Latin-Amerikauke

This content has been archived. It may no longer be relevant

Latin-Amerika er et sted med mye spennende kultur og historie. Likevel er det et fjernt sted for oss nordmenn. Selv vet jeg alt for lite om de mange kulturene, men det er kulturer som jeg finner tiltrekkende. Og jeg er ikke den eneste!

Latin-Amerikagruppene (LAG) i Norge er en organisasjon med flere grupper i flere av Norges byer; Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. Det er en partipolitisk og uavhengig solidaritetsorganisasjon som ønsker å spre informasjon om forholdene i Latin-Amerika. LAG har mest fokus på sosiale bevegelser og deres kamp for rettferdighet, demokrati og økologisk balanse. Trykk her for å lese mer om LAG.

LAG Norge har også laget en utrolig nyttig og oversiktlig side om Latin-Amerika. Her finner du alt du trenger å vite om de ulike landene, om det skulle være noe du lurer på eller om du interesserer deg for landet. Trykk her for å finne ut om de ulike landene.

 

LAG har mest fokus på sosiale bevegelser og deres kamp for rettferdighet, demokrati og økologisk balanse

 

LAG Bergen

LAG Bergen er en aktiv gruppe, men dessverre lite kjent gruppe, som gjennom hele året arrangerer møter, debatter, filmkvelder, foredrag og sosialt samvær. I Bergen finner man også redaksjonen for tidsskriftet LatinAmerika, som produseres av en gruppe engasjerte frivillige. Bladet kommer ut fire ganger i året og inneholder nyheter, kulturstoff, kronikk og mye annet.

Bildet er hentet fra LAG sine hjemmesider
(Foto: Latin-amerikagruppene)

Mandag morgen fikk vi i Studentmorgen besøk av Tuva Sætre Ressem som er med i LAG Bergen. Hennes interesse for Latin-Amerika begynte da hun på videregående valgte å reise på utveksling til Panama, året etter dro hun på backpacking i Mellom-Amerika og Brasil. Hun forelsket seg i musikken, menneskene, maten og ikke minst stemningen.

Ressem holdt tirsdag 13. oktober et foredrag om en solidaritetsbrigade som LAG Norge arrangerer hvert år. Brigaden går ut på at man reiser fire-fem måneder til et land i Latin-Amerika og samarbeider med sosiale bevegelser og er med på politiske programmer. Under oppholdet bor man hos vertsfamilier, noe som gir et annerledes blikk på hvordan det er å bo i de ulike landene.

Arrangementer

Tidligere denne uken har det vært et foredrag om miljøskader forårsaket av bedriften Itataia fremført av en representant for organisasjonen TRAMAS i Brasil. De har også hatt visning av filmen “Gold Fever” og hatt et foredrag om brigaden som tidligere nevnt. Torsdag var det også ”Etikk eller butikk – norske investeringer i Latin-Amerika”. Kvelden startet med et foredrag før det var debatt om norske investeringer.

Uken avsluttes fredag med en heidundrende fiesta! Festen starter kl. 19.00 med Latin-Amerika quiz i Storelogen på Kvarteret. Kl. 21.00 blir det Fiesta Total med live musikk av Kante. Her finner du arrangementene!

Her kan du høre intervjuet med Tuva Sætre Ressem:

Anbefalte artikler