– Jeg elsker Norge!

This content has been archived. It may no longer be relevant

I øverste etasje på Kvarteret sitter vi og saumfarer hodene våre etter ting vi har glemt. Spørsmål vi må stille, fakta vi har glemt å sjekke. Vi har ryddet på plass sofaer og stoler, i det som later til å være et oppbevaringsrom for sittemøbler. Etter ti minutter kommer han inn, gir et godt håndtrykk og forsøker å uttale våre norske navn. Endelig skal vi finne ut hvem mannen bak “True Blood” sangen faktisk er.

For hvem er egentlig Jace Everett?

– Jeg er først og fremst en låtskriver og sanger, også kjenner vel de fleste meg best på grunn av “Bad Things”, forteller Everett når han og bandmedarbeideren Daniel har satt seg ned i sofaen.

– Utover det vil jeg si at jeg har en ganske splittet personlighet, og hvem jeg er avhenger egentlig av hvilken dag du møter meg på.

Ingen dans på roser

Han har vært interessert i musikk hele livet, men starten på den faktiske karrieren kom ikke før i 2005, da han underskrev kontrakt med Epic Records. Etter det har han gitt ut hele fire album, jobbet med folk som Brian Eno, Chuck Prophet og George Martin, og fått flere av sine låter brukt diverse i TV- og filmproduksjoner. Tiden før signeringen var derimot ikke like lukrativ:

– I starten av karrieren min, spilte jeg mye bass for forskjellige band, samt at jeg tok masse strøjobber. Jeg kjørte for eksempel lastebil en god stund. Jeg kunne ikke leve av musikken før jeg var i begynnelsen i tredveårene og det er nok derfor du ikke har hørt om meg tidligere.

Stor i Norge

Det kan virke absurd, men landet Jace Everett har hatt den absolutt største suksessen, er her i lille Norge. “Bad Things” ble rangert som den andre mest populære sangen i Norge i 2009, og hans tredje album, “Red Revelations” som nr. 12 samme år.

– Jeg tror først og fremst at min norske suksess skyldes “True Blood”, sier Everett lattermildt.

– Så tror jeg også at det er mye takket være det at jeg faktisk kom hit og spilte, at det norske publikumet er helt utrolig og veldig musikkjært – kanskje mer enn noe annet lands publikum. De virkelig elsker musikk. Det at jeg – som en heldig, amerikansk artist med én hit – kom hit og spilte, gjorde vel at de mente at jeg ikke var så aller verst, heller.

Tiden etter den populære TV-serien har vært travel, men morsom

– Det har vært mye å gjøre, hvilket er veldig gøy. Det eneste nedturen er vel at “Bad Things” blir det eneste folk forbinder med meg. Jeg ser på det som positivt, men jeg håper jo at folk blir interessert i resten av musikken min også. Det er tross alt snakk om en ti år gammel sang, så for meg er det allerede noe jeg har gått bort fra. Men det er for all del veldig hyggelig at folk liker den!

For tiden jobber han med sitt femte album – et prosjekt som har tatt til sine religiøse røtter.

– Jeg ble oppdratt i en svært religiøs og konservativ familie. Dette er verdier jeg i dag har gått bort fra, men mens vi jobbet med “Terra Rossa” hentet jeg dem frem igjen, og laget et album bestående av 11 låter som alle tar utgangspunkt i forskjellige bibelhistorier.

Etter å ha spilt på Kvarteret i går, skal Everett videre til Gol og Oslo, før både Svalbard, Kristiansand og Nøtterøy står for tur.

– Jeg vet at det norske publikumet har et blandet rykte på seg, men jeg har bare positive opplevelser med dem. Jeg elsker nordmenn! Hadde det ikke vært for det, ville jeg ikke vært her.

For å høre hele intervjuet, klikk på ikonet nedenfor.

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/10/Innslag-Jace-Everett.mp3]

Anbefalte artikler