Pangstart på arbeidskarrieren

This content has been archived. It may no longer be relevant

Eivind Olsvik er prosjektansvarlig for Trainee Vest som har sitt utspring fra karrieresenteret. Trainee Vest har 17 medlemsbedrifter, både  offentlig og private. Hvert år lyses det ut traineestillinger med interesse i et bredt omfang av fagkompentanse. Mange av årets stillinger har en økonomisk profil, men det søkes om alt fra økonomer og ingenører, til studenter med bakgrunn fra det samfunnsvitenskapelige- og det humanistiske fakultet.  – Stillingene Trainee Vest utlyser vil være en gylden mulighet til å få en pangstart på arbeidslivet. Du vil få masse kursing og kompetanse, forklarer Olsvik.

Frivillig arbeid, en gullgruve.

Eivind kan ikke få presisert nok hvor viktig frivillig arbeid kan være.

– Man viser at man er hardarbeidende, målrettet, og at man brenner for det man arbeider med.

Kombinasjonen av en grad på HF eller SV sammen med erfaring fra frivillig arbeid kan flytte søknader langt frem i bunken. I tilegg viser frivillig arbeid et engasjement. Dette kan gi større utslag enn karakterer, sier Olsvik.

Stort utbytte

Studentene får kompestanse og erfaring som strekker seg langt utover studietiden. Trainee-studentene vil få kurspakker og studier kombinert med tett oppfølging av mentorer og erfarne. Dette gjør deg utrolig godt rustet til å stå på en scene, ta lederansvar, og det hjelper deg å bygge nettverk ute i arbeidslivet. Enten det er innad i en privatbedrift eller i det offentlige.

Hvordan søker man?

Det første man kan gjøre er å lese seg opp på de forskjellige stillingene på karrieresenterets nettsider. Olsvik kan også fortelle at det skal være “drop in”-dag på karrieresenteret i morgen. Da kan du bare gå innom med CV og søknad, og på onsdag skrives søknadene ferdig før det legges ut på nettsiden til Trainee Vest.

Fristen er på onsdag.

Krav

Det kreves bachelor eller master grad for å søke. Men frivillig arbeid, arbeidserfaring og interesser teller også, legger han til.

Informasjon finnes på karrieresenterets nettsider.

Hør intervju med Eivind Olsvik her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/03/Studentmorgen-Mandag-Intervju-med-Eivind-Olsvik.mp3]

Anbefalte artikler