“Hva hvis” – episode 4

This content has been archived. It may no longer be relevant

“Hva hvis” er den faste spalten til Studentmorgens fredagsgruppe. Spalten tar på seg å skildre konsekvensene av et gitt scenario i verdenshistorien. Tvisten er at scenarioet som skildres er omvendt av hva som faktisk skjedde, eller det er en spådom om noe som kan komme til å skje. Hva hvis Donald Trump blir den neste amerikanske presidenten, for eksempel?

I denne ukens dokumentar skisserer Jakob opp konsekvensene av hva som ville skjedd hvis Nord-Koreas relativt ubestridte leder Kim Jong-un hadde hatt personligheten til en annen kjent despot, nemlig Knut Arild Hareide. Narrativet er gjort i beste Tore på sporet-stil, da vi av en eller annen grunn følte at det passet best.

Resultatet ble en rørende og annerledes radiodokumentar. Den vil utfordre dine fordommer og invitere til stille ettertanke rundt en av de mest polariserende skikkelsene i den moderne verdenshistorien (om vi med dette mener Jong-un, Knut Arild eller Tore Strømøy er egentlig åpent for personlig tolkning).

“Hva hvis” er en fast spalte du kan høre hver fredag morgen ved å tune inn radioapparaturet på frekvens 96,4/106,1/107,8. Har du ikke tilgang til et radioapparat, funker lytt.srib.no også brillefint.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/250144359″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler