Skulking, pils og live-rap

This content has been archived. It may no longer be relevant

Torsdag fikk Studentmorgen besøk av fire karer fra rapkollektivet Hester V75. Med godt humør og hver sin pils (til tross for den tidlige morgenen), skulket guttene skolen for å komme og fortelle om gruppen og spille live for oss.

Kollektiv

Kollektivet fant hverandre via nettstedet Soundcloud, og nå er de altså et rapkollektiv på hele seks personer: Eirik (18), Valdemar (18), David (18), Peder (18), Ingebrigt (18) og Rafael (19). Da vi spurte guttene om de helst ville bli kalt rapgruppe eller rapkollektiv var svaret klart: de er et rapkollektiv:

– Vi tenker faktisk å flytte inn i kollektiv sammen når vi er ferdig med videregående også, opplyser guttene, samtidig som de legger til at flere av guttene også har egne soloprosjekter på gang.

LES OGSÅ: Idolsirkuset har inntatt Studentmorgen

Snille gutter

Vi i Studentmorgen har spilt Hester-låta Gjengklang mye på lufta, og vi spør guttene hva den handler om.

– Det er en låt som er ment å representere gjengen, et forsøk på å være litt tøffere enn vi egentlig er, ler guttene. På spørsmålet om de betegner seg selv som “snille gutter” er ikke de fire guttene helt samstemte, men kommer fram til at de er rimelig snille – til tross for skulking av skolen. Noe som de lett mener kan ofres for rockestjernelivet.

Hjertet Banker

Framover vil gutta slippe flere sanger “free of charge” på Soundcloud og vi var så heldige at de også ur-fremførte sin nyeste låt Hjertet Banker på lufta.

Hør her hvordan det gikk her:

Hele intervjuet med Hester kan du også høre her:

25. oktober spiller de sin første Oslo-konsert, på utestedet Maxitaxi.

Anbefalte artikler