Premiere på “Sound Central”

This content has been archived. It may no longer be relevant

Sound Central

”SoundCentral er en veldig vestlig inspirert musikkfestival hvor det opptrer artister fra Afghanistan, som så vel resten av verden. Å få de virkelig store artistene er dog vanskelig pga. spenningen og urolighetene som herjer i Afghanistan og andre land i Midt-Østen”

 

Bare det å komme seg inn i landet skulle vise seg å være nokså besværlig. Etter et mislykket besøk på den Afghanske ambassaden i Oslo ble han bedt om å sende brev til innenriksministeren i Afghanistan hvor han måtte spørre om lov til å søke visum ved ambassaden i Oslo. Byråkrati på høyt nivå.

Visumvanskelighetene endte med at han dro til Dubai, hvor han ila. tre timer hadde ordnet seg et turistvisum – verken uten å betale svarte penger eller bli kryssforhørt av etterretningsfolk. Avansert pragmatisme, eller kapitalisme på speed som Knut sa;

 

”Her får du alt du vil, bare du spør og har penger nok. De solgte ikke alkohol på hotellet mitt, men øl var det nok av likevel”

 Kultursjokk

Førsteinntrykket av Kabul kom allerede på flyet fra Dubai, i form av en overrepresentert andel med reisende i militæruniformer. Som en elefantsafari i luften. Kultursjokket ble ikke mindre da beina var trygt plantet på Kabul International Airport, hvor utallige private militærselskap tilbød sine tjenester. Knut forsikret oss dog om at til tross for dette litt røffe førsteinntrykket, så er Kabul by og dens beboere stort sett ytterst hjelpsomme og imøtekommende.

SoundCentral-festivalen har pågått siden 2011, og dens sjef og grunnlegger forteller at inspirasjonen til å starte den i all hovedsak kom fra ungdommen i Kabul selv, som gjennom internett daglig blir eksponert og inspirert av vestlig kultur og musikk. Derav er Sound Central hovedsakelig rettet mot afghansk ungdom. Nærmest enhver alternativ kategori man kan tenke seg er representert, og entusiasmen rundt festivalen er stor.

 

Vil du vite mer om SoundCentral og Knuts elleville Kabul-eventyr? Da er det bare å møte opp på Ujevnt førstkommende onsdag klokken 19.00, hvor SoundCentral-dokumentaren har premiere. Sjekk ut eventen på facebook.

 

Sees der

Anbefalte artikler