Gjesteprogramleder: Venstrealliansen

This content has been archived. It may no longer be relevant

9. – 17. mars er det valguke for Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, og i den anledning har Studentmorgen gjesteprogramlederuke.

Hver dag er en representant fra en av listene med oss som programleder gjennom hele sendingen kl. 07:00 – 10:00. Gjesten får være med på å vekke student-Bergen som programleder gjennom quiz, faste spalter, intervjuer og mye mer.

I løpet av uken vil vi få besøk av både Sosialdemokratisk liste, Venstrealliansen, Grønn liste, Det Eneste Reelle Alternativ (DERA), Liberal liste, Blå liste og Realistlisten.

Vil du vite mer om valget? Ta en kikk på nettsidene til Studentenes valgstyre her.

Torsdagens gjesteprogramleder

Vi er i gang med gjesteprogramledere med kandidater som stiller til valg i Studentparlamentsvalget. I dag hadde Anders og Marie med seg Andreas Sjalg Unneland fra Venstrealliansen i morgentimene. Gjengen var spent på hvordan morgenen til Andreas hadde vært, og Andreas gjorde det klart  at dette måtte være det tidligste han hadde stått opp på et par år.

Vi ber Andreas fortelle litt om seg selv: Han er 21 år gammel, studerer juss på Det juridiske fakultet og er førstekandidat fra Venstrealliansen UiB. På fritiden engasjerer han seg i politikken, og han er generelt sett samfunnsengasjert. Som politisk interessert er det kanskje ingen overraskelse at Andreas synes House of Cards er en veldig spennende serie, men han forteller også at han så på blant annet Friends og McGyver som yngre.

Bli bedre kjent med Andreas her:

Venstrealliansens hjertesaker

Venstrealliansen er en relativt ung liste når det kommer til studentvalget, men er en del av en lenger historie til venstresiden innenfor studentvalgene i Bergen. Andreas forteller at Venstrealliansen er en koalisjon av forskjellige mennesker på venstresiden. For eksempel er det en del som sympatiserer med de politiske partiene SV, Rødt og venstresiden i Arbeiderpartiet, men uten å ha en direkte tilknytning til disse partiene.

Venstrealliansen har et par hjertesaker de fokuserer ekstra på ved dette årets valg. En av hovedsakene ved årets valg er blant annet et mer rettferdig universitet.

– Det handler om å se på de mulighetene universitetet har til å blant annet hjelpe til i den flyktningkatastrofen vi ser i verden i dag.

Andreas forteller at de har en “Student at risk”-ordning som gjør at man kan ta inn studenter som har blitt kastet ut av andre universiteter for å for eksempel benytte seg av ytringsfriheten, og på denne måten kan fullføre utdanningen sin i Bergen. Han mener også at universitetet må kjenne ansvaret sitt og bidra til raskere validering av flyktningers utdanning. Det betyr at flyktninger kan få godkjent deler av utdanningen sin her i Bergen slik at de kan fullføre den.

– Denne saken er veldig viktig for oss, og vi er den eneste listen som fronter denne saken veldig sterkt, forteller Andreas. Venstrealliansen ønsker derfor å rette seg mot universitetet og ta på seg det samfunnsansvaret, og de mulighetene man har til å hjelpe.

Venstrealliansen vil også legge mer vekt på studenters psykiske helse, og krever derfor flere psykologer og kortere ventetid.

– Det er helt klart at man må ta det på alvor, og begynne å gjøre noe med det. Derfor krever vi flere psykologer og kortere ventetid.

Hør mer om Venstrealliansens hjertesaker her:

Quiz og appell i Venstrealliansens ånd

Dagens quiz handlet om Venstrealliansen, og Andreas tok Anders og Marie med seg rundt i Venstrealliansens historie. Andreas gledet seg til å teste gjengens kunnskap, og Anders var skråsikker på at han kom til å gruse Marie, som han mener lever i sin egen boble. Slik gikk det derimot ikke, og Anders måtte innrømme at det var han selv som levde i en boble.

Anders og Marie var svært nysgjerrige på om Andreas tok en utfordring på strak arm, og utfordret han til å holde en appell om hvorfor de og lytterne skulle stemme på Venstrealliansen. Utfordringen tok Andreas uten problemer, og han holdt en forrykende tale.

Hør appellen til Andreas her:

Anbefalte artikler