NHHI: Dødsing

This content has been archived. It may no longer be relevant

Dødsing-laget fra Norges Handelshøyskole (NHH) består av 14 spreke og tøffe gutter. Laget er nyoppstartet i studentforeningen høsten 2014, med mål om å delta i VM i 2015. Studentmorgen fikk besøk av Magnus Kristoffer Liaaen og Adrian Ulleberg, som begge er deltakere på dødsing-laget.

Hva er dødsing?

 Det blir sagt at dødsing er en idrett som ble funnet opp på 60-tallet på Frogner i Oslo. Det hele dreier seg om å hoppe ut fra et hoppetårn, holde en positur, mage mot vann, og være i luften så lenge en klarer – før man klaffer sammen og treffer vannet. Det handler om å utføre forskjellig triks i luften, og man skiller mellom fristil-døds og klassisk døds, med ulike triks før landing. Selv om det blir assosiert med mageplask-positurer, er det bare et triks man skal ha i luften som skal se ut som et mageplask, forteller Ulleberg.

«En innlemmelse i NHHI vil gjøre oss til Norges første studentgruppe som driver med denne idretten. Vi ønsker å fremme idretten på skolen, lokalt i Bergen og i Norge gjennom blant annet turneringer, konkurranser og ikke minst VM i Frognerbadet 2015. I tillegg til dette ønsker vi også å være gode representanter for både skolen og NHHI på lokalt, og etter hvert nasjonalt plan. I tillegg sikter vi mot å være den fremste pådriveren for å gjøre dødsing til en etablert idrett i student-Norge», skriver guttene i søknaden til idrettsforeningen på NHH.

Noen av guttene på dødsing-laget FOTO: Magnus Kristoffer Liaaen
Noen av guttene på dødsing-laget (Foto: Magnus Kristoffer Liaaen)

– Å kjenne at man lever

Guttene har fellestreninger selv om det er en individuell sport. De trener sammen som et skolelag, men hopper én og én, og så er det opp til hver enkelt å utføre det trikset de ønsker å gjøre

 Dødsing er kjempekult, og det er mange positive aspekter ved det. Det viktigste er adrenalinet, å kjenne at man lever litt, og at man hele tiden «pusher» seg selv. Det er en lite komplisert måte å gå ut av sin egen komfortsone på, og man kan alltid holde seg litt lengre før man går i «reka» og lander i vannet, legger Liaasen til.

Dødsing er en krevende idrett, og man må tåle en blåveis her og der.

– Det eneste en krever for å begynne med dødsing, er mot og vilje. Det er ingen på sykehus enda, men det blir en del blåveiser. Det høyeste vi har hoppet er fra 8-meteren, men de litt mer erfarne på laget har prøvd seg på både 10 og 12 meteren, sier Magnus.

– Man får jo vondt hele tiden, men da er det jo bare å prøve på nytt, legger Magnus til.

Hør intervjuet med Magnus og Adrian her:

Anbefalte artikler