Jakten etter “facon”

Savnet etter bacon

I mine snart 3 år som vegetarianer er det en matrett jeg har savnet spesielt mye. Nemlig en god gammeldags søndagsfrokost med egg og bacon. Jeg skal ikke late som at jeg ikke synes kjøtt smaker godt, for det ville vært en løgn. Det er rett og slett andre grunner til at jeg har valgt bort kjøtt. Men nok om det. Min filosofi har alltid vært at folk må slutte å blande seg inn i hva andre spiser – eller ikke spiser.

Butikkturen som endret alt

Tilbake til Bacon… Gode crispy strimler med bacon har vært et savn de siste årene. Ikke vet jeg helt hvorfor, da jeg som regel ikke spiste bacon mer enn fire ganger i året i min tid som kjøtteter. Likevel var gleden stor da jeg for noen uker siden oppdaget en pakke med vegansk bacon i hylla på dagligvarebutikken. Jeg kunne ikke ta meg råd til de dyrebare strimlene den aktuelle dagen, men nå som stipendet har ankommet på ny er det på tide å teste «FACON»!

Go Vegan – smak av bacon

Pris: 55 kr

Vekt: 80g

Kalorier: Who´s counting anyways

Tilberedelsen

Dette baconet var ikke noe vanskeligere å tilberede enn vanlig bacon. Det var enkelt og greit bare å slenge strimlene i panna med litt olje og salt. Det tok heller ikke lang tid å steke på høy varme. Resultatet ble likevel ikke like «crispy» som vanlig bacon, noe jeg vil anse som et minus.

Gordon Ramsay ville vært stolt // Foto: Helene Alsaker

Smakstesten

Jeg var spent da jeg løftet gaffelen med første strimmel opp til munnen. Jeg tok en bit, tygde litt og skuffelsen skylte over meg. Jeg gikk febrilsk bort til kjøkkenskuffen min for å hente både salt, pepper og hvitløkskrydder og helte innholdet utover baconskivene for å se om de kunne reddes, men det var dessverre for sent. Det eneste som minte om vanlig bacon i smaken var saltet. Det smakte rett og slett ingenting (og nei jeg har ikke korona, tilbehøret smakte utmerket).

Jeg må derfor si at jeg er ganske skuffet over denne smaksopplevelsen. Strimlene kan funke greit for folk som ikke liker mat, men likevel vil få i seg proteiner. Eller hvis man bare vil ha noe som ser godt ut på tallerkenen, men som egentlig ikke smaker noe. Dette baconet har altså begrensede bruksområder.

Terningkast

Dette baconet får dessverre et terningkast 1 fra meg. Det var rett og slett smakløst, skuffende og kjedelig. Problemet kan være at disse strimlene er laget av erter, istedenfor soya – slik som de fleste andre vegetarprodukter er. Det får bli mitt neste oppdrag å teste ut. Jeg nekter å gi opp før jeg har lykkes i søken etter den gode gamle smaken av bacon.

Illustrasjon: Helene Alsaker

Mens du venter på neste oppdatering om fake bacon, kan du trøste deg med en av SM onsdag sine nyeste sendinger her. 

Siste podcaster

 • FREDAG Linn, Sofie og Nora
  DET ER FREEEEEDAG! I dag er Sofie, Nora og Linn på ball, og vi har til og med noen gjester på lur<3 Vi snakker om sexy bøker, dårlige og gode festivalopplevelser, gjetter oss igjennom en quiz, kokainskandaler og UKEN i Bergen!!! Vårens høydepunkt:D For en RABALDER sending!!
 • ONSDAG: Marie, Sofia, Vilde og Ida
  GOD MORGEN!! Gjengen er tilbake i studio og vi har reality på hjernen! Er farmen, Paradise eller Love Island favoritten? Vi rangerer produkter på McDonalds og snakker om A-HA opplevelser på studiet. GOD ONSDAG! Programleder: Marie I studio: Sofia, Vilde og Ida Produsent: Vilde
 • TIRSDAG: Iben, Vilde og Ida
  TIRSDAG!! Vil du ha en spenstig morgen? Kjeder du deg alene? Få tips og triks fra Ida, Iben og Vilde! I dagens sending er det hot seat, sjampo, skrimmel skrammel og rap. Skru opp volumet og sett deg i godstolen! I studio: Vilde Havn, Ida Lie-Nielsen og Iben Burkeland
 • FREDAG: Linn, Sofie og Elise
  Goood fredag! Gjengen er tilbake i studio for å spre kjærlighet og glede, i tillegg til hva man ikke skal gjøre på en date. Hvordan ser datinglivet ut? Er du en av Sofies 5 potensielle Lillehammer-boys? Tune inn da vel!
 • TORSDAG: Kristiane, Kathrine og Selma
  Ny torsdag og nytt medlem!! Både vi og du blir bedre kjent med Kristiane, hun svarer på ulike spørsmål, som hva hun vil ta med seg på en øde øy og hva hun hadde ønsket seg av en ånd. Vi spør oss selv hva er greia med melk og folk som tar bilder på treningssenter? Ta en lytt!

Anbefalte artikler