Våre favorittspill fra 2020

2020 er i bakspeilet. Året som gikk har vært veldig spesielt, vi har en pågående pandemi, vi har drevet radio hjemmefra og mest sjokkerende av alt; Cyberpunk 2077 har endelig kommet ut. Heldigvis for oss gamere har 2020 bydd på nok av spill til å underholde oss under denne pandemien.

Vi i Hardcore er en variert gjeng av fire hvite gutter med variert smak, og nå som 2020 er over har vi tatt et kjapt tilbakeblikk for å plukke ut våre egne personlige favoritter. Her er titlene vi mener fortjener en ekstra hyllest:

 Animal Crossing: New Horizons

Valgt av: Johannes Optun

Animal Crossing: New Horizons har gitt meg mest glede i 2020 og er dermed mitt favorittspill. Lanseringen for dette spillet kunne ikke vært bedre. Når hele Norge var i lockdown pga pandemien kunne vi rømme til en koselig og fredfull spillverden i denne herlige livssimulatoren til Nintendo. Hundrevis av timer gikk med på å fiske, finne fossiler, besøke hverandres øyer og lage vårt eget øyparadis. Denne sjarmbomben av et spill var et fantastisk avbrekk og et lyspunkt i et ellers bedritent år. Det er hverken et nyskapende spill, eller det mest teknologisk framskrittet i spillindustrien, men når det kommer til ren spillglede står New Horizons sterkt i spillåret 2020. 

Animal Crossing reddet nok mange under pandemien i 2020 (Bilde: Nintendo)

Persona 5 Royal

Valgt av: Petter Helland Villanger

I et år med så mange gode originale titler og etterfølgere, skulle man ikke tro at en forbedret versjon av et tre år gammelt spill skulle toppe min personlige liste. Men Atlus har klart å gjøre noe magisk ved å ta et spill som nærmest var en 10/10-tittel i mine øyne, og fikset nesten alle feilstegene det tok i 2017. De to nye hovedkarakterene, gymnasten Kasumi og studentrådgiveren Maruki, er vevet inn i originalhistorien på en fantastisk måte og fører til et tredje skolesemester som gir en mye bedre konklusjon. Gamle kjenninger som Akechi har også fått mye mer (fortjent) tid på skjermen. Mementos-delen av spillet er ikke lenger noe å grue seg til, du får utforske en ny bydel som gir deg flere nyttige aktiviteter på fritiden og det allerede fremragende kampsystemet har fått kvalitetsendringer du ikke visste at du trengte. Hvis du er blant de som ikke har opplevd en av de beste spillseriene i nyere tid, er Persona 5 Royal den aller beste inngangen til en rekke med fantastiske JRPG-er. Bare å sette av 70-80 timer de neste månedene.

Persona 5 Royal tilbyr flere hundre timer med moro (Bilde: Atlus)

Mount and Blade II: Bannerlord

Valgt av: Martin Alexander Fjellheim

Fra spillet ble annonsert i 2012, har jeg levd i limbo. Jeg har levd med et håp om at oppfølgeren til favorittspillet mitt skulle bli til virkelighet og ikke lenger bare en meme på nettfora. Etter 8 år hadde jeg nesten gitt opp håpet og akseptert skuffelsen. Den slags forventninger er vanskelige å innfri, og da de slapp Early Access versjonen i mars var det tydelig et mangelfullt spill med en lang vei igjen å gå. Bannerlord er en uslepen diamant, men det som gjør at spillet stikker av med min nominasjon til årets spill er hvor hardt utviklerne jobber med slipingen. I løpet av de første månedene var oppdateringene daglige, utvikleren TaleWorlds har tatt Early Access på alvor. Resultatet er en nydelig simulator, der du med hest og sverd går fra anonym og ubetydelig til å bli en av verdens mest innflytelsesrike individer. En opplevelse som tar meg rett tilbake til sandkassa fra barndommen og tilfredsstiller alle typer maktkomplekser. 

