OnklP: Skriv om dop og klin fjeset mitt opp på artikkelen!

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det er en vakker høstdag i Oslos gater. OnklP (Pål Tøien) trasker rundt i Tøyen, mens vi får lov til å intervjue ham over telefon. Det er en lite sjenert mann som tar initiativet til å starte samtalen. Han spør hvordan det går, og om vi har det bra, før han får spørsmålet i retur.

Morgenstemningen både på turné og privat

Studentmorgen er et morgenprogram, så da blir spørsmålet om OnklPs morgenrutiner et greit spørsmål til å åpne intervjuet med. På turné så er morgenen rolig ettersom de reiser med turnébussen sin om natten. Bussen er fremme og står i ro når de andre i bussen står opp, og han kan til og med avsløre at denne rapperen her er en morgenfugl.

Hvorfor OnklP kaller seg selv for en morgenfugl? Det avslører han ganske raskt. Han kan fortelle oss at han har en komfortabel dobbelseng i bussen, så det er ikke rart at mannen kan sove tungt og godt hver kveld.

Ellers når han ikke skal på jobb og har fri, liker han å sove lenge, og gjerne våkne opp sent på formiddagen med en deilig kopp kaffe. Grunnen til at OnklP våkner sent ut på dagen kan være at han liker å henge med vennene sine, ettersom at han er hjemme.

Rap/Rock-gruppen: OnklP & De Fjerne Slektingene

Gruppen ble til etter at de gjorde et samarbeidsprosjekt med “Oslo Ess” et par år tilbake, og det førte til at de hadde lyst til å starte et band sammen. Ved å gjøre dette så kan de skape ny musikk sammen og reise rundt og vise fram det de har laget.

I tidligere intervjuer med andre artister har det kommet fram at rappere og rockere ikke pleide å henge sammen. OnklP derimot har ingen ting imot rockere, han har derimot prøvd å henge med alle sammen uansett hva slags sjanger de spiller.

OnklP i offentlig rom

Mens Studentmorgen intervjuer OnklP, blir vi avbrutt flere ganger når publikum og fans ønsker både bilder og autografer. Vi i studio syntes at dette bare var trivelig, og OnklP synes også bare at dette er gøy.

– Selvfølgelig kan det være at det ikke passer noen ganger. Enten om at jeg skal på eller av scenen, eller andre små tilfeller der folk ikke får med seg settingen. Men ellers så tar jeg meg tid til alle. Jeg synes at det er bare koselig.

Videre forteller Oslo-rapperen at det er folk som er “dritings” og mennesker som ikke har folkeskikk som blir avvist. Vi skal heller ikke misforstå, men OnklP har heller ingen problem med å be folk “dra til helvete” hvis folk plager han

Slekta-trilogien

For tiden er OnklP og De Fjerne Slektningene aktuelle med den tredje delen av Slekta-serien (Slekta III). Den fikk en 5er både fra VG og Aftenposten, mens P3.no gav den en 4er, og Dagbladet en 3er. OnklP var kjempefornøyd med terningkastene fra VG og Aftenposten.

Denne platen ble gitt ut kort tid etter den kritikerroste sangen Styggen På Ryggen, en sang som handler om å møte veggen. Det er ganske vanlig å spørre hvordan man skal følge opp etter en slik sang. OnklP kan fortelle oss at de ikke følte noe press til å prestere noe på likt nivå eller bedre enn Styggen På Ryggen. De tenkte heller å gi ut en verdig treer til trilogien, enn å henge seg på de andre suksessene. Alt de gjør nå roterer og veies rundt Styggen På Ryggen, men det er jo bare hyggelig så lenge de refererer til den.

Da vi snakket videre om Styggen På Ryggen, forteller OnklP hvor overveldet han ble etter all den tilbakemeldingen han har fått.

– Sinnsykt mange folk kan relatere seg til sangen, og jeg har fått mange historier der folk betror seg til meg. Ikke fordi at de tror at jeg kan hjelpe dem, men at sangen har gjort det lettere for dem å prate med noen andre.

Slekta III

VG anmeldte Narkour som den beste sangen. OnklP synes dette bare er stas.

– Jeg synes jo at det er en fet låt i all narkopraten. Jeg synes ikke det er en utleverende narkolåt, som mange vil si. Jeg synes heller det er en klassisk raplåt som jeg pleier å gjøre, men jeg tror det er noe med den mørke stemningen, litt det mystiske som er litt nedpå. Tror det kan passe den norske befolkningen som liker den, men grunnen til at VG drar den fram kan være fordi at jeg skriver om “drugs” og det på en måte rettferdiggjør det.

I den motsatte retningen skriver VG at B-film er den verste låten på albumet. OnklP digger denne, og ser den som klassisk Slekta-sang.

– Radio hoppet rett på den, den likte de. Men kritikerne likte ikke den. Fansen digget den, når vi spiller den live så er det allsang fra første stund.

Da vi spurte hvorfor det er slik, så svarer OnklP at grunnen kan være at dette skal være “klikk-bait”. Han tenker også at så lenge man skriver noe med “drugs” og kliner opp ansiktet hans, så regner noen med at han har gått på ræva (noe som for han bare er hyggelig).

Platen er heller ikke så lang. Den er på rundt 30 minutter, og kritikerne bruker kun de minuttene til å mene at de har funnet ut livet til OnklP.

– De bruker det for all verdt, skriv narko, så har de fått det. Jeg liker det, bare kjør på.

OnklP og Bergen

OnklP har utelukkende gode ting å si om Bergen. Helt fra første år han var rapper, så har han vært i Bergen. Han har også alltid hatt god dialog med folk som Lars (Vaular, jour.anm.), Leo (Ajkic, jour. anm.) og den gjengen der.

– Om vi har vært på de største eller de minste idrettshallene, så har det alltid vært bra oppmøte og vi har fått masse kjærlighet, sier OnklP.

På spørsmålet om et sted han besøker hver gang han er i Bergen, så tar vi ham “på sengen”. Det han ikke har fått besøkt enda er Klubb Kok som han har hørt alle prate om. Denne klubben er ledet av NMG-huset. Det OnklP liker med dette stedet er at de tar HipPopen og musikken på alvor, det er visst ikke mange som gjør det. Han legger til at det er verdt en reise til Bergen, kun for å oppleve det.

Vil du høre hele intervjuet, så kan du høre det her:

Se gjerne bildegalleriet fra konserten, her:

Anbefalte artikler