Jakten etter “facon”

Savnet etter bacon

I mine snart 3 år som vegetarianer er det en matrett jeg har savnet spesielt mye. Nemlig en god gammeldags søndagsfrokost med egg og bacon. Jeg skal ikke late som at jeg ikke synes kjøtt smaker godt, for det ville vært en løgn. Det er rett og slett andre grunner til at jeg har valgt bort kjøtt. Men nok om det. Min filosofi har alltid vært at folk må slutte å blande seg inn i hva andre spiser – eller ikke spiser.

Butikkturen som endret alt

Tilbake til Bacon… Gode crispy strimler med bacon har vært et savn de siste årene. Ikke vet jeg helt hvorfor, da jeg som regel ikke spiste bacon mer enn fire ganger i året i min tid som kjøtteter. Likevel var gleden stor da jeg for noen uker siden oppdaget en pakke med vegansk bacon i hylla på dagligvarebutikken. Jeg kunne ikke ta meg råd til de dyrebare strimlene den aktuelle dagen, men nå som stipendet har ankommet på ny er det på tide å teste «FACON»!

Go Vegan – smak av bacon

Pris: 55 kr

Vekt: 80g

Kalorier: Who´s counting anyways

Tilberedelsen

Dette baconet var ikke noe vanskeligere å tilberede enn vanlig bacon. Det var enkelt og greit bare å slenge strimlene i panna med litt olje og salt. Det tok heller ikke lang tid å steke på høy varme. Resultatet ble likevel ikke like «crispy» som vanlig bacon, noe jeg vil anse som et minus.

Gordon Ramsay ville vært stolt // Foto: Helene Alsaker

Smakstesten

Jeg var spent da jeg løftet gaffelen med første strimmel opp til munnen. Jeg tok en bit, tygde litt og skuffelsen skylte over meg. Jeg gikk febrilsk bort til kjøkkenskuffen min for å hente både salt, pepper og hvitløkskrydder og helte innholdet utover baconskivene for å se om de kunne reddes, men det var dessverre for sent. Det eneste som minte om vanlig bacon i smaken var saltet. Det smakte rett og slett ingenting (og nei jeg har ikke korona, tilbehøret smakte utmerket).

Jeg må derfor si at jeg er ganske skuffet over denne smaksopplevelsen. Strimlene kan funke greit for folk som ikke liker mat, men likevel vil få i seg proteiner. Eller hvis man bare vil ha noe som ser godt ut på tallerkenen, men som egentlig ikke smaker noe. Dette baconet har altså begrensede bruksområder.

Terningkast

Dette baconet får dessverre et terningkast 1 fra meg. Det var rett og slett smakløst, skuffende og kjedelig. Problemet kan være at disse strimlene er laget av erter, istedenfor soya – slik som de fleste andre vegetarprodukter er. Det får bli mitt neste oppdrag å teste ut. Jeg nekter å gi opp før jeg har lykkes i søken etter den gode gamle smaken av bacon.

Illustrasjon: Helene Alsaker

Mens du venter på neste oppdatering om fake bacon, kan du trøste deg med en av SM onsdag sine nyeste sendinger her. 

Siste podcaster

 • ONSDAG: Marius, Nora og Ida
  Gjengen er veldig pratevillige i dag når de snakker om Idas spontantur, sport og døden. Det er siste sending før sommerferien begynner så gjengen har veldig mye på hjertet de vil få ut! God lytting <3
 • MANDAG: Linn, Tale & Julia
  Heihopp, og god mandag! Tale, Linn og Julia er tilbake i studio for å prate pride, sommer og mygg 2x. Tune inn, og god sommer fra oss!
 • Fredag: Marius, Kasper og Sofia
  Vi har hatt vår aller siste ordinære sending. Marius takker for seg og skal ta på seg nye oppgaver, sammen med Kasper og Sofia gir vi deg en klassisk fredasgsending med våre mest populære innslag. GOD FREDAG!
 • TORSDAG: Elise S, Sander og Ingrid
  Det er Torsdag! Sander, Elise S og Ingrid er tilbake! Elise S diskuterer problematikken om hva som er rett å si i vår aldersgruppe, mann eller gutt, jente eller kvinne. Ingrid leser opp et dikt hjemmefra. Trioen i lag med lytterene lager en bucket list for sommmeren! God lytt!
 • TIRSDAG: Marte og Josefine
  God tirsdag!! Marte og Josefine i studio og skravla har fader meg gått - i dag snakker vi om det verste og beste med sommeren, kriggskipet i Oslo og om det egentlig er lov til å baksnakke. God lytting klems

Anbefalte artikler