Gir helst ut gratis musikk

This content has been archived. It may no longer be relevant

Jeg kom til et punkt der jeg «måtte gi ut noe»

Etter hele 12 år i musikkbransjen og et mangfold av singler gitt ut på nett, gav “Action the Man” endelig ut sin første EP, «Dødsforelsket», i November. Hva var det som holdt han tilbake alle disse årene?

– Jeg ville ikke selge musikk med en gang, forteller en henslengt Action the Man.

–  Jeg følte meg ikke klar for den store masten, på en måte. Jeg vet ikke hvordan jeg kan forklare det. Jeg ville bare gi ut gratis musikk. Så kom jeg til et punkt der jeg «måtte gi ut noe» for å bli kalt en musiker.

Action the Man overrasker. Han er jordnær og engsajert. Han vil heller være kreativ enn å tjene penger.

– Hadde jeg fått penger fra andre steder hadde det vært greit. Det er jo greit å tjene penger på musikk og sånn, men jeg synes det er mye gøyere å tjene på en konsert. Du gjør noe der og da, og får kontakt med publikum og så sitter du der med litt penger etterpå. Det er ingenting som er bedre enn det.

Dødsforelsket

Den nye plata som kom ut i November heter dødsforelsket og har en nydelig og melankolsk klang. Navnet er intet unntak.

– Jeg synes det ordet er veldig fint, samtidig som det er flertydig. Føler der er veldig passende til den melanskolske røde tråden som går gjennom hele platen. Jeg mener det er en veldig dekkende tittel.

Han sitter og smiler lett. Er denne tøffe mannen dødsforelsket?

– Jeg er vel alltid dødsforelsket, sier han med et lurt smil.,

Ny mixtampe etter jul

På nyåret slipper “Action the Man” en mixtape. Denne skal hete «Fra Nestun til Paradis», og den skal i likhet med tidligere utgivelser være gratis. Han har ingen intensjoner om å bli rik på musikk.

– Det har ikke vært min intensjon å bli rik på musikken. Det er bare noe jeg føler jeg liker å gjøre, og må gjøre for å være lykkelig.

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/11/Action-the-Man-del-21.mp3]

Anbefalte artikler