Idolsirkuset har inntatt Studentmorgen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Felipe Alexis er 29 år gammel, har røtter fra Chile, men har levd store deler av livet sitt i Bergen sammen med familien sin. For ni år siden, i 2005 deltok Felipe for første gang i sangtalentkonkurransen Idol, men da han røk ut mistet han all sin motivasjon til å drive med musikk.

– Jeg mistet motivasjonen fordi jeg ikke visste hva jeg ønsket å gjøre med livet. Jeg har alltid holdt på med musikk, men ikke nødvendigvis min musikk. Nå gir det mening igjen, sier han til TV2.

Siden den gang har han nå blitt gift med Ada som også deltok i Idol, og han har utdannet seg innenfor Spansk og latinamerikanske studier ved UiB og underviser i dag ved Skranevatnet Skole på Sandsli.

336513_10150766706130472_7934745_o
Siden den gang har han rukket å gifte seg sammen med Ada (Foto: Henrik Kilvær)

Felipes andre forsøk

Da Felipe entret Idolmerket på den første audition så Tone Damli Aaberge (en av de fire dommerne i årets Idol) litt rart på han. “Du ser kjent ut, har du vært med noe sånt før?”. Felipe trekker litt på smilebåndet og forteller henne at han var med i det samme året som hun deltok i Idol. “Jøss, det er jo 10 år siden det!”, og smiler tilbake til Felipe. På denne auditionen valgte Felipe å synge “Stay With You”, av John Legend. Felipe valgte å tilsette sangen med akustisk gitarspilling og dommerne falt i dyp forelskelse av Felipes sangstemme.

Da Felipe er ferdig med sangen reiser en ydmyk “Dansken” med forlede hender og bryter ut i “muchas gracias (spansk: tusen takk). Du redder dagen min. Du synger helt fantastisk!”. Kurt Nilsen sparer heller ikke på kruttet: “Dette var dagens desidert beste audition. Jeg digget det “big time.” Kurt innrømte så mye som at han ble litt rørt. Denne framtredenen resulterte i fire soneklare “ja” og Felipe ble sendt videre i Idol og neste runde i Oslo.

Tøffere konkurranse enn noen gang

Aldri har det vært så mange talenter som har blitt sendt til andre runde av Idol, og aldri har så mange deltagere blitt bedt om å gå hjem etter andre runde. Felipe, var ikke en av dem som ble bedt om å dra hjem. Tross alt for at Felipe ble litt usynlig under acappella, gav han en magisk framføring av  Alicia Keys “If I Ain’t Got You”. Jentene skreik for full hals da sangen var ferdig, og gutta klappet så det holdt. Andre runde av Idol 2014 endte med at Felipe ble en av topp 40 og fikk lov til å framføre en sang på livesendingene til TV2.

Dessverre gikk det ikke lengre med Felipe. På live sendingen framførte han den legendariske sangen av Michael Jackson, “The Way You Make Me Feel”, og etter dommerens mening en “OK+” framførelse. Kurt Nilsen legger til at siden sangen ble lagt så lavt (tone messig) så fikk ikke Felipe det fyrverkeriet som sangen har. Dommerne mente at dette var en rett retning for Felipe, å utfordre seg selv, komme seg ut av hans personlige komfort-sone og han hadde en lys framtid foran seg.

Tone kjente igjen Felipe fra et eller annet sted, men var ikke sikker fra hvor, mens ”Dansken” mente at framtredenen til Felipe reddet dagen hans. (Foto: TV2 Kommunikasjonsavdelingen/ Flickr)

Etter at Idol-eventyret ble ferdig for Felipe tok han seg en tur til Studentmorgen. Det første spørsmålet som Felipe ble spurt om var om det var mye ventetid med så mange deltagere som Idol har. “Ja, det er mye ventetid, men da sitter vi å synger sammen. Vi har de samme interessene, viser hverandre hva vi kan, og spiller de sangene man kan.” Felipe fikk også mange nye venner under konkurransen, spesielt innen for de samme interessene han har og sjangerne han synger.

Noe som mange kanskje lurer på er: hvordan er dommerne bak kamerat? Er en slem, en annen snill osv? Felipe beskriver dem som nøytrale. “De oppsøker ikke folk, med mindre om du går bort til de og snakker med de, ellers så får du ikke mye ut av dem. “Men jeg fikk en lite 30 sek. prat med Tone, ikke så mye mer. Hun skulle sminke seg, og det var bare det.” Da Studentmorgen spurte hvilken Idol-dommer Felipe likte best svarte han Kurt. Felipe har hatt det inntrykket av at Kurt har sagt det meste av positiv og negativ kritikk. “De er liksom på jobb, men crewet derimot oppmuntrer, leder oss hvor vi skal og gir oss tips.”

Viktig erfaring i livet

– I 2005 visste jeg ikke hva jeg var med på, hadde ikke sett på Idol før det. Visste ikke hvem Kurt Nilsen var en gang. Men denne gangen var jeg mer forberedt, og det jeg kan ta med meg er at musikkbransjen ikke nødvendigvis behøver å være TV. Forskjellen mellom den gang (2005) og nå er jo blant annet at produksjonen har blitt bedre, men ellers er stort sett det samme. I 2005 var det musikalske fagpersoner som var dommere, mens nå er det tidligere Idol-deltagere.

En dommertype som Felipe savner er en “Simon Cowell-type”, en person som er dønn ærlig hele veien, en som har masse erfaring.

Hør Felipe spille for oss:

 

Anbefalte artikler