Martin har sett fram til dette spillet i 8 år, og innfridde (Bilde: Taleworlds Entertainment)

Ghost of Tsushima

Valgt av: Marius Hauan

 Da 2020 startet hadde jeg aldri forventet at Ghost of Tsushima skulle ende opp som min favoritt fra året, men nå som året er forbi må jeg si at det er. Utvikleren Sucker Punch leverte et helt fantastisk spill her. Tsushima er en av de beste spillverdenene jeg har noensinne opplevd, med vakre farger, flott natur og nær perfekt størrelse. oppdagelsessystemet er unikt i sin utførresle, med verken “minimap” eller “gps”. kampsystemet er også fantastisk, det er raskt, dødelig og underholdene, selv etter 40 timer. Men kanskje viktigst av alt, spillet forteller en flott historie, med flott skuespill og nydelig musikk. Ghost of Tsushima er en perfekt svanesang for PS4, og et nært perfekt spill. 

En verdig svanesang for PlayStation 4 (Bilde: Sony Entertainment)

Siste podcaster

 • Spillmagasinet: Gyldne øyeblikk bonus
  Sommeren nærmer seg, og da er det på sin plass å se tilbake på noen av høydepunktene så langt før vi tar en velfortjent sommerferie. Tusen takk til alle som har stått på dette semesteret. Voice over: Agnar I "studio": Agnar, Benedikte, Carl-Eirik, Kristian og Ole
 • Spillmagasinet: Lenge Leve LittleBigPlanet
  Alt som er godt må desverre ta slutt. I dagens utgave ser Spillmagasinet tilbake på LittleBigPlanet i spalten Blat To The Past. Det diskuteres også om hva diverse Star Wars spill i etterkant av den internasjonale Star Wars dagen, samt atter en flopp fra Sony med Helldivers 2. I studio: Agnar og Ole - Med speell gjest: Johannes Optun
 • Spillmagasinet: Utesending fra Spillhuset Bergen
  Lørdag 27. april hadde Vi i Spillmagasinet utesending fra Spillhuset Bergen. Under sendingen ble det snakket om hva våre favorittspill er og hva som skal til for å gjøre et spill til en favoritt, gameshow med ulike og tidvis vanskelige spørsmål, og spill som har fått både serieadaptasjoner og leker laget i etterkant. På scenen: Agnar, Carl-Eirik, og Benedikte. Tusen takk til Spillhuset for at vi fikk være hos dere for denne fantastiske opplevelsen.
 • Spillmagasinet: Kommende Adaptasjoner og Bisarre Fohåndsbestillinger
  Er vi på veg mot en storhetstid for gode filmadaptasjoner av spill, nå som spill begynner å bli mer og mer normalisert som et medium? Og er det verdt å betale nærmere 2000 NOK fo å få tilgang til Star Wars Outlaws 72 timer før alle andre? Store spørsmål som trenger lange svar fra store personligheter i denne ukens episode! I Studio: Benedikte, Kristian, og Agnar
 • Spillmagasinet: 24-timers recap, å gi seg på topp, og nytt indiespill!
  I kjølvannet av Studentradioens 24-timers sending har Spillmagasinet samlet seg i studio, to i full sminke og kjole, for å diskutere spill i kjent stil. Denne uken ser vi tilbake på 24-timers sendingen, diskuterer spill som ga seg på topp mot spill som fortsetter i all evighet, og den nye indiesuksessen Content Warning! I studio: Agnar, Carl-Eirik og Ole
 • Spillmagasinet: Søksmål, Vårsalg, og Papa's Indieria
  Dedt begynner å bli vår og varmere vær! I den anledningen har Spillmagasinet laget en liste over spill som er på tilbud på Steam (frem til 21. mars, så løp og kjøp). Det blir også satt fokus på fremtiden for emulatorer, samt gravende journalistikk rundt Papa Louie og hans mange spisesteder. I studio: Ole, Benedikte, Og Agnar
