Ja til mer hverdagspupp?

This content has been archived. It may no longer be relevant

Tirsdag fikk Studentmorgen besøk av Sesilie Bjørdal. Hun har de siste dagene fått saken sin, «Meir kvardagspupp», postet på flere nettsider på grunn av åpenheten hennes rundt kroppspress.

Skulle bare skrive en tekst om hverdagspupp

Sesilie sier selv at hun skrev saken for tre uker siden, men at statistikken har tatt seg kraftig opp de siste dagene. Det var Studvest som først trykket saken og publiserte den på sin nettside.

– Det har gått slag i slag denne uken, og det var helt utrolig å våkne opp på søndag og se responsen, forteller Sesilie når vi spør hvordan hun har taklet responsen hun har fått på teksten sin.

Sesilie jobber som fotoredaktør i Studvest, Bergens studentavis. Hun forteller at hun aldri hadde forestilt seg at det skulle bli så mye oppstyr rundt saken hennes, og at hun kom på ideen om å skrive den da hun sto i dusjen.

«Hin dagen var eg på trening, og då eg kom til dusjen skjedde noko uventa: Det var kø. Ein lang svett dusjkø. Eg vart heilt paff. Så mykje hud, så mykje pupp og lår.» skriver Sesilie i sin orginaltekst.

– Det var egentlig ment som en spøk, forteller Bjørdal om teamet i teksten, og forklarer videre at hun tror at grunne til den store responsen er på grunn av at det er et tema mange er enige i og det er et tema som er lett å reagere på.

Kroppspresset starter tidlig

Sesilie forteller at hun har jobbet på sommeridrettsskole, der hun var instruktør for en svømmegruppe med jenter i 8-års alderen. Hun forteller at allerede, i så tidlig 8-års alder, starter kroppspresset på alvor. Jenter var flaue og gjemte vekk kroppen sin, som at det var noe galt med den. Dette synes Sesilie er utrolig dumt.

– Som 8-åringer dekker de seg til med håndklær. Hvilket syn får de på kroppen sin da, når de ikke engang tør å se på andre kropper?

Triveselsvekt må vekk fra ordforrådet

Sesilie mener at det bør være mer åpenhet og mer forståelse for at alle kropper er forskjellige og alle kropper er unike. Media gir jenter et forvridd syn på kroppen, og hvordan de skal se ut. Sesilie sier hurra for jentekroppen i alle former som finnes.

– Vi blir eksponert for alt annet en hverdagspupp. Hverdagsmennesket som de fleste av oss er, er hva jeg er ute etter. Vi blir overeksponeret av reklame og kroppene til kjendiser hele tiden, men ikke av hverdagskroppen.

«Eg og den urokkelege bollemagen min er ikkje unntaket, men regelen» fastslår Sesilie Bjørdal i teksten sin.

Hør hele intervjuet med Sesilie Bjørdal: 

Anbefalte artikler