Sosialdemokratenes seier i Studentparlamentet

This content has been archived. It may no longer be relevant

Sosialdemokratisk liste fikk hele 790 stemmer i valget, noe som utgjør 6 mandater i Studentparlamentet. Vi fikk en fornøyd Jin Sigve Mæland til å fortelle blant annet om Sosialdemokratisk liste sine kjernesaker, hva han mener om SiBs helsetilbud og flere studentrelaterte hjertesaker.

Sosialdemokratisk listes kjernesaker

Her er Jin ute og sanker stemmer. (Foto: @UiButdanning /Twitter)

Jin forteller at en av kjernesakene i årets valgkamp er kortere ventetid og lett tilgjengelige helsetilbud hos SiB.  Han benytter muligheten til å rose SiB for deres gode tilbud, men trekker frem at det er for lange ventelister, og dermed også for lang ventetid. Dette begrunnes med at de ikke har nok kapasitet. Jin utdyper at de ønsker å utvide tilbudet blant annet i forhold til psykisk helse:

– Hver femte student har såkalte psykiske symptomplager. Vi håper at man kan utvide tilbudet og skape bedre kapasitet.

Hør her hva Jin mener om SiB og deres helsetilbud:

Sensorveiledning

Seiersbildet. (Foto: Jin Sigve Mæland/Twitter)
Seiersbildet. (Foto: Jin Sigve Mæland/Twitter)

Sosialdemokratisk liste ønsker at hver enkelt eksamen får sitt eget dokument der det står hva man skal ha lært gjennom eksamen, hva den inneholder, hva en god karakter er og hva en dårlig karakter er. Slik at en veiledning følger både den første sensoren og så den andre. Kriteriene må være like for alle sensorene. Dagens praksis  gjør at andresensor ikke har noenting å sette oppgaven opp mot, noe som fører til at sensoren nesten må gjette hvordan oppgaven stiller seg i forhold til andre oppgaver, forteller Jin.  De vil ha en felles og god ordning.

Hvis man ønsker å klage så gjør man det fordi man føler det er gjort en feil, man skal ikke la være å klage fordi man føler at det er en vanskelig og komplisert prosess.

Vi ønsker Jin lykke til videre, og gratulerer Sosialdemokratisk liste med seieren.
Har du lyst til å bli bedre kjent med Jin? Klikk på play nedenfor:

Hør her når Jin forklarer deg hvorfor du skal engasjere deg i studentpolitikken:

Hør hvilken politiker Jin anser som sin favoritt:

Anbefalte artikler