Lost in translation

This content has been archived. It may no longer be relevant

Studentmorgen fikk besøk av den eminente mentalisten og tryllekunstneren Mikael Hedne. I den anledning handlet dagens quiz om intet annet enn magi.
Et diffust, mystisk, men allikevel et fyrverkeri av et tema. Spenningen var til å ta og føle på da Sebastian ledet overlegent gjennom hele quizen. Det var Harry mot Voldemort. Hudini mot Copperfield. Men, som i alle quizer, måtte det “kåres” en taper. Sebastian gikk til slutt seirende ut, og Pernille måtte innse et bittert nederlag.

Etter den søte kløe, kommer den sure svie

Omsider var tiden inne. Pernilles skjebne lå i quizleder Tina og motstander Sebastians hender. Straffen var tøff og hevnen søt. Ettersom dagens quiz-tema var trylleri måtte Pernille ta telefonen fatt og ringe selveste Torstein Bugge Høverstad, oversetter av magiens bibel; Harry Potter. Svetten rant og pulsen steg i det Pernille tastet inn telefonnummeret i håp om å nå Bugges telefonsvarer. Bugge svarte ikke, men noen grep røret i den andre enden.

Hola-señorita

Til hele studios store forbauselse blir Pernille møtt av en spansk señorita i andre enden av telefonen. Sånt skjer, selv på radio. Den eneste trylleformelen som kunne få Pernille ut av denne knipa var ren improvisasjon.

Hun fyrer løs på et språk hun selv ikke behersker. Merkelig nok skjønner señoritaen akkurat hva quiz-taperen mener. Samtalen utvikler seg til en fiesta av de sjeldne og Pernille prøver desperat å ro seg ut av samtalen.

Her kan du høre hvordan Pernille kom seg ut av språkklemma:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/10/Quiz-straff.mp3]

 

 

Anbefalte artikler