Velfungerende balansegang

This content has been archived. It may no longer be relevant

I et intervju med Studentmorgen tidligere denne uken uttalte Tom Erik Anker Olsen, festivalsjef for Usigfestivalen, at festivalen er «en hyllest til det beste vi har av band på Usig». Et av de mange bandene som er en del av denne hyllesten, og som spiller på festivalen som går av stablen den kommende helgen, er Nukes of Hazzard.

Bandets bærebjelke

Det er en blid gruppe mennesker som har forlatt sengen tidlig for å møte i radiostudioet på Høyden for å fortelle om hva som gjør at Nukes of Hazzard er verdt å følge med på.

– Vi er fem medlemmer i bandet, og har en damevokalist. Hun er ryggraden i hele bandet, og det er hennes sterke vokal vi lager musikk rundt, uttaler en av de fire fremmøtte.

Gruppen kom sammen som band via tilfeldigheter; noen jobbet ilag før de begynte å spille, mens resten av medlemmene fant de på ulikt vis.

– Jeg kom rekende på en fjøl, legger en til med latter i stemmen.

De fem har alltid vært interessert i musikk og har variert bakgrunn.

– Det har vel ikke vært noe sånn profesjonelt, men vi har alltid drevet med det på gøy, helt fra skolen av. Vært i skolemusikken og, forklares det.

Bandets vokalist er Wenche, som i likhet med Stewart også spiller gitar og skriver låtene. Tore tar seg av tangentene, mens Christopher og Haavald spiller henholdsvis bass og trommer.

 

srib_Nukes of Hazzard_Emergenza_750

Flere dumme forslag

Navnet Nukes of Hazzard kan virke kjent for mange, og bandet forklarer raskt at det er et slags ordspill på den sørstatsamerikanske TV-serien “Dukes of Hazzard”.

– Jeg er fra Australia, så jeg har sett en del på den serien, sier Stewart.

Selv om minst et av medlemmene har  kjennskap til serien er det nok ikke på bakgrunn av en spesiell interesse for den at bandet fikk sitt navn.

– Jeg vet ikke helt hvordan vi endte opp med det, det var vel bare et av mange dumme navn i tenkte på.

– Navnet har satt seg nå, og vi har laget logoen vår som en blanding av det sørstatlige og en parodi på nuclear weapons, forklarer australieren.

Balanserer mellom flere sjangre

På festivalens nettsider kan man lese at Nukes of Hazzard «balanserer på kanten av flere sjangre uten å være opptatt av å falle ned i noen av dem». Hvilke sjangre er det de balanserer mellom og hvorfor velger de å gjøre det?

– Poenget er at vi ikke ønsker å si at vi spiller «sånn og sånn», og så forventer folk at «Å ja, de spiller sånn, ja» og så kommer de på konsert med «Å, det var ikke sånn de skulle spille».

Det legges til at det å ikke la seg sjangerbestemme skaper mer spillerom og gjør at du kan la deg inspirere av hva som helst. Likevel finnes det noen uskrevne regler:

– Vi holder det melodiøst, og vokalistens stemme og kassegitar durer som regel i bunnen av det hele kan du si. Når hun drar på så kan vi andre denge på. Så lenge det fenger oss, så why not?

 

Video fra live-opptreden kan du se her:

 

Ser frem til festivalspilling

Nukes of Hazzard spiller på Usigfestivalens første dag, torsdag 5.september, og ser frem til å delta på festivalen.

– Det er en god sjanse for oss i undergrunnen, sier de, og fremhever at det de håper på mye publikum og at det sikkert blir gøy å varme opp for Karin Park.

Hør hele intervjuet med Nukes of Hazzard her, samt en akustisk versjon av ferske «Disaster»: 

Intervju og live-musikk med Nukes og Hazzard

 

Anbefalte artikler