Jakten etter “facon”

Savnet etter bacon

I mine snart 3 år som vegetarianer er det en matrett jeg har savnet spesielt mye. Nemlig en god gammeldags søndagsfrokost med egg og bacon. Jeg skal ikke late som at jeg ikke synes kjøtt smaker godt, for det ville vært en løgn. Det er rett og slett andre grunner til at jeg har valgt bort kjøtt. Men nok om det. Min filosofi har alltid vært at folk må slutte å blande seg inn i hva andre spiser – eller ikke spiser.

Butikkturen som endret alt

Tilbake til Bacon… Gode crispy strimler med bacon har vært et savn de siste årene. Ikke vet jeg helt hvorfor, da jeg som regel ikke spiste bacon mer enn fire ganger i året i min tid som kjøtteter. Likevel var gleden stor da jeg for noen uker siden oppdaget en pakke med vegansk bacon i hylla på dagligvarebutikken. Jeg kunne ikke ta meg råd til de dyrebare strimlene den aktuelle dagen, men nå som stipendet har ankommet på ny er det på tide å teste «FACON»!

Go Vegan – smak av bacon

Pris: 55 kr

Vekt: 80g

Kalorier: Who´s counting anyways

Tilberedelsen

Dette baconet var ikke noe vanskeligere å tilberede enn vanlig bacon. Det var enkelt og greit bare å slenge strimlene i panna med litt olje og salt. Det tok heller ikke lang tid å steke på høy varme. Resultatet ble likevel ikke like «crispy» som vanlig bacon, noe jeg vil anse som et minus.

Gordon Ramsay ville vært stolt // Foto: Helene Alsaker

Smakstesten

Jeg var spent da jeg løftet gaffelen med første strimmel opp til munnen. Jeg tok en bit, tygde litt og skuffelsen skylte over meg. Jeg gikk febrilsk bort til kjøkkenskuffen min for å hente både salt, pepper og hvitløkskrydder og helte innholdet utover baconskivene for å se om de kunne reddes, men det var dessverre for sent. Det eneste som minte om vanlig bacon i smaken var saltet. Det smakte rett og slett ingenting (og nei jeg har ikke korona, tilbehøret smakte utmerket).

Jeg må derfor si at jeg er ganske skuffet over denne smaksopplevelsen. Strimlene kan funke greit for folk som ikke liker mat, men likevel vil få i seg proteiner. Eller hvis man bare vil ha noe som ser godt ut på tallerkenen, men som egentlig ikke smaker noe. Dette baconet har altså begrensede bruksområder.

Terningkast

Dette baconet får dessverre et terningkast 1 fra meg. Det var rett og slett smakløst, skuffende og kjedelig. Problemet kan være at disse strimlene er laget av erter, istedenfor soya – slik som de fleste andre vegetarprodukter er. Det får bli mitt neste oppdrag å teste ut. Jeg nekter å gi opp før jeg har lykkes i søken etter den gode gamle smaken av bacon.

Illustrasjon: Helene Alsaker

Mens du venter på neste oppdatering om fake bacon, kan du trøste deg med en av SM onsdag sine nyeste sendinger her. 

Siste podcaster

 • MANDAG: Tale, Mari og Sunniva
  Siste sending for gjengen kreve spesielle spalter og spesielle gjester. Vi tar deg gjennom de beste spaltene vi har å by på, sammen med Maris roomie Sunniva! Det blir feministisk slampoesi, mørke samtraler fra VG og gråve utleverelser. Man må jo bare lytte!!
 • FREDAG: Sofie, Mia og Elise
  God fredag alle sammen! Er dere klare for sommer? Det er vi! Vi prater om hva som skal grilles, insekter, festivalsommer, og mye mer. Lytt da vel! Produsent: Nora Linnea Nordbæk Ansvarlig redaktør: Sofie Larsen Nesdal
 • TORSDAG: Kathrine og Hilde S.
  I dag er det torsdag dere! I denne sendingen har Kathrine vært på Olivia Rodrigo konsert og Hilde har hatt noen crazy drømmer som de har prøvd å tyde. Videre har Hilde en mulig upopulær mening om snæss og de diskutere om Katy Perry og Crocs is back??? Ta frem kaffekoppen og lytt!
 • ONSDAG: Alma, Louise, Martine og Vebjørn
  HEI OG HÅ! Det er onsdag og godgjengen er klar for å gi deg en fantastisk start på dagen!<3 I studio er også Almas kjære turautist med som gjest. Her får vi perspektiver fra begge kjønn på dilemmaer om svelging og avvikling av vennskap. I tillegg diskuterer gjengen trender og hva som er attraktivt ved det motsatte kjønn og mye mer! GOD LYTT!<3
 • TIRSDAG: Ida, Louise og Inger
  FOR en sending! Du MÅ bare høre! Foden har bursdag, Durek skal giftes og du blir sammen med de du likner på. Sammen med vikar Louise diskuterer vi de beste måtene å dø på, om man kan bloande seg i venners forhold og sommerferieplaner. Hvem tok med levende fisk på Rema? Hør på oss<3

Anbefalte artikler