 • Spillmagasinet: Hårete Kjærlighet i Fleng, og Blast to the Past
  Ny uke, samme bredde i innhold og moro! Det diskuteres kort om historien til Telltale Games, der noen kanskje har skrevet en liten sak om et av deres mange flotte spill. I tillegg får vi et gjensyn med Dampende Møkk, hvor grensen for hva som er greit og ikke greit i en dating sim blir testet, samt et tilbakeblikk til Team Fortress 2. Med andre ord: For en episode! I studio: Agnar, Benedikte, og Kristian
 • Spillmagasinet: Tears of the Kingdom bonus
  Endelig! Etter det som kjennes ut som en evighet har Agnar og Ole endelig funnet tid til å snakke uhemmet om Legend of Zelda: Tears of the Kingdom i denne bonusepisoden. Advarsel: Spoilers vil forekomme
 • Spillmagasinet: Layoffs, Fredelig bondeliv og Arkader
  I dagens episode snakker gjengen nok en gang om sparking innen spillindustrien. Dette fører til en prat om indiespill og mimring om arkader.
 • Spillmagasinet: Ibelin og Samhold Gjennom Spill
  Spillmagasinet har sett Ibelin, dokumentaren om en gutt med Duchennes muskeldystrofi som knyttet sine sosiale bånd gjennom World of Warcraft. Disse båndene ble bevist i begravelsen hans, da flere av online-vennene hans dukket opp. I sammenheng med dette har vi intervjuet regissør Benjamin Ree, og har en samtale rundt spillverdenens sosiale side. Intromusikk hentet fra Cold_Fire på Pixabay: https://pixabay.com/music/corporate-inspiring-ambient-187870/ I studio: Benedikte, Carl-Eirik og Ole Produsent: Johannes Optun Ansvarlig redaktør: Sofie Larsen Nesdal
 • Spillmagasinet: State of Play, Tvilsomme Oppkjøp og Fremtiden for Mobilspill
  Spillmagasinet fortsetter sitt dypdykk i nyhetsbildet i spillverdenen, og denne gangen står Saudi-Arabia og deres avtaler med Riot og Activision Blizzard for tur. Men forvil ikke! Siste State of Play og mobilspill står også på planen, så her er det noe for enhver. I studio: Agnar; Ole og Benedikte
 • Spillmagasinet: Alvorlig, Aktuelt, eller Allmektig?
  I dagens episode snakker gjengen om alt og ingenting. Flere og flere mister jobben innen spillindustrien. Palworld er det alle snakker om, kanskje også advokatene til Pokemon Company? Blast to the past er tilbake! Så da skal det mimres om klassikeren Sims 2 som blir 20 år i år. I studio er Benedikte på plass som programleder sammen med Kristian og Carl-Eirik! Dra fram sterke meninger og bli med på en kaotisk episode
 • Spillmagasinet: Nyheter i Fleng og Verdens Kjedeligste Spillidé
  Vi er tilbake og jaggu har det skjedd ting siden sist! Vi kjører et ekstra langt nyhetsstikk og ser fremover mot 2024. Ole fått et visjon om et nytt spillkonsept. I studio: Agnar, Ole og Carl Eirik
 • Spillmagasinet: Enigheter og Uenigheter før Jul
  Snart ringes Julen inn, men ikke før Spillmagasinet får snakket om gode og mindre gode ting fra Game awards, måler temperaturen i og utenfor Vice City, samt servere noen usedvamlige varme takes for å holde ut gjennom vinterkulden. I studio: Agnar og Benedikte - med gjest Johannes
 • Spillmagasinet After Dark
  I denne bonusepisoden får dere et innblikk bak kulissene når Spillmagasinet står i studio. Vi advarer mot moroheter og andre eskapader egnet for publikum.

 

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler