Min første gang…

This content has been archived. It may no longer be relevant

Enten det er din tiende eksamen eller din femte, så er dette ikke en periode de fleste gleder seg til. For min del er det denne høsten tid for min første eksamen på Universitetet noen sinne. En gang må vel bli den første, er det ikke det de sier?

Drømmen om studentlivet

Jeg har lenge gledet meg til å begynne på Universitetet. Til de lange arbeidsdagene, til det å sitte å lese på kafé, diskutere pensum over en god kopp kaffe og bare nyte livet som student. I flere år hungret jeg og ønsket så sårt å få kunne ta del i det å være student. Alt ved studentlivet virket så appellerende, til og med det å spise nudler hver dag fordi en ikke hadde råd til noe annet, var noe jeg lengtet etter. Så nå sitter jeg her, der jeg har ønsket å være i så mange år. Drømmen er oppfylt, og realiteten har gitt meg et kraftig slag i trynet.

Drastiske tiltak

Midt oppe i min frustrasjon har jeg måtte krype til korset og tatt i bruk ekstreme metoder for å hjelpe meg på veien fram mot eksamen. Ja det er sant. ” ” Jeg har lest utallige artikler om ”eksamens tips”, og man kan vel si at de har vært ekstremt hjelpsomme. For eksempel så leste jeg et eksamenstips om at det ar lurt å ta mange pauser, stol på meg det gjør jeg (alt for mange og lange).

Et annet tips jeg leste var at det er bra å være stresset for da husker man mer på eksamen. Dette tipset hjalp meg så mye at alt stresset for eksamen forsvant, så nå stresser jeg over at jeg ikke stresser over eksamen lengre.

– Når man begynner å stresse for at man ikke stresser, da har det gått for langt, og man burde ta en lang powernap.

Det beste tipset

Det beste (verste) tipset jeg leste var at det var lurt å belønne seg selv i eksamenslesingen for å holde motivasjonen oppe. For å si det sånn så er det ikke bare motivasjonen som øker (noen det faktisk ikke har gjort) men vekten øker også, betraktelig. En bieffekt jeg ikke tenkte over kom til å komme. Om sjokolade industrien sliter på grunn av økt fokus på frukt og grønt, så tror jeg at mitt sjokoladeforbruk den siste måneden har sørget for at de kan holde på i noen år til. Så tipsene var vel kanskje ikke så hjelpsomme likevel.

Jaja, sjokoladeindustrien er i alle fall reddet fra å gå konkurs. Så nå sitter jeg her med min første eksamen rett rundt hjørnet. Pensum er ikke på plass, jeg er snart gått tom for kaffe, med 5 kilo ekstra på kroppen, og livredd for hva eksamen vil bringe. Jeg føler nesten at dette er et slags sykt overgangsrituale som jeg må kjempe meg igjennom for å bli en fullverdig deltaker i studentlivet. Jeg får vel bare ta på meg rustningen og kjempe meg gjennom og komme meg i mål.

Ønsk meg lykke til.

Under kan du høre et klipp fra Studentmorgen sin onsdags-sending hvor Ane, Daniel og Jakob forteller om sine erfaringer rundt eksamen.

Anbefalte artikler