YLVIS klar for konsert på Koengen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Den store hit’en «The Fox» har i skrivende stund over 4,1 millioner visninger på YouTube. Det er åpenbart at brødrene har opplevd mye det siste halvåret etter reve-hit’en, men det er en historie fra Asia som guttene mener er en av de største opplevelsene rundt det hele:

«Det luktet som en hund som hadde blitt drept sakte»

– Det er summen av alt som er den kule opplevelsen. En gang vi spilte i Hong Kong hadde vi fire biler til vår disposisjon. Det ble vi litt stresset av, så vi satt oss ilag med band og crew i samme bil. En dag tenkte vi at vi måtte oppføre oss, og satt oss inn i den bilen som var ment til oss. Det luktet som en hund som hadde blitt drept sakte og hadde ligget død i en pose som var våt i fjorten dager. Helt forferdig lukt! Vi sa «Tror du det er greit at vi sitter i den store bilen? Det luktet litt hund». Fra dette punktet, og utover oppholdet fikk vi fremdeles fire biler og da måtte de spørre meg: «Can you please smell the cars?», så måtte jeg lukte på alle bilene for å godkjenne dem.

«Can you pleace smell the cars mr. Flintstone?»

– Vi hadde dekknavn da vi sjekket inn på hotellet. Jeg het Fred Flintstone og Vegard het Barney Rubble. Så kom det en asiater bort og sa «Can you please smell the cars mr. Flintstone?» Det føltes som om vi levde i en parodi. Vi sa flere ganger at Fred and Barney ikke var vårt ekte navn. Men falske navn ble uansett brukt.

– Hotellet lå i et kjøpesenter. Jeg gikk rundt der og handlet uten at noen kjente meg igjen. Så ser jeg at det står en gjeng med små Hong Kong-jenter klare med ark, og jeg tenkte «Ah, kjekt at det var noen som kjente meg igjen». Det viste seg at de bare var ute etter å stille noen spørsmål til en undersøkelse.

Blir spennende å opptre i hjembyen

Bård og Vegard er tross alt i Bergen i anledning konsert på Koengen fredag 16.mai. De lover god stemning, og med Bårds nye gull-gitar kan det ikke bli annet en bra.

– Det er første gang vi har en så stor ute-jobb. Det blir en «parodisk tilnærming på arena konsert sjanger» hvor vi spiller sanger fra TV og litt nytt. Alt er humor, og så prøver vi å gjøre hele greien til en vittig greie.

– Jeg har en ny gitar! skriker Bård ut. Egen gitar til Bergen. Gullet skal hem!

Hør første del av intervjuet:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/05/Ylvis-del-1.mp3]
(Foto: Veronica Wachek Hansen)
Brødrene snakker om historier rundt “The Fox”-hitten (FOTO: Veronica Wachek Hansen)

Hvordan feirer guttene 17-mai?

– Vi veiver med flagget og går i tog!, sier Vegard.

– Det blir en gedigen «dagenderpå» for vår del, men det er topp å ligge litt slapt på 17 mai og få litt spekeskinke ut på ettermiddagen, mener Bård.

Etter mye fjasing om alt fra skovalg til dress, «game of thrones»-bunader og opphav, kommer vi alle sammen frem til en fin konklusjon: at joggesko til dress er helt innafor, bunad er tommel opp– men det beste av alt er å ta den av seg igjen.

Hør siste del av intervjuet:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/05/Ylvis-del-2.mp3]

Anbefalte artikler