En fredfull verden

This content has been archived. It may no longer be relevant

Young Peace Performers (YPP) er et initiativ som ble dratt i gang av KFUM for to år siden. Programmet, som jobber for å fremme Y-Globals Stop Poverty-kampanje, består av femten ungdommer fra syv forskjellige land. Disse femten reiser land og strand rundt for å øke forståelsen for fattigdom, ved å vise ungdom at de har en stemme som kan brukes. Og måten de viser dette, er gjennom dans og drama.

Friår for fred

For det blotte øyet er Lizzy og Anders to helt vanlige ungdommer – og to helt vanlige studenter. Han er fra Norge, hun er fra Kenya. Til felles har de at de er to av årets femten YPP-ungdommer.

– Vi er alle studenter, forteller Lizzy. – Vi gjør dette frivillig, og har tatt et friår for å kunne gjøre det.

Underholdning for forståelse

Det kan virke vanskelig å skulle få ungdom engasjerte. Men kanskje har YPP funnet en god løsning:

– Vi reiser rundt og holder forestillinger for ungdommer overalt. Vi danser, synger, spiller skuespill, og snakker. Vi holder workshops, lager fredsgrupper, og ber andre ungdommer om å tenke. Underholdning er en fin måte å kommunisere med ungdom på: Etter et 45 minutters show er det ikke sjelden at publikummet vårt innser at de har lært noe mens de har hatt det gøy.

På reisefot

Ungdommene har nettopp vært fem måneder i Afrika: To og en halv måned i Kenya, etterfulgt av to og en halv måned i Kenya. Der har de jobbet med ungdom, reist rundt og spredd Stop Poverty-budskapet. Å komme til Norge har vært en kald – men fin – forandring.

– Vi hadde fem nordmenn som forberedte oss på været før vi dro fra Kenya. Men det har gått fint, sier Lizzy. – Litt kaldt, er det jo!

Varierende publikum

YPP har i gjennomsnitt 100 publikummere på hvert av sine show.

– Det kommer helt an på stedet, sier Anders. – Er vi på et stort sted, blir det flere folk, selvfølgelig. Vi får som regel et stort show hvert sted vi drar, og flere småshow videre. Her i Bergen skal vi for eksempel ha vårt store show i Nykirken i kveld fra kl 19:00. Det er gratis og åpent for alle!

Hør intervjuet under:

Del 1:

[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2013/02/Int-KFUM-DEL-1.mp3]

Del 2:

[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2013/02/Int-KFUM-DEL-2.mp3]

Anbefalte artikler