“Hva hvis” – Episode 5

This content has been archived. It may no longer be relevant

“Hva hvis” er den faste spalten til Studentmorgens fredagsgruppe. Spalten tar på seg å skildre konsekvensene av et gitt scenario i verdenshistorien. Tvisten er at scenarioet som skildres er omvendt av hva som faktisk skjedde, eller det er en spådom om noe som kan komme til å skje. Hva hvis Donald Trump blir den neste amerikanske presidenten, for eksempel?

I denne ukens dokumentar maler Ingrid et prangende lydbilde av hva som hadde skjedd dersom amerikanerne ikke var de første menneskene som klarte å lande på månen. Absurditet er her et hett stikkord, for selv om dokumentaren begynner historisk korrekt, så utarter den seg til å bli alt annet enn dette.

Er du enda ikke solgt? Vel, la meg røpe såpass at du etter ukens innslag av “Hva Hvis” vil sitte igjen med en endeløs “craving” på både røde pølser og Faxe Kondi, mens en viss superhit fra en dansk Eurovision-vinner vil forplante seg dypt i hjernebarken. Det faktum at du i tillegg får muligheten til å fryde deg over kjepphøye amerikanere som feiler stort, er bare en bonus.

“Hva hvis” er en fast spalte du kan høre hver fredag morgen ved å tune inn radioapparaturet på frekvens 96,4/106,1/107,8. Har du ikke tilgang til et radioapparat, funker lytt.srib.no også brillefint.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/251318219″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler