Godt stekte strimler med "facon" klare til å testes // Foto: Helene Alsaker

Jakten etter “facon”

Lurer du også på hva fake bacon smaker?

Savnet etter bacon

I mine snart 3 år som vegetarianer er det en matrett jeg har savnet spesielt mye. Nemlig en god gammeldags søndagsfrokost med egg og bacon. Jeg skal ikke late som at jeg ikke synes kjøtt smaker godt, for det ville vært en løgn. Det er rett og slett andre grunner til at jeg har valgt bort kjøtt. Men nok om det. Min filosofi har alltid vært at folk må slutte å blande seg inn i hva andre spiser – eller ikke spiser.

Butikkturen som endret alt

Tilbake til Bacon… Gode crispy strimler med bacon har vært et savn de siste årene. Ikke vet jeg helt hvorfor, da jeg som regel ikke spiste bacon mer enn fire ganger i året i min tid som kjøtteter. Likevel var gleden stor da jeg for noen uker siden oppdaget en pakke med vegansk bacon i hylla på dagligvarebutikken. Jeg kunne ikke ta meg råd til de dyrebare strimlene den aktuelle dagen, men nå som stipendet har ankommet på ny er det på tide å teste «FACON»!

Go Vegan – smak av bacon

Pris: 55 kr

Vekt: 80g

Kalorier: Who´s counting anyways

Tilberedelsen

Dette baconet var ikke noe vanskeligere å tilberede enn vanlig bacon. Det var enkelt og greit bare å slenge strimlene i panna med litt olje og salt. Det tok heller ikke lang tid å steke på høy varme. Resultatet ble likevel ikke like «crispy» som vanlig bacon, noe jeg vil anse som et minus.

Gordon Ramsay ville vært stolt // Foto: Helene Alsaker

Smakstesten

Jeg var spent da jeg løftet gaffelen med første strimmel opp til munnen. Jeg tok en bit, tygde litt og skuffelsen skylte over meg. Jeg gikk febrilsk bort til kjøkkenskuffen min for å hente både salt, pepper og hvitløkskrydder og helte innholdet utover baconskivene for å se om de kunne reddes, men det var dessverre for sent. Det eneste som minte om vanlig bacon i smaken var saltet. Det smakte rett og slett ingenting (og nei jeg har ikke korona, tilbehøret smakte utmerket).

Jeg må derfor si at jeg er ganske skuffet over denne smaksopplevelsen. Strimlene kan funke greit for folk som ikke liker mat, men likevel vil få i seg proteiner. Eller hvis man bare vil ha noe som ser godt ut på tallerkenen, men som egentlig ikke smaker noe. Dette baconet har altså begrensede bruksområder.

Terningkast

Dette baconet får dessverre et terningkast 1 fra meg. Det var rett og slett smakløst, skuffende og kjedelig. Problemet kan være at disse strimlene er laget av erter, istedenfor soya – slik som de fleste andre vegetarprodukter er. Det får bli mitt neste oppdrag å teste ut. Jeg nekter å gi opp før jeg har lykkes i søken etter den gode gamle smaken av bacon.

Illustrasjon: Helene Alsaker

Mens du venter på neste oppdatering om fake bacon, kan du trøste deg med en av SM onsdag sine nyeste sendinger her. 

Siste podcaster

 • Fredag: Elise, Markus & Niklas
  Tore Tang var en mann som lyttet langt og lenge på Studentmorgen Fredag. Han sa en gang at vi måtte lage en eppis hvor Idylles-spalten blir ødelagt på lufta, hvor Niklas forteller og pitcher, hvor Elise stiller oss til veggs med spørsmål og debatt og Markus innrømmer hva han gjorde på akvariet den ene natten. Ååogom vi leverte! Vi gjorde det. Vi lyttes!
 • TORSDAG: Sigrun og Pappa
  Sigrun var 14 år da hun mistet faren sin. I år er det 10 år siden han gikk bort. Sigrun ønsker å dele sin historie. Hun deler for å selv ikke glemme hvordan det var, og ikke glemme hvem faren hennes var.
 • ONSDAG: Tora, Johan og Marit
  Det er endelig onsdag igjen, solen skinner og gjengen fra lillelørdag er klar for å gi deg en fantastisk start på dagen! Tora, Johan og Marit snakker om forventninger til 17.mai, det blir quiz med en liten vri og Marit er som alltid klar for å teste ukens øl! Knekk opp en pils, len deg tilbake og nyt sendingen :)
 • TYSDAG: Tiril, Ulrik og Shaniya
  GOOOD MORGEN! i dag får dere henge med Ulrik, Tiril og Shaniya, og i dagens sending snakker vi om how i met your mother, hva man kan gjøre for å ikke miste sokkene sine, legendarisk quiz og seff legendarisk straff + masse mer! Få på hodetelefonene og enjoy!
 • Studentmorgen MANDAG 10.MAI: Henriette, Dina og Mathilde
  Artig mandag for jentene uten produsent. Mathilde forteller om ting hun synes er ekkelt, Dina er på jakt etter leilighet og Henriette snakker om "Første date". Lattermild sending fra mandagsjentene. Kos deg.

Studentmorgen

Studentradioen i Bergens morgenshow hjelper deg å stå opp hver ukedag med gjester, humor, konkurranser, lettbeinthet og aktuelt stoff. Hør oss fra 07.00 – 10.00 på FM 96.4 / 107.8 eller nettradio.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *