Studentvalget 2014: Radikale Studenter

This content has been archived. It may no longer be relevant

Fra 29.april kan du som student stemme ved Studentvalget 2014. Frem mot fristen for å stemme kl 12.00 7. mai vil Studentmorgen presentere de ulike listene som stiller til valg ved Studentparlamentet og Velferdstinget. Her kan du stemme og lese mer om listene og kandidatene.

Nest siste liste ut er Radikale Studenter og 1. kandidat Audun Syltevik.

Hva kjemper Radikale Studenter for?

Radikale Studenter er en liste som ligger godt ute på venstresiden. De har en del kritikk mot uansvarlig pengebruk og en studentpolitikk som menes å være navlebeskuende og kun handler om seg selv. De har i dag to representanter i Studentparlamentet.

Radikale Studenter ønsker for perioden 2014-2015 å bevilge mer penger til den frivillige studentkulturen og  redusere de lønnede stillingene. Listen ønsker også at man skal tilby studentbolig til alle, og opprette samarbeid og utvekslingsavtaler med palestinske universitet.

Radikale studenter ønsker i tillegg å reforhandle Akademiaavtalen slik at midlene går til klima- og miljøforskning,  eventuelt si opp avtalen helt. Akademiaavtalen er Statoils forskningsavtale med UiB som gir universitetet 55 millioner kroner til forskning på områdene petroleum, gasshydrater, energiomstilling og geotermisk energi.

Her kan du høre Audun fortelle mer om Radikale Studenters hovedsaker:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/05/Intervju-med-Radikale-Studentar.mp3]

Anbefalte artikler