Fantasy-ligaen for deg som mangler fantasi

Verden står ikke til påske. Det er lenge siden norsk films karikatur av dame femti pluss, gjerne portrettert av den makeløse Aud Schønemann, har hatt så rett som nå.

Heldigvis er vi her til lands velsignet med internett, Google regneark og disproporsjonalt mange reality- og panelkonsepter på TV i forhold til antall genuine kjendiser. Det er en oppskrift på ensomt tidsfordriv uten mål eller mening. Med andre ord: Kjendisfantasy. 

Hva i alle dager er det?

De som har vært borti fantasykonseptet i sportssammenheng skjønner sikkert greia allerede. Man setter sammen et lag, i dette tilfellet fem kjendiser, som hver uke tjener opp poeng basert på et forhåndsbestemt system. I vårt tilfelle tildeles poengene basert på norske kjendisers mest håndfaste valuta: Eksponering i riksdekkende medier. 

Men stopp en halv! Man kan naturligvis ikke bare velge seg de største kjendisene kongeriket har å by på og rake inn tusenvis av poeng. Det ville vært for enkelt, og ikke minst en kjedelig konkurranse. Man må bygge et balansert lag!

Hvert lag skal ha:

En (1) A-kjendis

To (2) B-kjendiser

En (1) C-kjendis

En (1) D-kjendis 

Klassifiseringen bygger på en svært avansert kalkylie der kjendis^x defineres som kvadratroten av faktorialsifferet… NEIDA, ALT ER BASERT PÅ SKAL VI DANSE. 

Definisjoner:

A-kjendis: Noen som er for “kule” til å være med på Skal Vi Danse. 

B-kjendis: Noen som kan være med på Skal Vi Danse, men der man tenker “Jøss, er det så dårlig stelt altså.” 

C-kjendis: Noen som kan være med på Skal Vi Danse, og man tenker, “Ja, det høres riktig ut.”

D-kjendis: Noen som kan være med på Skal Vi Danse, men majoriteten av befolkningen tenker, “Hæ, hvem er det?”. 

Begrunnelse

Det høres kanskje rart ut å bygge hele systemet på Skal Vi Danse, men sannheten er at det er det eneste stedet der nesten alle norske kjendiser kan stå, eller danse om du vil, side om side. Unntaket er naturligvis A-kjendisen, men alle som tilhører den kategorien har til felles at de ikke trenger å være med på Skal Vi Danse for å opprettholde sin kjendisstatus. Inkludering gjennom ekskludering!

Hvordan spiller jeg?

Så nå har du altså laget ditt klart. Du har gjort dine beregninger, du har vurdert alle kjendisene opp mot Skal Vi Danse-skalaen, og du bare klør etter å begynne å spille. “Hvordan vinner jeg, hvordan dominerer jeg både dere og mine såkalte venner?” spør du, sulten på status og skryterett. 

Slik: Hver uke følger du med på medieoppslagene dine kjendiser generer. Typen medieoppslag, og dine kjendisers sin rolle i dem, gir poeng etter skalaen presentert nedenfor. Plott poengene inn i regnearket, og nyt godene som følger med en slik prestasjon. Inviter gjerne venner og bekjente inn i leken, og ikke glem å KOSE DEG. 

Poengsystemet kan virke litt omfattende, men det er viktig å være grundig. Skalaen lyder:

Notis i riksavis: 2 poeng

Oppslag i riksavis: 5 poeng

Pluss-sak i riksavis: 8 poeng

Portrettintervju/ Hjemme hos-reportasje: 15 poeng 

Birolle i oppslag i riksavis: 1 poeng

Birolle i plussak i riksavis: 2 poeng 

Birolle i Portrettintervju/ Hjemme hos-reportasje: 3 poeng 

Forfatter av leserinnlegg/kronikk: 7 poeng

Nevnt i leserinnlegg/kronikk: 3 poeng 

Gjest i podcast/radioprogram: 7 poeng

Vikar i podcast/radioprogram: 4 poeng 

Oppslag i skandinavisk presse (utenfor Norge):10 poeng

Oppslag i internasjonal presse (utenfor Skandinavia): 20 poeng 

På TV (ingen reprise, ikke eget program) aktualitet: 5 poeng 

På TV (ingen reprise, ikke eget program) reality: 2 poeng 

Offentlig krangel (på SoMe): 3 poeng 

Nakenbilde/sextape (med vilje): 50 poeng 

Hvor er de nå-reportasje: 40 poeng

Nekrolog: 50 poeng 

Et par ting helt til slutt

Hvis en kjendis på et lag ikke får noen poeng en uke, får spilleren (altså du) minus ti poeng som straff for at de har valgt en kjendis som ikke er viktig nok i den norske mediesfæren. 

Man kan bytte ut en kjendis hver uke, uavhengig av klassifisering. 

Følg med på Studentmorgen sin Instagramkonto for ukentlige oppdateringer! Spørsmål kan sendes inn til ansvarlig.redaktor@srib.no.

Lykke til!

Regneark: https://tinyurl.com/2a6smp6h  

 

Siste podcaster

  • FREDAG: Nora, Karen og Sofie
    Heihei kjære lyttere! I dag smeller vi i gang en tema sending, der vi snakker om blat annet vårt kjærlighetsspråk, våre personligheter - både som voksene og som barn -, vi snakker om stjernetegn og finner ut om dette EGENTLIG stemmer! Hva tror du? Lytt for å finne det ut! God fredag og god helg til dere!<3

Anbefalte artikler