Review: El enveiskjørt

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukens opptur: Big Sam

Samuel Allardyce ble for allmenheten kjent for å føre Bolton Wonderers tilbake til Premier League, etter tre år i mørke Championship. Allardyce førte Bolton sakte men sikkert oppover på tabellen på 2000-tallet. Høydepunktet kom i sesongen 04/05 hvor Allardyce tok Bolton til en kanonsterk 6 plass og kvalifisering til Europa cupspill sesongen etter. Etter Bolton har Allardyce hatt kortere perioder som manager i Newcastle og Blackburn. I 2011 tok Allardyce over West Ham, som på det tidspunktet befant seg i Chapionship. Big Sam (som han kalles på grunn av sin omfangsrike midje) tok den tradisjonrike Øst-London klubben opp på første forsøk. De to påfølgende sesongene har The Hammers stabilisert seg midt på tabellen. Big Sam har imidlertid fått mye kritikk for å ikke spille attraktiv fotball. Denne sesongen har pipa fått en annen lyd. West Ham befinner seg nå på 4. plass og kvalifisering til Champions League.

I helgen tok West Ham i mot Manchester City på Uppton Park i Øst-London. Anført av ny-signeringene, Ener Valencia, Alex Song og Diafra Sakho tar West Ham ledelsen i slutten av den første omgangen med raskt kombinasjonspill, Amafiltano får æren av å sette inn 1- 0. I andre omgang fortsetter West ham å nekte Manchester City rom og aggressiviteten og motet materialiserer seg i en kontring som Sakho får æren av å ekspedere i mål. West Ham rir av presset og sikrer sin tredje seier på rad og et foreløbig grep om fjerdeplassen.

Ukens hederlige nominasjoner

– Allan Pardew: Mange har ropt etter å få hodet hans på et fat den siste tiden, men Newcastle manageren svarer med en sterk borte seier mot Tottenham og to seiere på rad.

– Per Ciljan Skjelbred: Han spiller en god kamp som han kroner med en målgivende pasning mot gamle klubben Hamburg. Deilig!

– Luka Modric: Etter helgens El clasico hadde ikke kroaten somlet bort ballen en eneste gang. 100 % treffsikkerhet.

Ukens nedtur: Barcelona

Barcelona virket utilnærmelige for 4 år siden. Med Hurtig tiki-taka fotball forbløffet de en hel verden med presisjon, teknikk og synergi på øverste hylle. Med Messi i spissen var det tilnærmet umulig å ta fra Barcelona ballen. Når noen skulle lykkes med dette, en gang i skuddåret, opererte Barcelona med tre første forsvarere på ballfører og resultatet var at hvert balltap ble svært midlertidig. Helt siden Chelsea “parkerte bussen” foran buret til Peter Cech og gikk til finalen på Barcelonas bekostning, virker det som flere og flere lag knekker koden. På tross av at Barcelona frem til i helgen var ubeseiret i La liga, har de ikke klart å hamle opp med de aller beste lagene i Europa.

Det var knyttet stor spenning til helgens El clasico. Barcelona var ubseiret i La Liga og Real Madrid er i en oppadstigende form kurve. På tross av Neymars tidlige scoring, klarer ikke Barcelona å sette tempo på tiki-taka spillet som blir omstendelig og lett å lese for et Real Madrid lag som ligger lavt og kompakt, og nekter Katalanerene rom. Når Real Madrid får ballen går det i full sprint fremover og midtbanespillerene i Barcelona klarer ikke å demme opp mot rommene de etterlater seg. Når skal Barcelona skjønne at fotball ikke handler om ball posession?

Ukens uhederlige nominasjoner

– Liverpool som går på nok et poengtap mot antatt dårligere motstand.

– Phil Dowd: Dommeren som dømmer Manchester United mot Chelsea overser en klar straffesituasjon i første omgang og henviser Ivanovic til garderoben på sviktende grunnlag. Chelseafans har grunn til å føle seg snytt.

– Dortmund som på ny går på et forsmedelig 1-0 tap, og er så langt bak i leksa at Champions League spill neste år spøker.

 

Anbefalte artikler