Koselig konsert med Åse Kleveland

Det er tirsdagskveld, klokken nærmer seg åtte og det er snart klart for konsert. Ole Bull er arenaen for åpningskonserten til Åse Kleveland’s nye turne. Turneen heter “spiller for livet” og Bergen er første by ut, etterfulgt av en rekke andre norske byer. Med seg på turneen har hun med seg en rekke andre talentfulle musikere som former bandet hennes.

Åse Kleveland starter konserten sin med å snakke varmt om Bergen, noe som gjør at stemningen blant publikum ikke kunne vært bedre. Hun tar oss med inn i musikkhistorien sett fra hennes synspunkt men hun samtidig fletter inn sanger på elegant vis. Den eldre garde var best representert på konserten og så ut til å nyte showet til Åse Kleveland. Konserten foregikk i en relativt liten sal som ga konserten en god intimfølelse.

Les også: Ønsker du å jobbe bak kulissene i radioen?

Hun covrer artister som Bob Dylan, Alf Prøysen, David Bowie og Beatles; flere av sangene har hun lagt sin egen lille vri på. For eksempel har “Hey Jude” blitt til “Hei Knut”, noe som fører til latter blant publikum. “Hei Knut” blir til en allsang i løpet av få sekunder, hun er strålende til å få publikum med seg på sanger og stemningen blir bedre av dette.

Selv om Åse Kleveland nærmer seg 70 år så holder hun lenger konserter enn de fleste artister nå om dagen. Hun avslutter konserten på samme måte som hun åpnet, hun snakker varmt om Bergen og bergensere. Når en tror at konserten er over fordi Åse Kleveland + band går av scenen, så kommer de inn igjen ettersom de glemte å spille sangen som har samme navn som turneen hennes, “Spiller for livet”.

Alt i alt var konserten underholdende og koselig, til og med en liten oppkvikker på ens historie kunnskaper.

Siste podcaster

  • MANDAG: Tale, Mari og Sunniva
    Siste sending for gjengen kreve spesielle spalter og spesielle gjester. Vi tar deg gjennom de beste spaltene vi har å by på, sammen med Maris roomie Sunniva! Det blir feministisk slampoesi, mørke samtraler fra VG og gråve utleverelser. Man må jo bare lytte!!

Anbefalte artikler