Benjamin Ingrosso på USF Verftet i Bergen (Foto: Robin Bøe)

Benjamin Ingrosso, Skandinavias svar på Justin Bieber?

Benjamin Ingrosso holdt konsert på USF Verftet i Bergen 9 november. Vi i Studentmorgen Mandag var så heldige at vi fikk ta turen for å se på!

Benjamin Ingrosso har på kort tid, blitt en av de største artistene Skandinavia har å tilby. Han ble født inn i en stjernespekket familie, og har vært på scenen fra en ung alder. Allerede i 2006 deltok Benjamin på Lilla melodifestivalen, den svenske versjonen av Melodi Grand Prix jr. Her vant han med låten “Hej Sofia” og kom på fjerdeplass i den nordiske finalen. I nyere tid har han blant annet vunnet den svenske Skal vi danse, og fått med seg en andreplass i finalen av Eurovision song Contest 2018. 

2018 var et stort år for artisten. Etter Eurovision slapp han albumet Identification til alles store glede. Han la også ut på en stor turné i Sverige samme høst med artist Felix Sandman. I 2019 ble han nominert som årets beste artist i Sverige, for årets beste sang; Dance you off og mer.

Skandinavisk turné

I November 2019 la han ut på en skandinavisk turné. Denne startet i København og Aarhus i Danmark før Bergen og Oslo i Norge før han avslutter i hjembyen hans Stockholm, Sverige. Konserten i Bergen foregikk på USF Verftet lørdag 9.november i ett av deres mindre lokaler. Det første som møtte oss var et stappfullt rom med et hav av forventningsfulle jenter og et par gutter. Benjamin er en veldig populær artist i Norge. Konserten hans på Verftet ble utsolgt på fem raske minutter. Lokalet var tydelig for lite for hans norske fanskare, da det var en venteliste på ca. 600 personer, som også ønsket å være en del av denne opplevelsen.

Det var en venteliste på ca 600 personer for å se Benjamin opptre på USF verftet

Konserten hadde starttidspunkt klokken 22, men publikum skriker og ber han komme ut allerede før tiden. Benjamin lar ikke publikum vente, og åpner konserten med sangen So good so fine på minuttet klokken 22. Publikum jubler høyt og synger med av full hals. Bergen er kjent for å lage god stemning på konserter, og denne kvelden var det intet unntak. Da vi intervjuet Benjamin i forkant av konserten fortalte han at håpet på like god atmosfære som det var under Bergenfest i juni denne sommeren, det kan vi underskrive på at det var. 

Benjamin Ingrosso (Foto: Robin Bøe)

Han tar seg ingen pause og hopper direkte på neste sang, Dance You Off. Lokalet koker, og det er full konkurranse om å komme seg fremst i salen. Scenen er bygget slik at Benjamin skal være på litt over bakkeplan. Baktanken med dette er nok å få nærkontakt med publikum. Dette funker for de som står aller fremst, men mister litt effekten for de som er lengre bak, da man bare ser toppen av hodet hans. 

Videre synger han hits som Spotlights og Costa Rica. Under sistnevnte er det ikke en eneste som ikke synger med og danser. Det står full jubel i det han runder av sangen, han tar dermed refrenget en siste gang. Etter sangen er ferdig sier han

– Jag har längtat efter att komma till Bergen hela veckan.

Publikum skriker navnet hans gang på gang, og han går over til å synge den populære sangen I wouldn’t know, i acoustic form. Denne gjorde seg godt i en roligere versjon, da vi lot merke til at flere tok til tårene av under opptredenen. 

Spilte også låter som ikke er sluppet

Han fortsetter settet med rolige hitlåter som Love songs og I’ll be fine somehow før han går over til noen nye sanger som enda ikke har blitt sluppet. Han forklarer at den første singelen som skal bli sluppet, The dirt er en låt han håper, og tror mange vil like. Dette setter publikum stor pris på, og selv de nye sangene holder publikum på dansefoten. 

Han holder nivået høyt gjennom hele konserten. Da vi intervjuet han fortalte han at han var bekymret for at det var for mye dans i settet, og at han ikke kom til å orke det. Det var ingen tvil om at kondisjonen er på topp, for her var det ingen pauser. Bandet fortjener også mye skryt. De holdt nivået høyt gjennom konserten og var alltid i takt med Benjamin. 

Benjamin var bekymret for at settet inneholdt for mye dans

Om vi skulle ha trukket ned noe når det gjelder helhetsopplevelsen, må det være at det ikke var noen avbrekk mellom sangene. Det gikk rett over til ny sang, noe som gjorde at man ikke fikk noe spesielt forhold til han som person. I tillegg til dette, som nevnt tidligere, var det vanskelig å se han lengre bak i salen. 

Det er ingen tvil om at Benjamin har en lojal fanskare i Norge (Foto: Robin Bøe)

Avslutningsvis synger han sanger som Behave, All i see is you og Paradise før han avslutter settet med Tror du att han bryr sig, før salen blir sort og benjamin forsvinner fra scenen. Publikum heier han opp igjen på scenen, ved å rope navnet hans og klappe i takt. Han kommer tilslutt tilbake for å synge hitlåten All night long til alles store glede. Det var en perfekt avslutning på konserten. Alle danset og sang av full hals. Tilslutt blir scenen igjen sort og lokalet lyser opp. Kvelden er dermed kommet til en slutt. 

Vi anbefaler alle som har mulighet til å dra på en av hans konserter. Vi koste oss masse, og gir Benjamin en solid (og subjektiv) terningkast 5, og ønsker han masse lykke til med turneen videre!

Dersom du ønsker å høre intervjuet vi hadde med Benjamin Ingrosso kan det høres i Studentmorgen sin podcast mandag 4. november.

 

Siste podcaster

 • TYSDAG: Sofie, Ulrik og Hedda
  Det er tysdag! Sofie, Ulrik og Hedda gir deg ein time med god stemning. Tilsvarande ein kaffekopp i sola, frukost på senga, soloppgang på Fløyen eller ein klem frå ein god ven. Me snakkar om menstruasjonssyklusen, halloween, solarium, trafikketikk og det me elskar mest av alt. God lytting!
 • Mandag: Mathilde, Dina og Henriette
  I denne podcasten får vi høre om et litt uvanlig besøk av en tidligere skurk, Dina byr på en svært upopulær mening og vi havner i kjendisbobla ++ God lytting!
 • FREDAG: Didrik, Jenny og Johan
  Didrik er tilbake fra karantene, og har en saftig historie på lur! Stay tuned for "jeg sverger", for å finne ut hvem av oss som mottok en drapstrussel fra en realitykjendis.
 • TORSDAG: Leanda, Mathilde og Martin
  God morgen alle sammen! Idag serverer vi alt fra latterkrampe til hulkegråt. Leanda er programleder og sammen med Mathilde og Martin snakkes det om dårlige bøker, barnenavn og sabling. Det blir selvfølgelig også quiz og testing av brusetablett, denne gangen i hvitvin
 • ONSDAG: Marit, Markus, Helene
  Velkommen til en ny midtveisfeiring med lillelørdag i studio! Denne uken tar vi for oss skrekk og gru med fult alvor og leverer vår egen edition av Knask eller Knep! Vi høres!
 • TYSDAG:Shaniya, Ulrik og Gjøri Marie
  I dagens sending drømymer Gjøri om livet som influencver (påvirkar), mens Shaniya ranter om studenter som klager over studievalget sitt. Ulrik viser stolt frem veiviseren sin og imponerer i kjendiskunnskaper. Visste du for eksempel at John Lennon og Chrissy Teigen var en ting? Som dukan se er programmet fylt med mange heftige godsaker, god lytt :)) Hilsing dine tysdagsborn
 • MANDAG: Charlotte, Mathilde og Henriette
  I dag vartes det opp med masse god saker! Henriette tester de andres kunnskaper om "jorden rundt", Charlotte lurer en av de andre i fake news i tillegg til Mathildes sjokkerende upopulære mening. Len deg tilbake og kos deg!!

Studentmorgen

Studentradioen i Bergens morgenshow hjelper deg å stå opp hver ukedag med gjester, humor, konkurranser, lettbeinthet og aktuelt stoff. Hør oss fra 07.00 – 10.00 på FM 96.4 / 107.8 eller nettradio.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *