Lokal undergrunnsfestival

This content has been archived. It may no longer be relevant

Usig er en organisasjon som har samlet deler av undergrunnsmusikken i Bergen på et nettsted, og gir dem en gang i måneden mulighet til å stå på scenen på Garage. Nå er Usig også  igang med å arrangere en egen festival for første gang, noe festivalsjef Tom Erik Anker Olsen er veldig spent på.

– Usigfestivalen er en hyllest til noe av det beste vi har av band på usig, forteller Anker Olsen som synes det har vært  interessant å jobbe med festivalen de siste månedene.

Festivalsjefen innrømmer at det også har vært en smule angstbetont.

– Det har jo vært festivaler før som har gåttt skikkelig på trynet, så nå gjør vi vårt beste for å informere folk om at det er en ganske kul festival som går av stabelen.

Pingvinrock

Med seg i studio har Anker Olsen tre av guttene i bandet Funky Penguins som skal være med å åpne festivalen. Bandet, som har satt sitt mål i å få publikum til å “freake out”, tror usigfestivalen kan ha mye å si for dem som et usignert band.

– Usig er en greie for undergrunnsband i Bergen, band som gjerne ikke har det så lett for å komme seg inn på Garage og spille der. Det er jo en veldig stor mulighet. Nå er det  til og med band som får spille på Verftet sammen med Datarock på lørdagen,  forteller vokalist Jonas Hellesøy.

Han legger til at han føler seg heldig som får være med å åpne Usigfestivalen.

En veldedig organisasjon

Datarock er bare en av flere store aktører du kan se på den kommende festivalen. Usig kan nemlig også skilte med Purified in Blood, Karin Park og Anker Olsens personlige favoritt El Caco. Ifølge festivalsjefen var det relativt lett å få de store navnene på plakaten.

– Vi driver jo på med veldig spesielt arbeid og er en veldedig organisasjon, noe folk synes er kult da. Vi får drahjelp på det at det er utrolig  mye bra musikk i bergensundergrunnen, og derfor er det viktig å få det frem. Så alle disse etablerte bandene synes dette er veldig kult og gleder seg til å komme.

Hør intervjuet med Tom Erik Anker Olsen her:

 

Funky Penguin delte historien bak bandnavnet, forklarte hvilken sjanger de mener de hører inn under og spilte en av låtene sine.

Du kan høre hele intervjuet med dem og sangen “I Want it Now”, spilt live i studio, her:

Intervju

Låten “I Want it Now”

 

Studentmorgen er Studentradioen i Bergens eget morgenshow. Hør intervjuer, reportasjer,  musikk og konkurranser hver ukedag fra 07.00 – 10.00

Anbefalte artikler