Tirsdagsgjengen + sommerhit = sant?

This content has been archived. It may no longer be relevant

Gjengen som vekker deg på tirsdagsmorgenene har i vår laget sin helt egen sommerlåt. Tidlig på året bestemte de seg for å sette seg et mål om å skape noe sammen. I likhet med store deler av det norske folk, var de også i Ylvis-rus – og bestemte seg for at det å lage en egen hit måtte være det ideelle målet for vårsesongen.

Med målet om å tangere The Fox i både klikk og listeplasseringer verden over, har den elleville gjengen jobbet seg gjennom de forskjellige fasene i produksjonen av en megahit.

– Det har vært en utrolig spennende prosess, jeg har lært utrolig mye, forteller sidekick Mats Hjelmeland.

Eksperttips

Tidlig i prosessen tok de en prat med artist og låtskriver Kaja Gunnufsen om hva hun mener må til for å lage en monsterhit. Gunnufsen var nylig aktuell med plata “Faen Kaja”, der hun har titler som blant annet “Desp” og “Jævelig lei” – begge sanger som overlater lite til fantasien. Hun har fått mye skryt i norsk presse for å skrive utleverende og enkelt, men fremdeles fengende og aktuelle tekster.

Tirsdagsgjengen møtte henne i forbindelse med Studentersamfunnets samtale på Hulen i mars, der Gunnufsen, sammen med artisten Moddi og P3-profil Ken Wasenius Nilsen, samtalet om hva som gjør en sangtekst god.

Hør hva Gunnufsen hadde å si her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/05/Tirsdag_Sommerlaat-Episode1ModdiogKaja.mp3]

– Man må holde det enkelt og ikke være redd for at det enkle blir kjedelig, forteller Kaja, som sier at hun pleier å synge sammen ved venninnen sin som korer på sangene hennes. Dette hjelper henne veldig i konstruksjonen av låtene hennes.

Good times-sjangeren

Gjengen har slått seg sammen med den bergensbaserte discojokkien DJ-Zippo (tidligere DJ-Sneip), som har lang erfaring med å produsere humoristiske låter.

 Vi havner vel fort i good times-sjangeren, men det er ikke feil når det er en sommerlåt vi skal lage, sier en engasjert DJ-Zippo.

Den erfarne DJ’en har sett til de store amerikanske artistene når han har jobbet med soundet til låta.

Det er en kombinasjon av litt Rihanna, Ylvis’ The Fox og Simon and Garfunkel, forteller Zippo, mens han tenner en sigarett.

Sommerlåten har mange likhetstrekk med mye av det Chris Brown og Snoop Lion har gjort de siste årene, noe gjengen bevisst har prøvd å herme litt på.

Hør intervjuet med DJ’en her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/05/DJ-sneip.mp3]

“Let it go” vs. “Hver dag”

I forberedelsene til å skrive egen tekst og melodi, prøvde gjengen seg på å skrive nye tekster til gamle sanger. Selv om det var en relativt enkel øvelse, ble det til slutt en flau opptreden live på radioen. Mats prøvde seg på å skrive en ny tekst til den populære sangen “Let it go” fra disneyfilmen Frozen.

Hør hvordan det gikk her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/05/La-det-gaap.mp3]

– Spill den høyt!

Spalten er nå avsluttet for semesteret, men det blir spennende å se hva gjengen finner på til høsten når vi tirsdag morgen endelig fikk verdenspremiere på sangen “Party All Night Long”.

Tirsdagsgjengen har bare èn oppfordring lytterne:

– Spill den høyt, veldig høyt!

Selv er de veldig fornøyde, og gir seg selv: terningkast seks.

6

Hør sommerlåten “Party All Night Long” her:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=bZ2v9DbjaqU&w=640&h=360]

 

Anbefalte artikler