Våre favorittspill fra 2020

2020 er i bakspeilet. Året som gikk har vært veldig spesielt, vi har en pågående pandemi, vi har drevet radio hjemmefra og mest sjokkerende av alt; Cyberpunk 2077 har endelig kommet ut. Heldigvis for oss gamere har 2020 bydd på nok av spill til å underholde oss under denne pandemien.

Vi i Hardcore er en variert gjeng av fire hvite gutter med variert smak, og nå som 2020 er over har vi tatt et kjapt tilbakeblikk for å plukke ut våre egne personlige favoritter. Her er titlene vi mener fortjener en ekstra hyllest:

 Animal Crossing: New Horizons

Valgt av: Johannes Optun

Animal Crossing: New Horizons har gitt meg mest glede i 2020 og er dermed mitt favorittspill. Lanseringen for dette spillet kunne ikke vært bedre. Når hele Norge var i lockdown pga pandemien kunne vi rømme til en koselig og fredfull spillverden i denne herlige livssimulatoren til Nintendo. Hundrevis av timer gikk med på å fiske, finne fossiler, besøke hverandres øyer og lage vårt eget øyparadis. Denne sjarmbomben av et spill var et fantastisk avbrekk og et lyspunkt i et ellers bedritent år. Det er hverken et nyskapende spill, eller det mest teknologisk framskrittet i spillindustrien, men når det kommer til ren spillglede står New Horizons sterkt i spillåret 2020. 

Animal Crossing reddet nok mange under pandemien i 2020 (Bilde: Nintendo)

Persona 5 Royal

Valgt av: Petter Helland Villanger

I et år med så mange gode originale titler og etterfølgere, skulle man ikke tro at en forbedret versjon av et tre år gammelt spill skulle toppe min personlige liste. Men Atlus har klart å gjøre noe magisk ved å ta et spill som nærmest var en 10/10-tittel i mine øyne, og fikset nesten alle feilstegene det tok i 2017. De to nye hovedkarakterene, gymnasten Kasumi og studentrådgiveren Maruki, er vevet inn i originalhistorien på en fantastisk måte og fører til et tredje skolesemester som gir en mye bedre konklusjon. Gamle kjenninger som Akechi har også fått mye mer (fortjent) tid på skjermen. Mementos-delen av spillet er ikke lenger noe å grue seg til, du får utforske en ny bydel som gir deg flere nyttige aktiviteter på fritiden og det allerede fremragende kampsystemet har fått kvalitetsendringer du ikke visste at du trengte. Hvis du er blant de som ikke har opplevd en av de beste spillseriene i nyere tid, er Persona 5 Royal den aller beste inngangen til en rekke med fantastiske JRPG-er. Bare å sette av 70-80 timer de neste månedene.

Persona 5 Royal tilbyr flere hundre timer med moro (Bilde: Atlus)

Mount and Blade II: Bannerlord

Valgt av: Martin Alexander Fjellheim

Fra spillet ble annonsert i 2012, har jeg levd i limbo. Jeg har levd med et håp om at oppfølgeren til favorittspillet mitt skulle bli til virkelighet og ikke lenger bare en meme på nettfora. Etter 8 år hadde jeg nesten gitt opp håpet og akseptert skuffelsen. Den slags forventninger er vanskelige å innfri, og da de slapp Early Access versjonen i mars var det tydelig et mangelfullt spill med en lang vei igjen å gå. Bannerlord er en uslepen diamant, men det som gjør at spillet stikker av med min nominasjon til årets spill er hvor hardt utviklerne jobber med slipingen. I løpet av de første månedene var oppdateringene daglige, utvikleren TaleWorlds har tatt Early Access på alvor. Resultatet er en nydelig simulator, der du med hest og sverd går fra anonym og ubetydelig til å bli en av verdens mest innflytelsesrike individer. En opplevelse som tar meg rett tilbake til sandkassa fra barndommen og tilfredsstiller alle typer maktkomplekser. 

Martin har sett fram til dette spillet i 8 år, og innfridde (Bilde: Taleworlds Entertainment)

Ghost of Tsushima

Valgt av: Marius Hauan

 Da 2020 startet hadde jeg aldri forventet at Ghost of Tsushima skulle ende opp som min favoritt fra året, men nå som året er forbi må jeg si at det er. Utvikleren Sucker Punch leverte et helt fantastisk spill her. Tsushima er en av de beste spillverdenene jeg har noensinne opplevd, med vakre farger, flott natur og nær perfekt størrelse. oppdagelsessystemet er unikt i sin utførresle, med verken “minimap” eller “gps”. kampsystemet er også fantastisk, det er raskt, dødelig og underholdene, selv etter 40 timer. Men kanskje viktigst av alt, spillet forteller en flott historie, med flott skuespill og nydelig musikk. Ghost of Tsushima er en perfekt svanesang for PS4, og et nært perfekt spill. 

En verdig svanesang for PlayStation 4 (Bilde: Sony Entertainment)

Siste podcaster

 

Hardcore

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler