Jakten etter “facon”

Savnet etter bacon

I mine snart 3 år som vegetarianer er det en matrett jeg har savnet spesielt mye. Nemlig en god gammeldags søndagsfrokost med egg og bacon. Jeg skal ikke late som at jeg ikke synes kjøtt smaker godt, for det ville vært en løgn. Det er rett og slett andre grunner til at jeg har valgt bort kjøtt. Men nok om det. Min filosofi har alltid vært at folk må slutte å blande seg inn i hva andre spiser – eller ikke spiser.

Butikkturen som endret alt

Tilbake til Bacon… Gode crispy strimler med bacon har vært et savn de siste årene. Ikke vet jeg helt hvorfor, da jeg som regel ikke spiste bacon mer enn fire ganger i året i min tid som kjøtteter. Likevel var gleden stor da jeg for noen uker siden oppdaget en pakke med vegansk bacon i hylla på dagligvarebutikken. Jeg kunne ikke ta meg råd til de dyrebare strimlene den aktuelle dagen, men nå som stipendet har ankommet på ny er det på tide å teste «FACON»!

Go Vegan – smak av bacon

Pris: 55 kr

Vekt: 80g

Kalorier: Who´s counting anyways

Tilberedelsen

Dette baconet var ikke noe vanskeligere å tilberede enn vanlig bacon. Det var enkelt og greit bare å slenge strimlene i panna med litt olje og salt. Det tok heller ikke lang tid å steke på høy varme. Resultatet ble likevel ikke like «crispy» som vanlig bacon, noe jeg vil anse som et minus.

Gordon Ramsay ville vært stolt // Foto: Helene Alsaker

Smakstesten

Jeg var spent da jeg løftet gaffelen med første strimmel opp til munnen. Jeg tok en bit, tygde litt og skuffelsen skylte over meg. Jeg gikk febrilsk bort til kjøkkenskuffen min for å hente både salt, pepper og hvitløkskrydder og helte innholdet utover baconskivene for å se om de kunne reddes, men det var dessverre for sent. Det eneste som minte om vanlig bacon i smaken var saltet. Det smakte rett og slett ingenting (og nei jeg har ikke korona, tilbehøret smakte utmerket).

Jeg må derfor si at jeg er ganske skuffet over denne smaksopplevelsen. Strimlene kan funke greit for folk som ikke liker mat, men likevel vil få i seg proteiner. Eller hvis man bare vil ha noe som ser godt ut på tallerkenen, men som egentlig ikke smaker noe. Dette baconet har altså begrensede bruksområder.

Terningkast

Dette baconet får dessverre et terningkast 1 fra meg. Det var rett og slett smakløst, skuffende og kjedelig. Problemet kan være at disse strimlene er laget av erter, istedenfor soya – slik som de fleste andre vegetarprodukter er. Det får bli mitt neste oppdrag å teste ut. Jeg nekter å gi opp før jeg har lykkes i søken etter den gode gamle smaken av bacon.

Illustrasjon: Helene Alsaker

Mens du venter på neste oppdatering om fake bacon, kan du trøste deg med en av SM onsdag sine nyeste sendinger her. 

Siste podcaster

  • MANDAG: Tale, Maud og Line
    GOOOD MANDAAG!! Bli med oss på realityepisode!! Vi rangerer de beste realityseriene, snakker om oss selv som realitydeltakere og leker en lek som ble til tidenes ASMR;)) Start uka på best mulig måte med godgjengen<33
  • FREDAG: Linn, Mia & Elise
    God fredags morgen, kjære lytter! Gjengen er tilbake, og tar opp viktige temaer. Går man på tur i jeans, hvor ofte skal man vaske håret, og skal man egentlig hilse på et ons? Hør da vel!
  • ONSDAG: Louise, Marie og Sofia
    HEI OG HÅ! ENDELIG ER DET ONSDAG IGJEN! Den beste dagen i uka med verdens beste onsdagsgals!<3 Vi leverer mye prat om mat; hva er den beste småisen? Og hvilke matvarer savner vi i butikkhylla? Det blir god steming, musikkquiz og jentene tar en gjennomgang av sin TikTok ForYou-page. I tillegg blir det prat om frøken Jojo Siwa. GOD LYTT!<3
  • TIRSDAG: Inger, Ida og Vilde
    Endelig tirsdag og Magnusmesse! Ida anbefaler serier, Vilde gjør ting som føles ulovlig og Inger synger om vanskelige konflikter. Hvem taper quiz og er det egentlig innafor? Hør da! I studio: Ida Lie-Nielsen, Vilde Havn og Inger Sofie Østby Produsent: Alma Puente
  • MANDAG: Line, Maja og Mari
    Har du mandagsknekken? Det har hvetfall vi! Bli med på en mandag hvor vi omfavner knekken og fyrer i gang uken med leker, terapitips og straffer i håp om å finne en kur! Hvem av jentene har opplevd den størte knekken? Hvem har ikke et fulstendig statsborgerskap? Tune inn på galskapen og kom deg over knekken med oss!

Anbefalte artikler