Dommedag for Inzaghi

This content has been archived. It may no longer be relevant

Lazio har ikke vært i den gjeveste klubbturneringen siden 07-08, men etter å ha gått under radaren til de fleste i hele høst har klubben sakte men sikkert sneket seg oppover på tabellen. Nå er de kun to poeng bak Napoli som innehar den viktige tredjeplassen. Med Champions League-spill i sikte er både spillere og supportere svært optimistiske foran møtet med Milan. Derfor kan en vente seg at det er et toppmotivert Lazio som tar imot Milan lørdag kveld.

Viktig kamp

Rundt Lazio er det mange lag som kjemper om 3. plassen. Fra Palermo på 10. plass til nevnte Napoli skiller det sju poeng. I et så tett race er det kun én ting som gjelder. Seier. Lazio varierer mye i prestasjon. Borte vet man aldri hva man får. Hjemme har laget vært solide. Derfor er det svært viktig for de lyseblå å slå Milan på søndag.

Med seier henger de med Napoli samtidig som de trolig rister av seg en utfordrer om 3. plassen for godt. Med 33 mål er Lazio nummer tre i rekken over de lagene i Italia som scorer flest mål i ligaen. Brorparten av målene kommer fra Stefano Mauri (7), Filip Djordjevic (7) og Felipe Anderson (5), mens resten er jevnt fordelt. Kanskje er det mangelen på en typisk målscorer som gjør at Balotelli nå er ryktet til den blå delen av Roma. Samtidig som det er et minus at Lazio mangler en typisk målscorer, har de en fordel av å ha mange målfarlige midtbanespillere som Milan kan få problemer med å demme opp for.

Milan i fritt fall

Etter en varierende høst var optimismen tilbake hos Milan-supporterne etter avslutning med uavgjort mot Roma og seier over Napoli rett før jul. Nå er all optimisme borte. Ett poeng på tre kamper etter å ha spilt mot Sassuolo hjemme, Torino borte, og Atalanta hjemme er ikke bra nok. Det er elendig.

Etter tapet hjemme mot Atalanta skal både sportsdirektør Galliani og sjefen over alle sjefer, Silvio Berlusconi, ha hatt samtaler med både Inzaghi og spillerne. I følge rapportene skal Berlusconi ha vært rasende og uttalt at “Det er uakseptabelt å tape mot spillere som tjener fem ganger mindre enn dere”. Så kan man jo snu på flisa og spørre seg om ledelsen i Milan ikke betaler spillerne fem ganger for mye.

“Det er uakseptabelt å tape mot spillere som tjener fem ganger mindre enn dere.”  Silvio Berlusconi. 

Hvis bare vi hadde vunnet den kampen, er noe alle supportere og trenere tenker. For Milan er rekken av disse kampene lenger enn et vondt år. Hjemme har man tapt mot Juventus (ok), Palermo, Sassuolo og Atalanta. Hadde Milan vunnet disse kampene ville de røde og svarte ligget på den viktige tredjeplassen som gir muligheten til Champions League-spill. Med sine 26 poeng er Milan bare fem poeng bak Lazio og syv poeng bak Napoli som innehar 3. plassen før den 20. runden i Serie A. Ergo er det mulig å redde 3. plassen for Milan og jobben for Inzaghi, dersom de starter å vinne kamper.

Skader kan avgjøre

Både Milan og Lazio sliter med skader. For Lazio er Mauri, de Vrij, Gonzalez og Ederson usikre. Anderson, Lulic, Braafheid, Ciani og Gentiletti er alle ute. Det er spesielt viktig for Lazio at de Vrij rekker kampen, men også Mauri kan få en avgjørende rolle dersom han spiller. For Milans del er Rami og Essien usikre. Bonera, De Jong De Sciglio og Honda er ute.

At Bonera, som må være Inzaghis favorittspiller (han får tross alt spille kamp etter kamp tross dårlige prestasjoner og ferdigheter) er ute, er nok noe de fleste Milan-supportere jubler for. Med en rundingsbøye mindre på banen øker Milan sine muligheter for seier betraktelig. Fraværet av De Jong er imidlertid svært uheldig for Milan. I en kamp der Milan må fram kan Lazio, anført av Candreva, få et kampbilde som passer dem godt og Milans vaklende forsvar dårlig. Ingen blir overrasket om overskriftene i Italia søndag morgen er “Ciao Inzaghi”.

Kampen sendes lørdag kl. 20:45 på Cmore.

PS: Lazio skal spille i noen helt nydelige retro-drakter fra 86-87-sesongen. Det er verdt å se kampen kun for det.

Siste podcaster

  • Brooks-ball w/ Coach Harry Brooks

    As explained in the introduction to this episode, it's a bit of a different one; the entire conversation proceeds in English, as today's guest is from England, and a lot of the potential audience for this episode will mainly be English-speakers.

    Today's guest is Harry Brooks. Harry is a football coach who offers analysis and mentoring, and has appeared on popular podcasts such as The Ripple Effect and Tifo Football.

    We talk about the ups and downs of working in the industry, mental health, what separates those who make it from those who don't, what the modern game gets wrong and much more. Huge thanks to Harry for taking the time to speak to us. Enjoy!

    You can follow Harry on Twitter/X, @hbbrooks_coach, and us on Instagram, @offside_srib.

Anbefalte artikler