TegneHanne – Fra tanke til stripe

This content has been archived. It may no longer be relevant

På en solfylt søndag i 11-tiden, tikker det inn en tekstmelding hvor det står: «Hei! Jeg står utenfor studentsenteret nå:) mvh Tegnehanne». Det er to timer før tegneserieskaperen skal på sin egen boksignering på Litteraturhuset i Bergen, men først tar hun stoppet innom Studentradioen i Bergen.

Hvorfor blogg?

«Når jeg flyttet til Oslo var det så mye som skjedde i livet mitt, så jeg følte et behov å skrive om det.» Artisten sier at det å starte en blogg føltes naturlig for å formidle tankene sine. Alt du tenker kan ikke sies høyt, derfor ble plattformen blogg den riktige for TegneHanne.

Mange gjennkjenner seg i stripene

Leserne gjenkjenner seg ofte i det Hanne skriver; «endelig satte du ord på tankene mine» blir ofte kommentert på bloggen hennes tegnehanne.no.
Siden Hanne jobber som sykepleier skriver hun også om de ansatte og hva som skjer rundt jobben hennes. «Ikke si noe foran Hanne, for da skriver hun om deg!» legger artisten til leende. Hun tilføyer også at de fleste tar det greit og at hun ikke har som hensikt å henge ut noen.

Kampen mot rosabloggerne

Artisten prøver ikke å bryte noen sosiale normer eller tabuer, «Jeg har blitt fremstilt som en motvekt til rosabloggerne som bare promoterer det fine og det gode livet» sier artisten. Hun ser ikke noe behov for å skrive om det, men heller å skrive om det mer “vanlige” livet.

Skriver fortsatt for Aftenposten

TegneHanne skriver fortsatt månedlige innslag i Aftenpostens Meninger spalte. Du kan også følge hennes opplevelser og historier på bloggen hennes tegnehanne.no, og i den nylig lanserte boken hennes «TEGNEHANNE».

Hele intervjuet med TegneHanne av Saher Rafei og Olav Müller, kan du finne i avspilleren nedenfor.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/225179317″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler