Det er universitetet som eier bygget og det er en liten prosess der med å få ting til å skje. Jeg er ikke byggingenør, men om det er underdimensjonert fra starten av, det vil jeg ikke spekulere i.

Eiendomsavdelingen hos Universitet i Bergen mener på sin side at dette ikke er noe de skal svare for. Driftsleder skriver i en mail at hun ikke vil stille til intervju. De drifter byggene så optimalt som mulig, mener hun.

Inntil videre sykler altså studentene i stekende varme på Studentsenteret. Instruktør Espen håper det skjer noe snart.

– Jeg snakket med ledelsen nå for to uker siden, og da skulle det komme noen for å se på det. Om det har skjedd eller ikke vet ikke jeg noe om, men jeg håper jo for all del at det forbedrer seg utover. Det er jo ikke gunstig å kjøre i tropene, det går ut over tilbudet vårt. Jeg setter veldig pris på de som holder ut i timene, så satser vi på at det blir bedre etterhvert.

Hør studentenes meninger i reportasjen under: 

 

Siste podcaster

  • Nyhetsuka 03.05.2019.
    I denne vekas utgåve av Nyhetsuka får du høyre om at universitetsstyret valde å nedstemme forslaget om bøtelegging av forsinka sensur, dei nyleg offentleggjorte søkartala til UiB for neste skuleår, og debatt om korvidt utveksling burde vere obligatorisk eller ikkje. I studio: Kristin Aakvaag og Stine-Sofie Rivedal.

Anbefalte artikler