“Ingen å miste”

This content has been archived. It may no longer be relevant

 

Studentmorgen hadde tirsdag besøk av Thomas Nielsen, redaktør i Megafon. Etter at Nygårdsparken stengte sine porter  i byen 25. august, har det vekket stor oppsikt blant folk, da spesielt de ruspolitisk engasjerte. Nielsen er en av dem som aksjonerer i sammenheng med ruspolitikken.

– Vi har ikke flere å miste. La ord bli til handling, sier han.

Aksjonens formål

Hensikten med aksjonen er å bidra til å sette fokus på at det er mennesker det er snakk om når det gjelder stengingen av Nygårdsparken. Derfor ønsker Føniks Ruspolitisk Tenketank å samle fagfeltet slik at de kan diskutere på et faglig grunnlag.

– Politikere skifter fokus raskere enn jeg skifter t-skjorte, sier Nielsen, og legger til: – Hvordan skal vi få en ruspolitikk som fungerer? Hvordan skal vi hjelpe mennesker ut av rusen og sørge for at vi får et mye bedre samfunn?

Studenters engasjement er viktig

Nielsen påpeker at engasjementet til studentene er viktig, og ønsker at så mange som mulig bidrar til debatten.

– Det er alltid studenter som endrer ting. Det er de progressive som stiller spørsmål til de etablerte. Studenter river litt i etablerte sannheter, og ønsker å gjøre noe.

Dersom du ønsker å delta kan du møte opp på aksjonen ved Festplassen tirsdag 9. september kl. 18:00. På Festplassen ventes det appeller, musikk, prating og oppmøte av blant annet Bymisjonen, Frelsesarmeen, Føniks og Megafon.

 

Hør intervjuet med Thomas Nielsen på Studentmorgen her:

Anbefalte artikler