Mot oljeborring i nord – for fornuftig skattepolitikk

This content has been archived. It may no longer be relevant

Linn Kristin Engø er en opptatt ung kvinne som både er leder for AUF Hordaland og i helse- og sosialkomitéen i Bergen bystyre. Hun er svært spent før valget.

– Det har ikke blitt veldig mye søvn i natt. Nervene er på plass for å si det sånn, forteller hun.

Likhet for alle

Dersom AP får en ny regjeringsperiode er det flere ting AUF ønsker å arbeide frem mot.

– Vi ønsker et mer rettferdig samfunn, hvor muligheter ikke avgjøres av inntektsnivå eller hvor man kommer fra, sier Engø.

Videre vil hun spesielt trekke frem skolepolitikken, og det at man ønsker en trygg skole hvor hver enkelt elev blir sett. Hun påpeker at det er i barndommen man legger grunnlaget for resten av livet.

– Jeg synes det er veldig fint at Arbeiderpartiet har sagt at de vil bruke 1 milliard kroner på tidlig innsats for å plukke opp de elevene som sliter aller mest.

Studentboliger og finansiering

Flere politiske partier snakker om å bygge flere studentboliger til det vanskelige boligmarkedet. Også Arbeiderpartiet har kommet med lovnader om flere boliger til studentene.

– Noe av det jeg er aller mest glad for, er at vi har sagt at vi skal bygge 3 000 nye studentboliger, forteller Engø om det noe ambisiøse målet moderpartiet har satt seg.

For at budsjettet ikke skal overskrides, minner Engø om at det er veldig viktig for partiet at handlingsregelen blir fulgt.

– Ut fra en fornuftig skattepolitikk ønsker vi ikke å gi skattelette til Norges aller rikeste mennesker, men heller bruke disse pengene på studenter, skole, sykehus og sykehjem, sier hun.

I følge AUF er dette en mye viktigere oppgave enn å gjøre millionærer til nullskatteytere.

Ulike i synet på oljeborring i nord

Flere punkter skiller Arbeidernes Ungdomsfylking fra moderpartiet Arbeiderpartiet.

– Det viktigste punktet for oss er kanskje oljeborring i Lofoten, Vesterålen og Senja. For oss er det viktig at det ikke blir borret etter olje der, fordi vi mener at det ikke er forsvarlig, sier Engø.

Hun understreker at hun mener AP har inntatt et fornuftig standpunkt i denne saken, da partiet ønsker en konsekvensutredning.

– I utgangspunktet er AUF imot konsekvensutredning også.

Hør hele intervjuet med Linn Kristin Engø, lederen for Hordaland AUF, her:
[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/09/Intervju-Linn-K.-Engoe-AUF-Valg-2013.mp3]

Foto: Synne Larsen

 

 

Anbefalte artikler