Det Eneste Reelle Alternativ tar kampen ingen andre tar

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det Eneste Reelle Alternativ, forkortet DERA, er den nyeste listen som skal søke seg inn i Studentparlamentet her i Bergen. Men hvem er egentlig DERA? Er det bare humor? Er det et miljøparti? Og hva gjør de egentlig hvis de komme inn i Studentparlamentet?

Tar hånd om grasroten

 Hvis du skal kalle oss et miljøparti, er det i så fall fordi vi tar hånd om grasroten. Vi støtter de sakene som studentene faktisk bryr seg om. Vi er ikke så storttenkende som de som vil ha nye boliger til studenter, for det vet vi at de ikke får gjennomslag for. Vi går tilbake til røttene, vi skal inn og kjempe der vi kan kjempe, forteller Fredrik Tombra, som er syvendekandidat på listen.

 Vi skal ta enkeltsakene rett og slett. Hvis du vil kalle oss et humorparti, er det også helt greit. Vi liker å ha det gøy på jobb, legger Sondre Myhre til. Han er listens talsmann for lesesalspolitikk.

Hør DERAs representanter fortelle om listen:
[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/03/intervju-DERA.mp3]

Setter det på spissen

Eksempel på DERAs kampanje slik den kan sees på Facebook.(Foto: Sesilie Bjørdal)
Eksempel på DERAs kampanje slik den kan sees på Facebook.(Foto: Sesilie Bjørdal)

Vi ønsker å flytte tacofredagen til tirsdager, sånn at grøtfredagen kan holdes hellig. Vi må påpeke at vi ikke ønsker å ta vekk tacoen, bare flytte den til tirsdag. Vi vil holde grøten på fredager som en institusjon. Det skal ikke være sånn at du kommer på fredager som en sliten student og må ta valget om du skal ta taco eller skal ta grøt. Det er veldig lett å velge taco før grøt og man blir like skuffet hver gang, mener Tombra og Myhre.

De to representantene konkluderer med at grøten alltid er bedre enn tacoen.

Det Eneste Reelle Alternativ har lagt frem saker som “Ja til mykere dopapir” , “obligatorisk språktest for østlendinger” og “mer asiatisk mat i kantinene”. Dette kan kategoriseres som i-landsproblemer, men guttene mener at vi ikke kan sitte her og tenke på barna i Afrika når vi har så mange problemer her på høyden som må fikses.

Vi har jo satt ting på spissen, blir det forklart i studio.

– Vår førstekandidat har sannsynligvis den høyeste kilometerstanden av kabellegging på HF-toalettene. Og vi er jo veldig for at det skal bli en større variasjon i hva som serveres i kantinene. I dag er det jo kjøttkaker hver mandag og gyros hver onsdag osv. Hvis vi skulle kommet inn i Studentparlamentet, vil vi nok la oss styre litt av folkets opinion.  Vi har jo tross alt sagt at vi er en populistisk liste. Samtidig har vi sagt oss veldig samarbeidsvillig med alle andre enn HF. Det er på prinsipielt grunnlag.

 

* Studentradioen gjør oppmerksom på at flere av listekandidatene i Det Eneste Reellle Alternativ er medarbeidere i Studentradioen i Bergen. Blant dem Fredrik og Sondre som blir intervjuet her.

Anbefalte artikler