Fra loppemarked til Sahara

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det hele startet i julen. Lone Lunemann Jørgensen lå hjemme med beinhinnebetennelse og var veldig syk.

Mens jeg lå der på sofaen dukket det opp en side på nettet som fortalte om solidaritetsløpet Sahara Marathon 21. til 28. februar.

Hun meldte seg umiddelbart på etappen 10 km.

Den siste kolonien

Vest-Sahara er den siste kolonien i Afrika, og flykningleiren som løpet foregår i nærheten av har vært der i rundt 35 år. Leiren ligger i Tindouf i Algerie.

 Først og fremst er Sahara Marathon et solidaritetsløp,  forteller Lone.  Løpet fungerer som et slags solidaritetsarrangement for flyktningleiren, men også på en måte for at Vest-Sahara skal bli et fritt land.

Hun mener selv at det ikke virker så veldig skummelt å være med, selv om løpet foregår i ørkenen. Likevel er det noen farer som kan skje:

 Det skumleste som kan skje er at man setter seg fast i en sandstorm eller noe sånt, mener Lone.

Men da får man jo en god historie å ta med seg hjem!

Hør intervjuet med Lone her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/Lone-L.-Jorgensen-Loppemarked-og-Sahara-Marathon.mp3]

Loppemarked for Sahara-turen

For å samle inn penger til Sahara-turen arrangerer Lone loppemarked 9. februar. Fra klokken 12-15 kan du oppdage nye skatter på Vitalitetssenteret på Møhlenpris.

Hun hadde ikke regnet med å få inn mye penger før loppemarkedet, men til hennes overraskelse har hun allerede fått støtte fra både venner og LO. Faktisk har hun allerede nok penger til hele turen.

Loppemarkedet mener hun likevel vil bli et godt arrangement.

 Vi kommer til å selge utrolig mange kule ting på loppemarkedet, både bøker, vesker, sko og nipsgjenstander, sier Lone. Videre forteller hun at de har fått inn et “dødskult” dørforheng med glitter.

– Hvis du klarer å nappe med deg den, kan du kanskje få tilfredsstilt din indre drag queen?

For å få til loppemarkedet har Lone samlet inn klær og gjenstander fra blant annet sin egen tante. Av det hun fant er det rundt 90 prosent som skal selges på loppemarkedet, resten har hun tatt vare på selv.

 Jeg kommer ikke til å trenge å kjøpe noen flere klær i år, ler løpsdeltakeren.

Anbefalte artikler