Hvem faen er Cezinando?

This content has been archived. It may no longer be relevant

Henslengt i lenestol, mellom andre og tredje etasje, i et lokale inspirert av familien Wiltersen i Harry Potter, satt Cezinando. På magisk vis kom vi oss gjennom den alt for trange døren til musehullet han oppholdt seg i. Klokken var 22:30. Rapperen fra Grünerløkka i Oslo var akkurat ferdig med sin første konsert for kvelden. Om kun få timer var han klar for sin andre. Han så noe sliten ut, men smilte pent og hilste. I følge den nye versjonen av jaa9 og onkel Ps «hvem faen 2» tildeles oslogutten Norges tetteste dunbart. Vi kunne nikke oss enige. A tall drink of water med et par tatoveringer og en rimelig skamklippet toppetasje. Vi satt oss godt til rette i den utpulte skinnsofaen og åpnet med et spørsmål som ene og alene kunne beskrevet enhver rapper;

Hva er det viktigste på din Raider?

Det er vel egentlig øl, ass. Det er digg å ha noen øl å drikke etter konsert. Jeg har ganske tynn raider, men jeg har nettopp oppdatert den nå. Jeg har akkurat puttet på flakslodd! Jeg tenker sånn; det er en liten sjanse for at man vinner i flakslodd, og de fleste kjøper jo flakslodd svært sjeldent. Så hvis jeg får to flakslodd hver eneste gig jeg gjør, så vil jo jeg ha større sjans enn de fleste i Norge på å vinne! Bortsett fra de som er sånn spillegale da…

Smått forvirra av resonnementet, trolig grunnet alkohol, dro vi forsiktig på smilebåndet før vi gikk videre til neste spørsmål.

Kommer du til å dukke opp mer i skeez tv? (For den uvitende er dette rapbattles)

Hehe, nei, det kommer jeg ikke til. Det er jo over, en forsvunnet æra. Det var jo gøy, men det var jo liksom et lite stunt. Eller ikke stunt, jeg skulle ikke gjøre det for å blow’e up, men jeg var jo 16 da jeg var med på det, og det var bare sånn lættis å bare bli spurt. Jeg var jo bare en rapkid, jeg hadde jo ikke noe momentum liksom. Det var bare skeez tv som spurte meg på Facebook, sånn; Halla vil du være med å Battle? Jeg hadde absolutt ikke noe press og ingenting å tape så jeg bare; jaja sure! Jeg kommer på Blå og slenger dritt til voksene menn jeg liksom. Jeg var jo den desidert minste. Alle andre var jo gamle, arbeidsløse menn. Så ja, det var jo bare lættis.

Nok en gang slo alkoholen til. Vi lo derfor godt og lenge av svaret som i utgangspunktet ikke var spesielt lættis, før vi gikk videre. «Det går sånn her, jeg ringer ÉN chick og to svarer» rapper Cez i «hvem faen 2». Med andre ord; gutten får seg en del ligg. Dette var noe vi ville vite mer om.

Har du en nr. 1 pulesang?

Eh hehehe ikke sånn derre DEN sangen må jeg spille av. Er ikke det egentlig ett litt sånn psykopattrekk? Sånn; AHHAH NÅ SKAL JEG PULEE! Så, nei, jeg har liksom ikke DEN låta. Men jeg pleier å sette på….. hm.. nei for å være helt ærlig så blir jeg alltid sånn stressa, så jeg bare; Nei faen %$&#! hjelp jeg bare setter på noe… Men det kan være kult å pule til gangster musikk! Det er fett! Egentlig er jeg ikke så glad i å pule til pulesanger.. eller det spørs egentlig litt hvordan man skal pule.

Pulesanger var altså ikke Cezinandos greie. Fetisjer, derimot, var vi grådig sikre på at gutten satt inne med. Siden vi kunne trengt litt inspirasjon til vår kjente spalte «Fetisjfredag» stilte vi han derfor oppfølgingsspørsmålet til pulesang;

Har du noen fetisjer? Eller er det noe du tenner ekstra mye på?

Akkurat det reflekterte jeg faktisk ganske mye over forrige uke! En litt sånn spesifikk ting da, er atte..em.. jeg husker jeg hadde en jente på besøk også pulte jeg jævla dårlig! Greia var at i forkant av ligget så hadde hun liksom sendt meg masse meldinger. Hun hadde liksom hypet det opp og sånn da.

Ja, sexta dere?

Hun sexta meg! Jeg klarer ikke jeg, jeg vet ikke hva jeg skal skrive en gang.. Men tilbake til ligget da, så ble det liksom ikke noe spennende for jeg visste at det kom til å skje liksom. Også lekte hun jo deiligere i stilen på meldinger, ikke enn det hun var, men hun overdrev da!

Så hun var litt mer kinky på meldinger enn på ekte?

– Ja, ikke sant! Altså jeg vet ikke helt, men da ble det liksom ikke noe accomplishment. Hm.. Nå svarte jeg kanskje ikke på spørsmålet egentlig, men jeg tror kanskje jeg tenner litt på når noe er litt usikkert liksom da! Også plutselig så ligger dere der og bare; Hell yeah dette skjer! Eller for eksempel hvis denne dama hadde kommet da og bare; Jeg er ikke så keen på å pule allikevel ass. Da hadde jeg jo sikkert vært dødshypp! Da hadde jeg jo liksom sånn; Jo plis kan vi ikke, liksom?

Usikre på om dette var en form for fetisj, eller det kanskje vanligste fenomenet blant menneskeheten, valgte vi å gå litt vekk fra sexspørsmål og over til musikk.

Hvilken artist har betydd mest for deg og din musikk føler du?

– Det som fikk meg til å rappe var jo på en måte alle andre norske rapperene. Både at jeg ble inspirert av noen, og at jeg tenkte sånn; Herregud er det der lista ligger? Allerede som liksom femtenåring var jeg sånn; Jeg er bedre enn dere liksom…

Føler du at Bergensk rap har hatt mye å si da eller?

– Ja har hørt mye på Bergensk rap jeg ass! Jeg er jo på en måte fan av hele NMG og hele vibbefangeren. Så når folk liksom tvinger meg til å si hvem som er Norges beste rapper så sier jeg jo Store P liksom.

Vi skjønte jo at Cezinando ble delvis tvunget til å uttrykke en positiv innstilling til Bergensk rap. Dårlig Vane, hadde nemlig nettopp entret rommet. I frykt for å skape dårlig stemning blant de tilsynelatende gode vennene lot vi derfor være å grave noe mer, og valgte heller å runde av.

Takk for et flott intervju, Cez. Du er en artig skrue! Bildet av Thea på fanget ditt ble veldig fint. Så fint at hun la det ut på insta. Det at du valgte å følge to av roomiene hennes som kommenterte bildet i etterkant av intervjuet, og ikke Thea selv, gjorde henne derimot grådig furt! Men det kan vi snakke om neste gang vi sees.

Puss och kram fra fredagscrewet i Studentmorgen <3

Anbefalte artikler